Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

V sync ( synchronizacja pionowa)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z v sync w grze Dirty Bomb a polega on na tym: Gdy w opcjach właczę ,,on'' to zarówno po restarcie gry jak i wejściu do głównego menu i znowu do opcji jest cały czas ,,off''. Próbowałem ustawień w panelu Nvidii i dodawania pliku ale to nic nie dało.

Nic w google nie ma na ten temat a szukałem z godzinę dlatego jeśli ktoś mi pomoże to zostanie moim cudotwórcą.

Bardzo proszę o pomoc bo zależy mi na pograniu w tą gierkę. Za pomoc  rep+

Opublikowano

Znajdź plik tekstowy z ustawieniami gry, zmień v-sync z poziomu tego pliku i ustaw plik jako "tylko do odczytu".

Opublikowano

Nie bardzo wiem jak to zrobić a tym bardziej gdzie owy plik jest i jak sie nazywa.

Zrób ss z każdego folderu i wstaw, zobaczymy

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

W poszukaj w moich dokumentach folderu z grą. Tam powinien być plik cfg albo inny - znajdź linijkę usevysnc=false, ustaw true i ustaw jako tylko do odczytu. Jak nie zadziała, skasuj wszystkie pliki tej gry w moich dokumentach i odpal grę, nie działa ta opcja w grze - spróbuj ponownie zmienić ustawienia w plikach i nadać opcję tylko do odczytu. Jak to też nie zadziała - skasuj ponownie pliki tej gry w moich dokumentach i dodatkowo w %appdata% jeżeli coś tam jest, skasuj grę i pobierz/zainstaluj od nowa. Ponawiając powyższe kroki, innego pomysłu nie mam, ale na wszelki sprawdź jeszcze raz ustawienia w panelu nividii/amd.

Opublikowano

NIe udało mi się znaleźć usevysnc=false. Ktoś pomoże? A pliku cfg nie widać tylko 2 foldery config a w nich tego usevysnc=false nie było.

Opublikowano

NIe udało mi się znaleźć usevysnc=false. Ktoś pomoże? A pliku cfg nie widać tylko 2 foldery config a w nich tego usevysnc=false nie było.

czlowieku to moze byc usevcyns=0 albo inaczej podpisane, ty myslisz ze jak on napisal ze bedzie usevysnc=falce to tak bedzie, nie prawda.. zrob po prostu screeny i wstaw tu a nie gadasz ze niby screenów nie mozesz zrobic.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

czlowieku to moze byc usevcyns=0 albo inaczej podpisane, ty myslisz ze jak on napisal ze bedzie usevysnc=falce to tak bedzie, nie prawda.. zrob po prostu screeny i wstaw tu a nie gadasz ze niby screenów nie mozesz zrobic.

Bo coś mu się zepsuło nie rozumiesz? xD

Daj screena całego folderu od razu i nie pierdziel że się nie da, jeśli masz gołą babę na tapecie to możesz włączyć fullscreen.

Plik config może nie będzie dawał się od razu zmienić "brak uprawnień". Będziesz musiał to ustawić, ale z tym powinieneś dać sobie radę.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

W tym przypadku jest jedynie wartość true i false - to prawda niektóre tytuły mają wartość 0 i 1, ale w dirtybomb jest true i false. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...