Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Czym grać w obecnej mecie?

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Hej. Chciałbym zapytać Was - co obecnie jest dobre? Czym się obecnie gra i co działa na różnych liniach? 

Opublikowano

Zed, Darius, Malzahar, Annie i według mnie Kalista. :v
  /\        /\      /\          /\

|         |      buff magów

|         |

|     mocny

|

strong od zawsze

@Kacki dlaczego dostałem warna? :v

//Przeczytaj odpowiednie notatki w pasku i w razie czego pisz PW.
//Kacki

Opublikowano

jak widze na rankedach najlepiej sprawdzaja sie junglerzy "farmerzy" np amumu

Farmerzy? Niezbyt rozumiem :D Rozwiniesz myśl?

­

Opublikowano

Nie rek saie ktorzy gankuja od pierwszych lvl tylko tacy amumu co szybko czyszcza jungle i na poczatku nie gankuja tylko farmia

A oprócz Amumu kto jeszcze się nadaje?

­

Opublikowano

Nie rek saie ktorzy gankuja od pierwszych lvl tylko tacy amumu co szybko czyszcza jungle i na poczatku nie gankuja tylko farmia

Nie prawda @Kacki

Od czasu wprowadzenia klepsydr na wrogą junglę najlepiej sprawują się junglerzy z bardzo dobrym clearem i counterjunglowaniem. Amumu odpada i to mocno, bo nie jest champem do counterjungli. Teraz wymiatają postacie jak Lee Sin, Rengar, Diana i inni junglerzy, którzy mają bursta i szybki clear. To co on mowil to Shyvana jest całkiem ok jeszcze, nad WW może bym pomyślał, ale ta Sejuani, Skarner, Amumu - pls...

A co do tematu wg mnie teraz top 3 linie -

TOP - Darius, Irelia i Trundle

JUNG - Rengar ( choć to wg mnie, bo to mój main ), Lee Sin, Kindred ( najlepiej z Taricem )

MID - Zed, Diana, Malza pod ad ( w jungli tez dziala, ale mid to bajka )

ADC - Tu się za bardzo nie znam, bo nie gram adc ale tak jak patrzyłem to na pewno : OGARNIĘTA Kalista, Lucian, Vayne pod Rageblade'a i PD.

SUPP - To samo co adc, ale się udzielę :D Soraka ( pod Warmoga i heale nonstop ), Leona, Taric

Opublikowano

Najlepiej jest counter junglowac w 2/3 zeby miec 100% juz nie raz spotkalem takich lee sinow co probowali mi ukrasc reda a ja ich sejuanim zjadlem

Opublikowano

Top : Trundle, Ekko, Poppy

JG : Lee Sin / Elise / Reksai bądź Amumu / Skarner / Sejuani

Mid lane : Zed, Lb, Malzahar

Support : Leona, Braum, Tresh

ADC : Lucian, Ezreal, Vayne

Opublikowano

Mówiąc o championach granych na kilku liniach mógłbyś bardziej rozwinąć które linie preferujesz. Po zmianach magów większość z nich jest teraz dobrymi pickami, zwłaszcza Malzahar, który tak po prostu został jednym z najlepszych midlanerów i junglerów. Kolejnymi OP pickami mogą być np. Lucian, Zed, Yasuo, Elise, Lee Sin, Darius, Thresh czy Janna. Największą uwagę trzeba teraz zwrócić na asasynów z powodu zmiany QSS, który już nie ratuje przed Zedem tak jak wcześniej. ADC bez escape'u teraz będą mieli o wiele większe problemy niż wcześniej. Ogólnie wymieniłem Ci postacie, które są bardzo silne na ten moment i bezproblemowo powinny one wygrywać swoje linie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Najlepiej jest counter junglowac w 2/3 zeby miec 100% juz nie raz spotkalem takich lee sinow co probowali mi ukrasc reda a ja ich sejuanim zjadlem

Aha, ranga? Jeśli jakiś Lee Sin przychodzi na reda, a ty byłeś w pobliżu, typ nie stawia wardów, nie ogląda najpierw terenu to ja dziękuję bardzo za takie proponowanie champów. A i jeśli zabrał choć 1 reda / blue i przepuścił okazję taką, że to on wie DOKŁADNIE kiedy buff wejdzie, to fajna ranga, srsly.

Opublikowano

Malzahar to jest freeelo. Drake idzie na 1 lvl a jungla full HP.

Zed - itemek nie ściąga już jego znaku tylko stuny.

Shaco/Rengar bo counterjungla.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...