Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy doborze diety, ewentualnie odżywek.

SweetKamyK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam 20 lat, 187 i ważę 79kg. Od wczoraj zapisałem się na siłownie. Ćwiczenia jako tako ogarniam, najbardziej zależy mi na brzuchu. I stąd moje pytanie, czy mógłby ktoś doświadczony pomóc mi w doborze diety? Jaką stosować? Co jeść? I czy odżywki używać od razu czy najpierw przystosować mięśnie do wysiłku?

Za wszystkie odpowiedzi/podpowiedzi dziękuję bardzo   ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Najlepszą dietę przypisze Ci dietetyk. Więc jeżeli nie chcesz zniszczyć swojego organizmu, spowolnić metabolizmu czy innych strasznych rzeczy to udaj się do niego. ;) Ustalanie samemu sobie diety zawsze łączy się ze sporym ryzykiem.

Opublikowano

Zaraz mnie ktoś wyzwie, ale muszę wtrącić swoje trzy grosze. ;) Przede wszystkim nie jedz mięsa i piszę to całkiem poważnie. Dzisiejsze mięso jest naszpikowane chemią, sam przestałem jeść mięso i to zupełnie przypadkowo. Podczas wakacji miałem manię na punkcie zdrowego odżywiania, oczywiście mięso z antybiotykami zdrowe nie jest - przestałem jeść i już jakoś nie potrafiłem wrócić. Po prostu obrzydza mnie i śmierdzi. Wegetarianem bym siebie nie nazwał, bo nie bronię praw zwierząt, ale odkąd przestałem jeść mięso - mniej śpię, lepiej mi się ćwiczy, mniej choruję itp. Jedyny minus to bardzo szybka utrata wagi, ja mając taki sam wzrost ważę 57 kg, jestem co prawdę trochę młodszy, no ale i tak ważę mało. W każdym bądź razie - spróbuj, nic ci się nie stanie, a być może przyniesie bardzo dobre skutki, trzeba jedynie znaleźć dobrą alternatywę dla białka. Ja co jakiś czas piję mleko sojowe i zjadam nasiona soi. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...