Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Root, a uszkodzenie mechaniczne - gwarancja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jakiś rok temu rootowałem telefon LG Leon za pomocą Kingroot. Nie modyfikowałem kompletnie nic poprostu root był sobie na telefonie. Po kilku dniach wszedłem w aplikację z Kingroota i wybrałem opcję unroot. Było napisane że root się usunął, odinstalowałem wszystkie pozostałości w postaci chińskich aplikacji itp. Dzisiaj zepsuło mi się gniazdo słuchawkowe chcę dać na gwarancje ale nie wiem czy się doczepią i mam marnować 2 tygodnie czasu. Co myślicie? Ma szanse przejść naprawę? Dodam że pościągałem większość aplikacji sprawdzających czy telefon ma root i wszystkie wskazywały że telefon nie ma roota. Był tylko jeden problem, kiedy jakiś miesiąc temu wyszukało mi aplikację i chciałem ją zainstalować to wyskakiwał błąd że jestem podejrzewany o uzyskanie praw superużytkownika. Po tym błędzie zainsatalowałem LG PC Suite, wyszukało akuatlizacje i bez problemu ją wgrało na telefon i teraz mam najnowszy system. Teraz wchodząc w menu serwisowe (hidden menu) i włączając SVC Menu > LG RTC > Display Result to wyskakuje "Official" a linijkę niżej kod który w tym przypadku jest nie istotny, na internecie wydziałem tylko "rooted" lub "no rooted" więc nie wiem. Pomocyy 

Opublikowano

A dlaczego nie, ich nie obchodzi co masz w telefonie bo i tak pewnie zapłacisz za naprawę jeśli to uszkodzenie z twojej winy

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Skoro wgrałes nowy system to roota ci usunęło. Oddać możesz, jednak nie wiadomo czy ci przyjmą, ponieważ usterka może być spowodowana z twojej winy.

Opublikowano

Skoro wgrałes nowy system to roota ci usunęło. Oddać możesz, jednak nie wiadomo czy ci przyjmą, ponieważ usterka może być spowodowana z twojej winy.

To znaczy nie wgrałem nowego romu.Wybrałem unroot i po prostu wyszukałem akualizacje systemu w oficjalnym programie on LG i ją zainstalowałem. Więc mogę spokojnie oddać do serwisu?

Opublikowano

To znaczy nie wgrałem nowego romu.Wybrałem unroot i po prostu wyszukałem akualizacje systemu w oficjalnym programie on LG i ją zainstalowałem. Więc mogę spokojnie oddać do serwisu?

Nie do końca. Mam rozumieć, że wszystko usunelo i apka kingroota znikła? Jeśli tak to możesz. Jeżeli nadal coś o roocie wyskakuje, to polecam wgrać za pomocą jakiegoś programu od LG nowy soft na czysto. Nie poprzez aktualizacje, ale przez program na PC.

Opublikowano

Mogą wykryć, ale nikt się w to nie będzie raczej bawił. Powinni Ci za darmo naprawić jak na gwarancji. Ewentualnie możesz przeflashować stockowy system, ale jak się nie znasz to nie wiem czy warto. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...