Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor - problem

dolce22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam pytanie do was:
Kupiłem Monitor Acer k242hlabid w rtv agd - 1 dnia jak tylko podłączyłem monitor do komputera zauważyłem problem z kablem zasilającym ( był strasznie luzny w wejściu do monitora ) wystarczyło ten kabel otrzeć innym kablem to zaraz monitor się wyłączał i było '' zwarcie '' było je słychać.. ale cóż, nie przeszkadzało mi to jakoś bardzo do póki nie wyszły  martwe pixele.. i postanowiłem oddać monitor na gwarancje.. Teraz otrzymałem wiadomość od nich '' Pana roszczenie zwrotu gotówki zostało oddalone. Produkt jest uszkodzony mechanicznie'' <-- jak mam to rozumieć? to znaczy, że nic z tym nie zrobili i będę miał te usterki cały czas? Jeżeli tak , to mogę się odwołać od tego? w końcu jest to wada fabryczna.. miałem problem z kablem od samego początku, a pixele ie zepsuły przez ten kabel( tak powiedzieli w sklepie)  a monitor był dosłownie sporadycznie używany.. stał w jednym miejscu.. bo młotek to nie jest żeby nim uderzać czy coś....
Dziękuje za pomoc! ;)

Opublikowano

Ekran nie psuje się od kabla czy zasilania, reklamujesz jego usarkę a nie zasilania czy mechaniczną gniazda. Mają naprawić wadliwy element , jak to zrobią to nie jest twój problem. 

W rzazie tak gównianej ekspertyzy poproś o diagnostykę uszkodzenia i podstawę na jakiej serwis twierdzi że zasilanie uszkodziło pixele. Dale baw się sam od  tego masz Rzecznika Praw Konsumenta i kartę gwarancyjną sprzętu by ją przeczytać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...