Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Góry i Doliny Z2

klejmagic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wspomnieliśmy kilka razy o nadchodzącej mapie Z2. Doświadczony artysta Alen Lapidis da wam lepszy wgląd do projektu.

"Geometria terenu została wygenerowana na podstawie potrzeb projektowych rozgrywki. Góry, pagórki i doliny zostały stworzone by łączyć miasta i inne lokalizacje na mapie. Ustalamy zasady wysokości i nachylenia by zapewnić skały tylko w miejscach gdzie znajdowałyby się naturalnie, wchodzące w ziemię i obrastające trawą. Muszą zostać stworzone szerokie pasma maski dla każdej użytej tekstury. Po wszystkim opracowana mapa zostanie wygenerowana by dodać trochę wariacji kolorów i głębi dla tekstur terenu. To nada wgłębieniom więcej ciemności, skalistym pagórkom rozjaśnione od słońca szczyty a trawie naturalny wygląd dzięki porozrzucanymi żółtymi i zielonymi kolorami na polach. Góry wzdłuż granicy mapy będą miały ośnieżone szczyty a rzeki kamienne koryta."

061.jpg?v=1.0081.jpg?v=1.0082.jpg?v=1.0083.jpg?v=1.0084.jpg?v=1.0085.jpg?v=1.0

Źródło

https://www.h1z1.com/just-survive/news/h1z1-MPCforum-two-terrain

Opublikowano

po co to wrzucasz jak mozna to zobaczyc odpalajac launchera a tu wchodzi 20 osob

You cannot keep out your own fear

Opublikowano

po co to wrzucasz jak mozna to zobaczyc odpalajac launchera a tu wchodzi 20 osob

Nie każdy nadal gra w H1Z1 poza tym tam masz po angielsku.

Tak w ogóle to co ja Ci zrobiłem, że w każdym temacie masz jakieś pretensje?

PS. tego nie ma na launcherze.

Opublikowano

nie w kazdym tylko pisalem 1 wczesniej i chodzi o tlumaczenie kopiuj wklej to kazdy potrafi

You cannot keep out your own fear

Opublikowano

nie w kazdym tylko pisalem 1 wczesniej i chodzi o tlumaczenie kopiuj wklej to kazdy potrafi

Proszę bardzo, kopiuj - wklej. Prosto z translatora google.

Mamy wymienione Z2, nadchodzące nową mapę, kilka razy. Teraz, Senior Artist Alen Lapidis jest tutaj, aby dać lepszy wgląd do projektu i procesu:

"Na tym etapie procesu, geometria teren został wygenerowany na podstawie potrzeb projektowych za rok gry. Góry, pagórki i doliny, wewnętrzne są tworzone, aby połączyć miasta i lokalizacje na mapie. W tych ujęć, jesteśmy ustanowienia zasad wysokość / nachylenie w celu zapewnienia skałę pojawia się tylko, gdzie skały byłyby narażone naturalnie, włamując się do gruzu u podstawy i przejście na trawiastych polach i brud w zagłębieniach. Maska całej strefy musi być dokonane dla każdej fakturze używany. Następnie, mapa pokrycia zostaną wygenerowane pomóc urozmaicić kolorów i głębię tekstur w terenie. To daje wnęk większą ciemność, skaliste szczyty słońce bielone jakości i rozproszyć niektóre żółty i zielony w dziedzinie pomóc trawa mają naturalny wygląd niejednolite zamiast być jednolicie bujne. Góry wzdłuż obwodu strefy będzie się ośnieżone szczyty i zbiorników wodnych ich skaliste koryta rzek. "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...