Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win 7 czy 10?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż wczoraj zainstalowałem na laptopie sobie Windowsa 10 z systemu 8. Lekkie ścięcia bo slaby laptop, ale teraz pytanie odnośnie mojego komputera stacjonarnego.

Posiadam tutaj Windowsa 7 HP , czy opłaca się instalować 10 ?

Mój PC to

Procesor : AMD II x2 255 3.1 GHz w dualu 

Pamięć ram : 4GB DDR 3

Karta graficzna GeForce GT440 512mb ddr5

Więc lepszy będzie 10 czy zostać dalej na 7? :)

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Zostawaj na 7, win 10 to najgorsze badziewie jakie powstało. Serio, nie ma sensu zmiany.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Haha, windows 7 xD Bier 10, najlepszy system do tej pory. Ścięcia na starym kompie? Dyszka jest robiona pod naplety z prockami 1,3 i 2 ramu i śmiga pięknie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Szczerze polecam 7. W wielu aspektach jest gorsza od 10, ale ta druga coraz śmielej wciska kolejne aktualizacje, co mnie się osobiście nie podoba. Pomimo wyłączenia automatycznych update'ów, milion komunikatów o zaplanowaniu instalacji. 

Opublikowano

Polecam win 10, na moim lapku 2gb ramu 2x 1,9 i integra działa płynnie i nawet niektóre gdy działają lepiej.

Moim zdaniem Win10>Win7

#JebacSygnatury

Opublikowano

wlasnie sie zastanawiam, bo nie chce tracic czasu na coś co bedzie gorsze, slyszalem , ze podobno 10 jest wydajniejsza co do gier.

Czasami zagram w csa 120 fps +/- badz lol 180-150 na full

Opublikowano

Po pierwszych dwóch dniach z Windowsem 10 (na szczęście na drugim laptopie) mogę powiedzieć, że nie polecam.

Cały czas jest coś nie tak. Najpierw nie działał pasek zadań, programy po zminimalizowaniu nie pojawiały się na dole. Potem gdy już to naprawiłem pojawił się następny problem - głos nie działał. Znalazłem na necie rozwiązanie że coś w ustawieniach trzeba poprzestawiać, oczywiście od razu nie zadziałało bo po każdym naprawionym błędzie trzeba zrestartować komputer by coś z tego było.

W szybkości działania nie zauważyłem zbyt dużych różnic, ale to może zależy od laptopa/komputera.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Linux, ewentualnie hackintosh. Windows to syf.

Żeby jeszcze ogarniał go. Jeśli dobrze rozumiem że mówisz o macintosh to tylko eutanazja. Windows jest dla zwyklego seby co gra w gry przy pomocy 7 przycisków czyli dla wszystkich bo komu sie chce meczyc z nieznanymi do konca systemami

Opublikowano

Linux nie jest systemem operacyjnym , a darmowym jądrem systemowym.

Ja Bym wybrał Arch Linuxa ,Minta Lub Debiana.

Ale z dwójka złego wolę 7.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Żeby jeszcze ogarniał go. Jeśli dobrze rozumiem że mówisz o macintosh to tylko eutanazja. Windows jest dla zwyklego seby co gra w gry przy pomocy 7 przycisków czyli dla wszystkich bo komu sie chce meczyc z nieznanymi do konca systemami

Hackintosh ze spokojem pójdzie na AMD jest trochę zabawy z kextami, ale da radę. Ja polecam udanie się do serwisu i za stówę zainstalowanie Linuxa - spokój na parę lat.

Linux nie jest systemem operacyjnym , a darmowym jądrem systemowym.

Ja Bym wybrał Arch Linuxa ,Minta Lub Debiana.

Może i tak... linux używa się potocznie do nazywania systemów spłodzonych przez pingwinka, dystrybucję to tak naprawdę zbiór oprogramowania + kolorki + tapety i wodotryski.

Opublikowano

No i co , zainstaluje linuxa i będzie siedział jak cielę wlepiając ślipia w ekran bo nie będzie mógł pograć w gry. Rada całkowicie bezsensowna i nie przemyślana. Tylko mi tu nie pisz że się da grać, oczywiscie da się grać jak ma w ogóle pojęcie co zrobić i cokolwiek skonfigurować, po pół roku może mu się uda uruchomić jakąś grę metodą prób i błędów.

Na tą konfigurację dobry jest każdy system Windows 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No i co , zainstaluje linuxa i będzie siedział jak cielę wlepiając ślipia w ekran bo nie będzie mógł pograć w gry. Rada całkowicie bezsensowna i nie przemyślana. Tylko mi tu nie pisz że się da grać, oczywiscie da się grać jak ma w ogóle pojęcie co zrobić i cokolwiek skonfigurować, po pół roku może mu się uda uruchomić jakąś grę metodą prób i błędów.

Na tą konfigurację dobry jest każdy system Windows 

Ty to już od zawsze tak po każdym jeździsz? :D

Win 10 może być wydajniejszy tylko ze względu na tego jego hoper uber biber sriber zajefajnego microsoftowego DirectX 12, chociaż ja radzę zaczekać aż więcej gier będzie wspierać Vulcana (chyba dobrze napisałem) to te ich DirectXy srixy pójdą w cholerę jeśli wierzyć pogłoskom ;)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Nie jestem tu za instalacją Linuxa, jestem przeciw bezmózgim poradom. Sam bym optował za taką instalacją Linuxa ale nie jak cielę wciskając komuś system o którym nawet pojęcia nie ma.

Czytają tego typu wypowiedzi na tym forum niedługo można się spodziewać przy postach z problemami pod systemami Windows standardowych odpowiedzi z dupy wziętych : ZAINSTALUJ LINUXA NIE BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEMÓW. 

Może panowie od Linuxa zainstalują sobie Unixa, NT albo Netware, to wtedy pogadamy o bezsensie niektórych ich rad i zobaczymy jak poczują sie na systemie o którym nic nawet nie wiedzą i na oczy nie widzieli. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

w szkole pracowalem na Linuxie i Unixie. Syf jakich malo, zostane przy 7 jednak, dziekuje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...