Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Huawei Y5 - biały ekran od niczego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim Y5.

Mianowicie wczoraj wieczorem go odłożyłem na biurko, nic z nim nie robiłem i było ok. Lecz jak dziś się obudziłem i chciałem zadzwonić do kogoś, po odblokowaniu pojawił się biały ekran. Po restarcie też był biały ekran. Telefon reaguje na dotyk i inne rzeczy (mniej więcej wiem, ponieważ gdy włączam muzykę przez słuchawki, po odblokowaniu jest ten przycisk pauza itp.).

Co mogło się zepsuć? Telefon leżał spokojnie. Obecnie jestem bez kontaktu z nikim :/

Dodam że telefon był kupowany w t-mobile przez rodzica, a ja go odkupiłem od rodzica za 200 zł  :v

Czy to podlega gwarancji? telefon był kupowany pół roku temu, akurat na gwiazdkę.

Jeżeli nie, to ile może kosztować naprawa?

Dodaje zdjęcie oraz filmik do tematu (link do yt)

https://www.youtube.com/watch?v=MS-mzf8wplg

post-959983-0-49969900-1463493803_thumb.jpg

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

w sensie volume +/- i power? nie działa, telefon sie normalmie włącza, ale ekren jest cały czas biały

76561198091611487.png

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Uszkodzony multiplekser ekranu albo tylko taśma 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Właśnie włączyłem sobie telefon dla beki, by sprawdzić czy dalej tak ma.

Wyskoczyło że android się aktualizuje, i ilość aplikacji która sie optymalizuje.

W międzyczasie raz pojawił się biały ekran ale na jakieś 3-4 sekundy, teraz czekam co dalej będzie.

@Update: Telefon włączył sie normalnie , widać normalnie obraz, jednak niepokoi mnie to czemu ten biały ekran sie pokazywał. zostawie go na jakieś 2-3 h i zobacze czy dalej tak będzie robił.

76561198091611487.png

Opublikowano

Skoro  uszkodzone coś w środku to czekasz tylko na zbawienie albo cud , serwis 

Opublikowano

Zauważyłem, że telefon po włączeniu normalnie działa, jednakże:

1. Odblokuje telefon, może użyje go przez 10-15 sekund a potem pojawiają się jakieś białe paski i ekran robi się biały.

2. Jak odczekam kilka minut, ekran jest znowu ok, ale po kilkunastu sekundach znowu robi to samo.

Za godzinę podjade to t-mobile i zapytam się o możliwość naprawy.

Jeżeli nie przyjmą na gwarancje, to jaki może być koszt naprawy?

76561198091611487.png

Opublikowano

Tyle ile sobie wycenią naprawę, 10 do 200 zł może drożej może nie.

Pytanie dość głupie jak się nie wie co zepsute 

Opublikowano

a więc tak, byłem w 3 punktach. 1 punkt stwierdził, że podejmie się naprawy, ale nie na gwarancje, od razu odpadło.

2 punkt stwierdził że naprawi na gwarancje, że niby jest to wilgoć czy coś, ale to jest dziwne że leżąc na biurku dostał wilgości, ale zajmie to około miesiąca :v

3 punkt czyli T-Mobile, stwierdzili że też naprawią na gwarancje, ale nie mają telefonu zastępczego (ja niestety też nie mam :c)

Jak załatwię telefon zastępczy oddam do naprawy do T-Mobile

76561198091611487.png

Opublikowano

Na gwarancje Ci to MUSZĄ załatwić, to nie twoja wina, że ich telefon się popsuł sam z siebie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...