Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kha'Zix, Kindred czy Shaco?

Mentalism

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak wyżej. Którego z tych championów wybrać do kupna? Chodzi mi o ryzyko  nerfów i braku możliwości grywalności tym champem.

Żeby było prościej powiem tak:

Shaco już grałem kiedyś próbowałem mainować, wręcz próbowałem otp (grałem tylko nim z jakieś 30/40 gier pod rząd, a ogólnie to coś koło 70-80), więc ogranie nim troszkę mam. Ale no niestety champion wysokiego ryzyka to jest, jak się early nie uda to potem ciężko jest, aczkolwiek daje radę. No z tym, że jest troszkę nudny, bo ciągle jest to samo. Jak sobie wyrobiłem odruchy to wszystko stało się nudne, chociaż free elo :).

Kha'zix też w early dobrze jest podłapać fragi, ale za to i w late niszczy, grałem, próbowałem no i naprawdę przyjemnie się gra.

Kindred nigdy nie grałem, ale myślę, że bym dał radę ogarnąć :). Zwłaszcza, że teraz jest broken.

Opublikowano

Najmocniejszym i najstabilniejszym pickiem z tych 3 jest Kindred. Ma dość fajną każdą fazę gry oraz w przypadku słabego początku nie ma takich problemów, jakie mogą mieć shaco, czy też kha'zix.

Opublikowano

Najmocniejszym i najstabilniejszym pickiem z tych 3 jest Kindred. Ma dość fajną każdą fazę gry oraz w przypadku słabego początku nie ma takich problemów, jakie mogą mieć shaco, czy też kha'zix.

Zgadzam się, ale w związku z tym że jest dobra w każdej fazie może być narażona na nerfa, ale jeśli już to małego, więc polecam.

Opublikowano

Że tak powiem, kindred jest dobra, lecz jak wydostaniesz się z tego jej okręgu to już Ci niewiele zrobi, oczywiście w TF bardzo przydatne.

Dobrym rozwiązaniem by był shaco lub kha ze względu na dobre ganki.

Shaco nie musi nawet 6 wbijać na dobre ganki, bo jego skille umożliwiają mu szybki i niespodziewany atak.

Doskoki kha również dają mu plusy na dojście, ma wbudowany lifesteal w skillu, niewielki, ale zawsze to jakiś.

Gdybym sam grał dalej na junglu zastanawiałbym się nad kha.

Opublikowano

Shaco wybij sobie z głowy, useless postać.

Wybrałbym Kha'Zix'a. Mimo, że mógłby dostać buffy to jest postacią, która nadal jest jak asasyn. Do tego bardzo dobre możliwości do counterjungli, dosyć szybki clear, escape i engage, jak na asasyna posiada nawet okej mechanikę. Potężnym elementem jest ewoluowanie umiejętności. Możesz sam wybrać playstyle, którym będziesz grał na najbliższych poziomach. Osobiście gra mi się nim bardzo dobrze, dla mnie jest jednym z lepszych picków.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Up chcciales napisac "lepsi" "latwiejsi"

Ja bym wybral Khazixa chyba najlepsze counter ganki wada jest taka ze jak sie nie nafeedujesz w early to nic nie bedziesz robil

Opublikowano

Dla mnie kha lub shaco.Moja trójka to rengo,kha,shaco i wybór jest naprawdę trudny.Shaco grasz po to aby zniszczyć enemy jg lub upierdliwie gankować jakąś linie aby wkurwić enemy.Tak jak napisałeś jeśli w early spieprzysz to w late 0 lecz po tylu grach shaco powinieneś być wprawiony.Khazix jest świetny ma swoją mobilność ma dmg ma ucieczkę wszystko czego potrzeba dla junglera niestety nie wykorzystasz jego pełni możliwości gdyż jest zbyt papierowy obecnie buduje go się lekko tanky a nie wszystko ad jak kiedyś.Kindred niegrałem i się nie wypowiem.Napisałeś że nudzi ci się gra shaco więc możesz grać na zmianę raz tym raz tym. Jeśli chcesz mainować któreś z nich to Shaco ogarnięty gracz zrobi nim więcej niż khazikiem

Opublikowano

Polecam z tych trzech khazixa ponieważ shaco jest dosyć słaby jeśli nie wykorzystasz jego potencjału a kindred jest zbyt często banowana + pewnie dostanie nerfa kolejnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...