Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na modach

wodzu1992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka od razu zaznaczę, że wracam do MC po dłuższej przerwie i zrobiłem się trochę zielony w tych sprawach. 

Czemu przestałem grać w Mc? a właśnie dla tego, że denerwował mnie brak paczki modów która by mi się podobała a jak już chciałem zrobić własną to trafiał mi się niekompatybilny? mod (nie wiem jak to nazwać) i chu.. strzelał całą paczkę... 

Od czego to zależy? czemu np mod Treecapitator nie działa z Botania? 

Czy jest ktoś chętny do stworzenia mi działającej paczki? chodzi mi o 25 modów max ponieważ powyżej zaczynają się straszne spadki FPS z tego co pamiętam zależne to jest też od moda przykładowo modów typu ChocolateQuest mogę mieć max 20 a takich co wnoszą mniej do gry np backpack nawet 40.

Jeszcze jedno pytanko. Zna ktoś lepszego MC pod mody niż ten sponge edition (chyba tak to się nazywało)? Pamiętam, że często mi nawalał, ale ceniłem jego bardzo prostą obsługę.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Przecież ja ostatnio tak się bawię tymi modami (na sponge, shinigma), pobieram co chcę i wrzucam, usuwam, dodaję itp. i nic mi się nie crashuje, nic nie wywala. Po prostu trzeba umieć czytać i przenosić pliki. Na cursemods masz wszystkie mody ładnie przedstawione, wybierasz interesujący cię mod > other downloads i pobierasz na wersję 1.7.10 czy jaką tam chcesz. Wszystko działa jak się umie, żeby mieć Treecapitator, musisz też pobrać bsprk core (czy jakoś), inaczej nie zadziała. Tak jak mówiłem, wystarczy umieć czytać - wersję jaką pobierasz, i opis, zwracając uwagę na coś w stylu "Requires: ..." czyli, czy mod wymaga innego moda, zazwyczaj z końcówkami Lib, albo core itp.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...