Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odbiór w punkcie - poczta polska

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo, chce odebrać przesyłkę na poczcie (Paczka24 odbiór w punkcie) i mam kilka pytań:

- dostanę numer przesyłki na smsa?

- muszę okazać dowód osobisty przy odbiorze?

- co jeśli nie jestem jeszcze pełnoletni?

- jest coś jeszcze o czym powinienem wiedzieć?

Opublikowano

Nie będzie problemu z tym, że to epapieros z liquidami? Teoretycznie oni mają tylko dostarczyć przesyłkę, więc co ich to gówno obchodzi co tam jest :x

Bywalec
Opublikowano

dostaniesz numer przesyłki na meila lub sms, teoretycznie wystarczy ci tylko numer do odebrania jednak czasami jak ktoś wygląda bardzo młodo to potrafią zapytać o jakiś dowód tożsamości. Możesz nawet zamówić krate wódki i nie mogą ci odmówić wydania ,,bo nie jesteś pełnoletni" także spokojnie możesz iść odebrać osobiście

.

Opublikowano

Wystarczy pokazać tylko SMS i podać numer telefonu,  odebrać może nawet przedszkolak jak uniesie. 

Nie mają prawa żądać żadnych dokumentów, chyba że to przesyłka wartościowa.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Hejo, chce odebrać przesyłkę na poczcie (Paczka24 odbiór w punkcie) i mam kilka pytań:

- dostanę numer przesyłki na smsa?

- muszę okazać dowód osobisty przy odbiorze?

- co jeśli nie jestem jeszcze pełnoletni?

- jest coś jeszcze o czym powinienem wiedzieć?

1. Tak

2. Nie. Odbierałem kilkanaście razy i nigdy nie prosili o jakikolwiek dokument, potwierdzający moją tożsamość, ale na wszelki wypadek lepiej wziąć, szczególnie jeśli jest to coś szczególnie drogiego.

3. Nic, normalnie dostaniesz. 

4. Idziesz tak jakbyś po prostu coś odbierał ze sklepu, co wcześniej zostało opłacone. Lajcik totalny.

Potwierdzone info, nieraz odpierałem coś z punktów odbioru(kioski, poczta itp. duperele, wszędzie jest tak samo).

Opublikowano

Nie będzie problemu z tym, że to epapieros z liquidami? Teoretycznie oni mają tylko dostarczyć przesyłkę, więc co ich to gówno obchodzi co tam jest :x

Pocztę nie obchodzi co jest w środku

Paczka to paczka :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...