Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór postaci + kilka pytań

olifian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, witam.

Naszła mnie wielka ochota na wypróbowanie tego tytułu i chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat panujących w niej postaci. Wszystko ogarnąłem, poczytałem na ten temat trochę, ale nie mam zielonego pojęcia jak to działa w grze. Wszystko fajnie wygląda na papierze, choć z doświadczenia wiem, że w grach zdarzają się te "mocniejsze" i "słabsze" postacie. Dlatego mam wielki dylemat, bo nie chcę potem płakać. Pytanie kierowane jest do tych grających oczywiście z tego względu iż oni najbardziej się orientują w "mecie". Potrzeba mi jakiegoś mocnego DPSa - czegoś do łatwego expa i późniejszego PVP. I bardzo jestem ciekaw jak wygląda PVE na end gamie, no ogólnie jak ta gierka wygląda na max lvl.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Może nie ma mocniejszych i słabszych, tylko łatwiejsze i trudniejsze do ogarnięcia. Najłatwiejszą postacią, czyli summonerem, poziom gry staje się tak prosty, że aż nudny. Taki summoner, łatwiej osiąga sukcesy na pvp, w porównaniu do innych klas. Właśnie z tego powodu przestałem chodzić na areny, ta gra po prostu nie ma balansu. Nie wiem jak wygląda sprawa z warlockiem, ale chodzą słuchy, że poziomem trudności dorównuje summonerowi.

Fajniejszą częścią jest pve, a tam sprawdza się każda klasa. Wystarczy znać combo i mieć dobry refleks. Najlepszy dps, to chyba coś pomiędzy kfm, a assassinem. W przypadku kfm, trzeba się trochę na klikać i pomyśleć, za to assassinem wciskasz w kółko dwa klawisze. End game wygląda tak jak u wszystkich mmorpg, robisz w kółko te same daily questy, aż do zbrzydzenia.

Opublikowano

No właśnie o ten balans mi chodziło. Mi to się rzygać chce od tego podziału na klasy, a później i tak jakaś konkretna klasa ma łatwiej. Może dla wyjątku zagram sobie raz czymś łatwym i nudnym - póki co przymierzam się do ściągania.

Długo czasu zajmuje wymaxowanie takiej postaci (end game) i jak z czasem expa do max lvl? Serwer jakiś konkretny?

Opublikowano

Zależy ile będziesz grać i czy będziesz w między czasie ulepszać ekwipunek. Myślę że z tydzień, dwa, takiej normalnej gry wystarczy. Ja ci nie polecam summonera, to gra o tematyce wschodnich sztuk walki i warto zagrać postaciami, jakich nie ma w tradycyjnych mmo. Najliczniejszy serwer to windrest, ale inne też są w miarę zaludnione.

Opublikowano

A jak sprawdzają się pozostałe klasy względem tych "topowych"? Mam tutaj na myśli: Blade Dancera, Blade Mastera i Destroyera. Zastanawiam się nad wyborem, ale nie chcę znowu narzekać na słaby balans PVP. Męczyłem się w Aionie ze 2 lata (z jakimiś tam przerwami) grając Rangerem, kiedy inni klikali 1,2,3,4,5 i zabijali.

Opublikowano

Destroyer i blade dancer mają łatwiej na pvp, to trzeba przyznać. Blade master ma trochę ciężej, zanim wbije max. i odblokuje kilka hongmoon secret. Polecam ci assassina, jeden z najlepszych dps, bardzo uniwersalny, a na pvp ma sporo tricków do zaprezentowania.

Opublikowano

Dałem się namówić na tego sina, a w kreatorze trochę czasu spędziłem. Jakiś konkretny serwer polecacie? Nie ukrywam, że zależy mi na wyższej populacji. Tak samo tyczy się to frakcji, bo chyba takie są.

@Edit: Wjechałem na tego Windresta, czy jakoś tak.

Opublikowano

Więc tak,wszystko zależy od tego jak ogarniesz postać,to nie prawda że summoner ma łatwiej ludzie po prostu nie trudzą się aby zmienić skile pod summonera i cóż skupiają się na tym co w PvP im nic nie daje (tak mówię tu o idiotach którzy biją kota zamiast samej postaci to że wykluczycie kota nie znaczy że wygraliście więc lepiej od początku klepcie dmg w postać ;) ) warlock również nie jest trudny na pvp (wystarczy że poczekasz aż on przyjdzie do Ciebie a nie ty do niego ^.^ a najczęściej idioci (tak mówię o WL) summona zaraz na starcie dają a jak on zniknie to cóż ... warlock pada szybciutko. Wracają do tego o co pytasz,aby wymaxować postać (50 HM1) spokojnie wystarczy 1,5 do 2 tyg,zrobienie się jest trochę trudniejsze jak gra się samemu (jak ja) aby robić end-game dung (Asura aktualnie) potrzebujesz minimum 490-500 ataku 115-120 celności i najlepiej te 50% na kryta więc cóż eq na poziomie już takim Breeze/Pirate (ja z True Pirate Biżu i Broń + duszą stage 1 mam aktualnie 522 ap T.T a gram trochę T.T) zależy też w jakie aspekty będziesz gry ingerował (Open World PvP/Arena/PvE) na wszystkim da się zarobić i ulepszyć chociaż uważam że na czystym PvE (bez craftingów :P (bo z craftingu 1000 dziennie idzie wyciągnąć jak ma się szczęście) będzie trudno ... chyba że nie będziesz grać sam i cóż znajdziesz kogoś z kim będziesz mógł chodzić farmić (4 os dungi) według mnie najłatwiej jest  na Open World PvP (ssp i dropienie soul stone + sprzedaż na cross),wracając do klas każda klasa według mnie ma swoje + i - i wszystko zależy od tego jak ci będzie odpowiadać w różnych aspektach gry, ja gram Blade Dancerem i Summonerem i cóż Summonerem PvE mnie nudzi ale na PvP na arenie czy 6v6 bawie się świetnie (a o to chodzi w grach) a za to na PvE przyjemnie gra mi się Blade Dancerem ... spotykałem wiele świetnych graczy i powiem że balans zależy od tego jak szybko reagujesz więc wybierając postać weź pod uwagę to jak szybko potrafisz ocenić sytuacje (na PvP mówię tu o takich skilach jak np. wejście za przeciwnika u BD (Q i E) resist na 1 atak jak użyjesz w dobrym momencie czy backstep który też 1 atak resistuje użyty dobrze) ... też rozdanie skili ma duży wpływ na to jak będziesz sobie radził (wiadomo ze jak spotka się np. BD v BD i jeden ma masterki a drugi nie to cóż różnica jest spora ... i to też tyczy się wszystkich klas). Podsumowując jak chcesz skupić się na PvP (Arena) to cóż na 50 poziomie rób tylko Daily Challenge (HM LvL wpadnie dość szybko jak dzień w dzień będziesz je robić) a eq podbij na tyle by być w stanie zrobić te 4/5 ... potem możesz olać i spokojnie sobie biegać na pvp jeśli chodzi o PvE to cóż nie "oszczędzaj" jak to kilka osób robi ... według mnie jak masz golda to go wydaj na ulepszenie się wtedy będziesz mógł dropić tego golda szybciej co za tym idzie szybciej się robić (z samego dropu na BD wyciągam dziennie 100g + crafting dochodzi do tego i cóż zrobienie tego co robię zajmuje mi max 2,5h) ... według mnie balans jest ale nie każdy potrafi zbalansować swoją postać pod inną klasę (bo po prostu nie chce się przed walką zmieniać skili :P)

Opublikowano

Zagrałem sobie sinem, po czym wjechałem na summonera. Expię razem z kumplem (on jako BD), więc ten pet do tankowania się przydaje. Gierka całkiem przyjemna i zabawa jest równie przednia. Co do twojej wypowiedzi Psychic to niewiele zrozumiałem, gdyż nie rozumiem jeszcze wielu aspektów tej gry.

Opublikowano

Summoner jest strasznie przyjemną postacią do pve a jeśli chodzi o pvp to chyba 80% graczy ciągle pluje jadem że Summoner jest Broken także to samo mówi za siebie xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...