Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nieklasyfikacja w szkole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, uczęszczam do szkoły i wczoraj przyszedł mi list o tym, że jestem nieklasyfikowany z lekcji techniki. Otóż sprawa wygląda następująco, że nie byłem na żadnej lekcji techniki w tym półroczu szkolnym (może na jednej, nie jestem pewny). Zostały trzy lekcje z techniki do 15 czerwca, czyli do rady szkolnej, a 4 do końca roku szkolnego i tutaj jestem w kropce, bo nie wiem co mam w tym momencie zrobić i czy mam szansę na pisanie jakiejkolwiek poprawki. Wszystkie lekcje będą usprawiedliwione z racji tego, że moja mama ugadała się z wychowawczynią, a sama pani od tego przedmiotu stwierdziła, bym zrobił kilka prac przez ten czas i powstawia mi oceny. 

Opublikowano

"Wszystkie lekcje będą usprawiedliwione z racji tego, że moja mama ugadała się z wychowawczynią, a sama pani od tego przedmiotu stwierdziła, bym zrobił kilka prac przez ten czas i powstawia mi oceny."

Zdałeś pytanie i odpowiedziałeś sobie sam. Teraz tylko się módl, żeby wszystko poszło po myśli.

Opublikowano

Chciałbym mieć Twoje problemy.

Jako że mam powód to Sobie nie odpuszczę otóż "było kur** chodzić do szkoły, a nie miesiąc przed płakać".

Na samym końcu napisałeś co usłyszeć chciałeś, żadnej innej opcji jak dogadanie się z samym nauczycielem nie widzę.

Opublikowano

"Wszystkie lekcje będą usprawiedliwione z racji tego, że moja mama ugadała się z wychowawczynią, a sama pani od tego przedmiotu stwierdziła, bym zrobił kilka prac przez ten czas i powstawia mi oceny." - czyli ta sytuacja to takie Twoje gdybanie?! bo jeśli tylko to brak obecności na lekcji jest najgorsze nawet niż 20 jedynek z przedmiotu, bo nie ma podstaw, żebyś nawet jakąkolwiek poprawkę pisał.

Dogaduj się z nauczycielem/dyrektorem co i jak.

Opublikowano

Wszystkie lekcje będą usprawiedliwione z racji tego, że moja mama ugadała się z wychowawczynią, a sama pani od tego przedmiotu stwierdziła, bym zrobił kilka prac przez ten czas i powstawia mi oceny.

No to chodź do szkoły, rób zadania i miej nadzieję.
Opublikowano

Zależy od szkoły, lecz dogadaj się z nauczycielem. Jak będziesz miał wystarczającą ilość ocen do klasyfikacji to nauczyciel może lecz nie musi cię klasyfikować z tego co wiem xD a jeśli nie będzie mógł to w wakacje możesz napisać test klasyfikacyjny ;) Normalnie dostaniesz od nauczyciela materiał no i jak na poprawce ;)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Ktoś kto tam na górze napisał ze brak obecnosci jest najgorsza opcja jest w błędzie i to dużym :D. Istnieje coś takiego jak egzamin klasyfikacyjny gdy sie ma poniżej 50% obecni na lekcji, i mało tego ten egzamin pisze się nie na 2 tylko masz na koniec taka ocene jaka dostaniesz z tego testu. Jest to test z całego roku albo z połrocza, juz nie pamietam. Musisz sie dowiedziec w sekretariacie jak wyglade podanie o ten egzamin jesli nauczyciel nie pojdzie Ci na reke

Opublikowano

Jeśli grono pedagogiczne zgodzi się na poprawke lub jak szybko poprawisz oceny to powinni Ci dać szansę. Jeśli masz gorsze zachowanie to może być gorzej

Módl się żeby poszli Ci na rękę

Pozdrawiam Anverek

Opublikowano

Jeśli grono pedagogiczne zgodzi się na poprawke lub jak szybko poprawisz oceny to powinni Ci dać szansę. Jeśli masz gorsze zachowanie to może być gorzej

Módl się żeby poszli Ci na rękę

Pozdrawiam Anverek

"Nie znam się, ale się wypowiem" -_-

Typ nie był chyba na żadnej lekcji to skąd ma mieć oceny?

Nawet jakby miał oceny to 5 mu tu nie pomogą jak nie ma minimum 50% obecności.

Jaka poprawka? typ nie był na lekcjach i to jest jego problem, a nie jedynka.

Czytaj dokładnie o co chodzi i pisz jak masz co, bo robisz spam sklejając odpowiedzi użytkowników powyżej i dodając swoje mongolskie teorie.

edit: @SuperMarian sam jesteś debil i naucz się czytać bo koleś wcześniej już o tym wspomniał klocu.

Opublikowano

Są 3 opcje. 2 dobre 1 zła

1) Nauczyciele pójdą na ugodę i jakoś pozwolą Ci zaliczyć ten przedmiot

2)Rada pedagogiczna wyrazi zgodę i napiszesz egzamin klasyfikacyjny

3)Rada nie wyrazi zgody na egzamin i strzelasz kibla lub przechodzisz na warunkowym.

Cyrk.png

Opublikowano

Witam, uczęszczam do 2 klasy gimnazjum i wczoraj przyszedł mi list o tym, że jestem nieklasyfikowany z lekcji techniki. Otóż sprawa wygląda następująco, że nie byłem na żadnej lekcji techniki w tym półroczu szkolnym (może na jednej, nie jestem pewny). Zostały trzy lekcje z techniki do 15 czerwca, czyli do rady szkolnej, a 4 do końca roku szkolnego i tutaj jestem w kropce, bo nie wiem co mam w tym momencie zrobić i czy mam szansę na pisanie jakiejkolwiek poprawki. Wszystkie lekcje będą usprawiedliwione z racji tego, że moja mama ugadała się z wychowawczynią, a sama pani od tego przedmiotu stwierdziła, bym zrobił kilka prac przez ten czas i powstawia mi oceny. 

Od kiedy w gimnazjum jest technika? Pamiętam, że artystyczne czy takie gówna były ale techniki nie było

Pewnie pójdą na litość i Cię puszczą, ew. na warunkowym spokojnie.

Zrób te prace i miej chociaż tą jedynkę, żeby miała Ci ją z czego wystawić i potem na warunku przejdziesz, chyba, że polecą na litość i wstawią Ci dwójkę na koniec roku

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Witam, uczęszczam do 2 klasy gimnazjum i wczoraj przyszedł mi list o tym, że jestem nieklasyfikowany z lekcji techniki. Otóż sprawa wygląda następująco, że nie byłem na żadnej lekcji techniki w tym półroczu szkolnym (może na jednej, nie jestem pewny). Zostały trzy lekcje z techniki do 15 czerwca, czyli do rady szkolnej, a 4 do końca roku szkolnego i tutaj jestem w kropce, bo nie wiem co mam w tym momencie zrobić i czy mam szansę na pisanie jakiejkolwiek poprawki. Wszystkie lekcje będą usprawiedliwione z racji tego, że moja mama ugadała się z wychowawczynią, a sama pani od tego przedmiotu stwierdziła, bym zrobił kilka prac przez ten czas i powstawia mi oceny. 

Od kiedy w gimnazjum jest technika? Pamiętam, że artystyczne czy takie gówna były ale techniki nie było

Pewnie pójdą na litość i Cię puszczą, ew. na warunkowym spokojnie.

Zrób te prace i miej chociaż tą jedynkę, żeby miała Ci ją z czego wystawić i potem na warunku przejdziesz, chyba, że polecą na litość i wstawią Ci dwójkę na koniec roku

W pierwszej/drugiej klasie była, chociaż z tego, co pamiętam, to większość była o fotografii.
Opublikowano

Rada nie wyrazi zgody na egzamin i strzelasz kibla

Nie mają prawa nie pozwolić mu pisać egzaminu klasyfikacyjnego jeśli jego wszystkie nieobecności są usprawiedliwione.

Opublikowano
§ 17. 1. Uczeń może nie być klasyfikowany z jednego, kilku albo wszystkich zajęć edukacyjnych, jeżeli brak jest podstaw do ustalenia śródrocznej lub rocznej (semestralnej) oceny klasyfikacyjnej z powodu nieobecności ucznia na zajęciach edukacyjnych przekraczającej połowę czasu przeznaczonego na te zajęcia w szkolnym planie nauczania.

2. Uczeń nieklasyfikowany z powodu usprawiedliwionej nieobecności może zdawać egzamin klasyfikacyjny.

3. Na wniosek ucznia nieklasyfikowanego z powodu nieusprawiedliwionej nieobecności lub na wniosek jego rodziców (prawnych opiekunów) rada pedagogiczna może wyrazić zgodę na egzamin klasyfikacyjny.

4. Egzamin klasyfikacyjny zdaje również uczeń:

1) realizujący, na podstawie odrębnych przepisów, indywidualny tok nauki;

Opublikowano

Jprdl, najpierw rzyci do szkoły nie ruszą a potem płaczą.

Sam sobie odpowiedziałeś - oddasz nauczycielce z tech prace, powstawia Ci oceny i czego jeszcze nie wiesz?

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Zapytaj się nauczycielki jakie masz zrobić pracę, zrób je, oddaj jej, niech ona oceni, wystawi ci jakieś oceny i tyle.Cała filozofia.

Opublikowano

Chodź na lekcje i rób zaległe zadania oraz proś bogów, byś miał ndst, a nie nieklasyfikowanie. 

Zresztą, sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie.

No już z parę ładnych lat :P. 

gfgdf

Opublikowano

To trzeba było sie pilnować a nie ku*wa budzić sie pod koniec roku szkolnego jprdl

ale po co takie pierdolenie 'trzeba bylo robic x, to nie trzeba byloby teraz robic y'.

autor tematu nie prosi o życiowe rady jakichś randomów z MPC, tylko co ma zrobić w tej sytuacji

ja na niemieckim bylem moze z 3 razy tez w tym roku, bo jest na pierwszej lekcji, a mi sie wstawac nigdy nie chce i sobie chodze na 3/4 lekcje dopiero XDDD

juz sie nie robcie wszyscy tacy idealni, to tylko szkoła, czil

#topic: dogadaj sie jakoś z nauczycielami, wszystko da się załatwić, uwierz. ;) jeszcze to technika, powiedz, że zaliczysz teraz cały materiał, który przerabiali. technika chyba w 3 kl w gimbazie jest, to tym bardziej nie będą chcieli Cię zostawić, tylko pokaż, że Ci zależy. 

//nie zauważyłem daty ostatniego posta, jak temat nieaktualny, to sorcia :v

5465845486.png

Opublikowano

pewnie bedziesz musial/mogl napisac test kwalifikacyjny, ale to musisz wykazac sie wiedza z calego roku, a to bedzie naprawde trudne

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Nie przejmuj , nie ucz sie nawet , bedziesz tak jak @PrawilnaTibia jezdzil d Norwegi pracowac pare miechów i wracal do PL z kasiurą taka ze mozesz wykupic pobliskie stacje benzynowe.

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

To juz zalezy od twojego nauczyciela. Według zasad powinieneś pisać egzamin klasyfikacyjny, a jesli Ci darują to sie ciesz

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...