Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedzmin 1 - Brak przepustki z cmentarza w rozdziale II

Dr Moondo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z wejściem na cmentarz w rozdziale II. Muszę tam wejść, aby zdobyć te ciało, któremu mam wykonać sekcję. Przepustkę mogę zdobyć od Talara oraz Vincenta Meis'a, lecz nie chcą mi jej dać, przez to, że we wcześniejszym etapie gdy zostali oskarżeni przez Geralt'a. Jak mogę dostać się na cmentarz skoro nie mogę zdobyć tej przepustki? Stoję w miejscu, ponieważ nie wiem co robić. Gdzie mogę zdobyć również broszki salamandy, bo wszystkie sprzedałem w Misiu :/

Opublikowano

Ureguluj dług Grabarza i dostaniesz od niego przepustkę.

@Edit

"Nabijanie postów" widać w 100% w poście niżej.

Zwykły off-topic, który nic nie wnosi do tematu. Pozdrawiam

Opublikowano

Przecież tą samą opcję podałem u góry - nawet z możliwym innym scenariuszem, więc nie wiem jaki jest sens pisania tego samego niżej. Posty same się nie wbiją, ale bez przesady.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Jak mam go uniewinnić skoro się nie da -.-

Przecież tą samą opcję podałem u góry - nawet z możliwym innym scenariuszem, więc nie wiem jaki jest sens pisania tego samego niżej. Posty same się nie wbiją, ale bez przesady.

Opublikowano

Co do Broszek Salamandry, to możesz je zdobyć zabijając co noc ludzi Salamandry na dzielnicy nieludzi.

Co do zadania "sekcja zwłok" nie potrzebujesz wchodzić na cmentarz, żeby ruszyć fabułę. Po dostaniu tego zadania, musisz iść do Grabarza i poprosić go o udostepnienie ciała zmarłego człowieka Salamandry(nie pamiętam, ale chyba wtedy trzeba było mu dać jedną butelkę wódki, ale mogę się mylić). Wtedy on mówi, że ciało będzie w nocy w szpitalu, a Ty wtedy (jeżeli tego juz nie zrobiłeś) musisz poczytać o sekcjach itp (książki o tym możesz kupić u krasnoluda na targowisku lub mozesz się o tym zapytać Vincenta), a potem powiedzieć Shani, że ciało juz jest gotowe i żebyście się spotkali w nocy, w szpitalu. Śpisz do północy i idziesz.

Jeżeli nazwałeś Vincenta lub Talara winnym, to Twój problem. Nie dostaniesz się na cmentarza w Akcie II i nie znajdziesz ważnego dowodu przy którym sekcja byłaby juz nie potrzebna :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...