Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor 144Hz do 1500zł

shuterxgame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chciałbym zakupić monitor, który koniecznie musi posiadać odświeżanie na poziomie 144Hz i minimum 20 cali. Zdaję się na wasze opinie, bo tyle jest teraz nowego sprzętu, że trudno nadążyć za nowościami. Dużą popularnością cieszą się monitory marki Benq oraz Asus. Co polecacie?

Mam też pytanie. Czy na monitorze o domyślnej rozdzielczości 1920x1080 dam radę uruchomić grę w rozdzielczości 2560x1440? Jeżeli zależy to tylko od karty graficznej to będzie to GTX 1080.

Opublikowano

Uruchomić da radę ale będzie widoczny wycinek dużej rozdzielczości o rozmiarze rozdzielczości monitora czyli bezsensowne uruchomienie tego typu jest

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Trochę mnie zasmucił fakt, że monitory obsługujące rozdzielczość 2560x1440 zaczynają się od 3000zł, a to zdecydowanie za drogo.

Co do monitorów z mojego pytania to jaki byście polecili?

Opublikowano

Wybierz XL2411Z od BENQ'u - Asus ma wbudowane głośniki, podstawka od monitor rysuje się łatwo, niektórzy narzekają na oczy po paru godzinach pracy na komputerze.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...