Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Karty - Ile fpsow?

Maciejowskihasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was drodzy forumowicze, zmagam się z pewnym problemem na temat karty graficznej mianowicie planuje w bardzo bliskim czasie wymiane karty graficznej obecnej (Msi Radeon r5 230) na karte Gigabyte GeForce GTX 750 Ti, 2GB GDDR5 (128 Bit). Mam do was pare pytan po pierwsze, czy z ta nowa karta pojda mi takie gry jak BF4,H1Z1,HurtWorld i inne tego typu nowe tytuly na stalych fpsach? (Minimum na 60) I czy ta karta bedzie mozliwa do zamontowania w moim komputerze? (Przyznam sie wam ze jestem zielony wiec prosze grzecznie wyjsc z odpowiedziami typu jestes idota czy tym podobne)

Mój sprzęt :

Zasilacz : Corsair 450 V

System : Windows 7 Home Premium

Procesor : Intel Core i3-2120 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz

Ram : 8 Gb 

Typ Systemu : 64-bitowy

Reszta specyfikacji dostepna (Oprocz tej ktora wymienilem wyzej):

http://www.sck.pl/product/HP-Pavilion-p6-2110ew-B2K07EA-Ci3-I3-2120-3-3GHz-4GB-1TB-DVD-RW-Win7-HP64-HD7450-1GB/?id=13250/ 

Opublikowano

Może tak może nie, masz słabiutki procesor do gier o wymaganiach przynajmniej dla procesorów 4 rdzeniowych. 60 będzie ale jak stabilnie nie wiadomo 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Moze byc, co do gier nie wylicze, w bf na wysokich~ powinno byc zwlaszcza w singlu, jak mozesz to postaraj sie o r7 270/x (najlepiej 4gb), nie duzo drozej od 750ti (pare dych), a jednak odstaje. Procesor nie jest tak slaby, poradzi sobie w kazdej grze, ale czy 60fps w h1z1, ta gra jest chyba wymagajaca, ale to nic, potem kupisz przynajmniej i5 2400 i bedzie dobrze.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Moze byc, co do gier nie wylicze, w bf na wysokich~ powinno byc zwlaszcza w singlu, jak mozesz to postaraj sie o r7 270/x (najlepiej 4gb), nie duzo drozej od 750ti (pare dych), a jednak odstaje. Procesor nie jest tak slaby, poradzi sobie w kazdej grze, ale czy 60fps w h1z1, ta gra jest chyba wymagajaca, ale to nic, potem kupisz przynajmniej i5 2400 i bedzie dobrze.

Mógłbyś podać mi link do oferty r7 270/x? Za te pare dych drozej? Widze same za 1000 zl :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...