Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem lan

der2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z internetem przez kabel, mam podłączony kabel do laptopa od internatu i cały czas mi go rozłącza komunikatem: Kabel sieciowy odłączony, kabel sieciowy podłączony i tak w kółko. Krótkie info: Kabel sprawny, router według gościa z vectry, który przyszedł i popatrzył się na niego też. Wifi działa cały czas. Nie mam możliwości wejścia przez ip do ustawień routera.

Opublikowano

Kabel masz przerwany gdzieś, prosta sprawa. Na wszelki wypadek możesz go jeszcze sprawdzić pod innym portem routera, albo na wtyczce Ci się urwała blokada i sam wylatuje.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Kabel jest nowy dostałem razem z nowym routerem, bo zmieniłem pakiet internetu na 150mb i był tam też w zestawie kabel + sprawdzałem na 3 innych kablach.

Opublikowano

Ustaw router , najlepiej go zresetuj i sprawdź czy jest aktualne oprogramowanie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeśli chodzi o sterowniki to tak są aktualne, a ustawić router jeśli możesz wytłumacz jak. 

Opublikowano

Pisze w instrukcji obsługi, wystarczy przeczytać. 

Router nie ma sterowników więc nie pisz że masz aktualnych skoro ich nie masz wcale. Uaktualnij software routera, pisze też w instrukcji jak.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Niestety, ale instrukcji nie mam, gościu jak montował to powiedział że hasła do wifi nie mogę zmienić i dostałem pudełko po routerze z kablem. Nic innego nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...