Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arma 3 - mało fps

CanExiOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż napotkał mnie nie mały problem typu niskich klatek na niskich ustawieniach.

Sprzęt:

Procesor: AMD A4-4020 3,2 GHz

Grafika: Geforce GTX 745

Ram: 4GB

Ogółem spodziewałem się, że będę miał ok. 30 fps ale mam 10-15 fpsów na każdych ustawieniach więc jest to trochę nie przyjemne i prawie niegrywalne dodam jeszcze, że tyle fpsów mam na multi, a na single ok. 25.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Zmieniałeś ustawienia odległości wyświetlania obiektów? 

Cienie wyłączyłeś i jakieś tam zaawansowane opcje czegoś tam co to trza ręcznie przełączać? Ja na moim lapku gdzie mam i3 2.4GHz, pół giga karta radeon  i 4 Ram mam tak od 30 do 60...

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Zmniejsz odległość renderowania (W armie to dużo pomaga), wydaje mi się ze masz za mało ramu ale nie jestem pewny, 4gb na te czasy to trochę mało :-P

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zmieniałeś ustawienia odległości wyświetlania obiektów? 

Cienie wyłączyłeś i jakieś tam zaawansowane opcje czegoś tam co to trza ręcznie przełączać? Ja na moim lapku gdzie mam i3 2.4GHz, pół giga karta radeon  i 4 Ram mam tak od 30 do 60...

Zmniejsz odległość renderowania (W armie to dużo pomaga), wydaje mi się ze masz za mało ramu ale nie jestem pewny, 4gb na te czasy to trochę mało :-P

Tak zmniejszałem, a co do ramu to tak jest to mało ale wystarczająco na niskie ustawienia w armie ;p.

@Edit

Może też jest coś z dyskiem, niby świeżo po formacie ale wiadomo, że i to wszystkiego nie usunie :D.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Za czasów ARMY po wydaniu to wystarczało :)

Tak zmniejszałem, a co do ramu to tak jest to mało ale wystarczająco na niskie ustawienia w armie ;p.

@Edit

Może też jest coś z dyskiem, niby świeżo po formacie ale wiadomo, że i to wszystkiego nie usunie :D.

A defragmentowałeś? Jesteś tak zdeterminowany by zmniejszyć rozdzielczość czy ta opcja odpada? :D

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Za czasów ARMY po wydaniu to wystarczało :)

@Edit

A defragmentowałeś? Jesteś tak zdeterminowany by zmniejszyć rozdzielczość czy ta opcja odpada? :D

Nie no nie odpada. Akurat dziś mam ochotę na pomęczenie się z tym to sprawdzę :D. Defragmentować będę jak będzie na to wolny czas bo niestety ale nie tylko ja używam tego kompa ;p.

@Edit

Rozdzielczość nic nie zmienia ;p. No cóż zobaczę jak to będzie wyglądać po defragmentacji i wsadzeniu 8gb ramu ;p.

VGE BEZ TŁA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...