Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy doborze diety, ewentualnie odżywek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam 20 lat, 187 i ważę 79kg. Od wczoraj zapisałem się na siłownie. Ćwiczenia jako tako ogarniam, najbardziej zależy mi na brzuchu. I stąd moje pytanie, czy mógłby ktoś doświadczony pomóc mi w doborze diety? Jaką stosować? Co jeść? I czy odżywki używać od razu czy najpierw przystosować mięśnie do wysiłku?

Za wszystkie odpowiedzi/podpowiedzi dziękuję bardzo  ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Najpierw poćwicz bez odżywek, bo później przyzwyczaisz organizm do nich i nie będziesz miał efektu robienia bez nich.
Poza tym dieta jest zależna od tego jaką sylwetkę posiadasz, trening też. Jesteś ektomorfikiem, mezomorfikiem czy bardziej endomorfikiem?

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Po pierwsze jest dział sport, po drugie nie bierz odżywek przez pewien okres czasu, pierwsze efekty, pierwsze diety i treningi są najbardziej zauważalne i najbardziej efektywne. Brzuch, a raczej mięśnie brzucha odsłaniają się od niskiego procentu tkanki tłuszczowej ciała, im niższą tkankę masz, tym lepiej wygląda brzuch. Także DIETA. Znam się trochę na tym, mogę Ci coś ułożyć profesionalnego, dać rady, napisać plan i dać gotowe przepisy za symboliczną pomoc $$

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Czy myślisz, że to forum jest odpowiednie na takie pytanie ? Poszukaj na KFD albo SFD, tam wszystko znajdziesz

Gdybyś nie wiedział to to forum ma poddział gdzie  jest to odpowiednie miejsce. Jak komuś się nie podoba że chłopak chce ćwiczyć i ma do tego zapał to może zabierać rzyć w troki.

Do Autora

Nie bierz odżywek jeśli nie będziesz miał pewności że nie będziesz się przykładał do Ćiwiczeń. Tak to jedz dużo białka, węglowodanów i pij dużo no i skuś się na wizytę u profesjonalisty. :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...