Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sterowniki myszki Steelseries rival 100

szafa323

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem sobie myszkę, Steelseries rival 100 i po podłączeniu do kompa pokazuje mi taki komunikat:
293g1e0.png
A po kilku minutach wyskakuje to
20zr1h4.png

Mysz się świeci (pobrałem sobie steelseries engine 3 i mozna tam zmieniać kolor, ustawiac makro i ogólnie wszystko cacy) Lecz nie chce sie zainstalować u mnie na PC. Ruszam myszką a wskaźnik ani drgnie :(
Posprawdzałem także w menadzerze urządzen i tak to wygląda:
6fwj9v.png
2py535t.png
1f8zdi.png

Proszę o pomoc, myszka za 150 PLN a nie moge na niej grać . ( U siostry na laptopie śmiga elegancko, niewiem czemu u mnie na PC nie chce)
To wina oprogramowania a nie myszki.

APT_STEAM_GIF.gif?t=1562686070

Opublikowano

Chyba tylko lenistwo nie pozwala ściągnąć sterowników z oprogramowaniem ze strony producenta myszki . Bez tego myszka praktycznie nie działa jak należy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Chyba tylko lenistwo nie pozwala ściągnąć sterowników z oprogramowaniem ze strony producenta myszki . Bez tego myszka praktycznie nie działa jak należy 

MAM pobrane ze strony producenta

Niepowodzenie, pomoze ktos? 

sy8prd.png

Opublikowano

Nie masz pobranego żadne oprogramowania  ZE STRONY PRODUCENTA MYSZKI !

Co ty w ogóle pobierasz ? ENGINE 3 czy ENGINE 2 ? 

Opublikowano

Windows Update nie chce mi zainstalować bo jakis błąd wyskakuje. Kod błędu 80240016
Proszę o pomoc..
31623ok.png
15ob6zp.png

Nie masz pobranego żadne oprogramowania  ZE STRONY PRODUCENTA MYSZKI !

Co ty w ogóle pobierasz ? ENGINE 3 czy ENGINE 2 ? 

Opublikowano

A czytać potrafisz ?  Zainstaluj oprogramowanie ze strony producenta 

Opublikowano

Mam wrażenie że nabijasz specjalnie posty. Na stronie producenta i przy zakupie myszki NIE BYŁO żadnego oprogramowania. Powinno pobrać się z Windows Update'a ALE WYSKAKUJE błąd. Dlatego pisze to w jaki inny sposób mozna to naprawić. Ze strony producenta mozna pobrać jedynie SteelSeries Engine 3 które NIC Nie pomaga.

Opublikowano

To chyba ślepy jesteś jak nie widzisz zaraz obok ENGINE 2 downloadu. Bez tego softu myszka nie będzie działała jak należy. 

3 działa na W8/1O , powinna też na W7ale czasami nie chce i trzeba najpierw 2 zainstalować, zresztą nie raczyłeś nawet napisać co za błąd jest w czasie instalacji. Najpierw wywala się jakiekolwiek oprogramowanie co jest do myszek. 

Opublikowano

Zainstalowałem ten engine 2, nie działa mi. Napisz mi ktoś co mam krok po kroku robić. Niechce mi zainstalować sterownika z windows update.

Opublikowano

Przecież ci napisałem, nie instaluj żadnego oprogramowania poza tym ze strony producenta, najpierw wywal jakiekolwiek  oprogramowania co masz do myszek i nie aktualizuj do tej myszki, najlepiej ja wypnij całkowicie gryzonia.

Wepnij mysz  przy instalowanu jak będzie trzeba, zawsze możesz zmieniać USB

Opublikowano

Zrobiłem jak napisałeś, wyskakuje to
20zr1h4.png

Mysz się swieci, nie reaguje na ruch kursora.

Opublikowano

Bo ciągle usiłujesz ty czy system  zainstalować sterowniki przez windows którego sterowniki nie obsługują już nowych myszek. Przepinaj myszkę pod inne usb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...