Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czysto hipotetycznie o samoobronie.

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam takie pytanie i sytuacje czysto teoretyczną:

Macie przy sobie gaz pieprzowy i pałkę typu baton.

Idziecie sobie w nocy i przystawia się do was jakiś napruty albo trzeźwy i nie wyżyty koleś, albo dwóch no albo kilku... teoretycznie, wstaw dowolną liczbę.

Czujecie zagrożenie, no i jeśli doszło by do próby ataku na waszą osobę używacie gazu i dla przestrogi walicie pałką po kolanach by odechciało mu się szarżowania?

Po prostu uciekacie?  (Zakładając że napastnik jest silniejszy albo jest ich kilku).

Będą wypowiedzi że by się z nimi bili bo co to za kozak ze sprzętem wali bezbronnego... Można i tak. Tylko wtedy tą pałką sami dostaniemy w 99%.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Nie ma czucia się jak zagrożony, po prostu lejesz lejesz ciepłym moczem w porach ze strachu i stwierdzasz tylko że lepiej jako pierwszemu przywalić. ;)

Na 99% nic by się nie stało jakbyś wszystko miał gdzieś i przeszedł obojętnie a nie zgrywał durnego bohatera atakując jako pierwszy. 

Praktycznie to w nocy dzieci śpią a nie włóczą się po mieście z gazem pieprzowym i pałkami.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ucieczka w takiej sytuacji to nie tchórzostwo, a rozsądek. Jakby do mnie podszedło pięciu typu 2m i 50 w łapie to raczej bym wiedział, że tą pałeczkę i gazik to jedynie sobie w dupę mogę wsadzić.

19.jpg

Opublikowano

Najpierw spróbowałbym się dogadać, jak by nie szło a bym wiedział że nie mam szans bo jest ich np. kilku silniejszych to gazem po oczach i długa xD

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Bij od razó bonc menrzczyzna i najeb wyszystkim kturzy na ciebie kzywo pacza. Po ryjó odrazu. Bendziesz żadzil dzielnicom.

Opublikowano

O japierdole xD Zapytałem o to gdy zostaniemy zaatakowani, a nie sami atakujemy, w dodatku wszystko było wyimaginowane.

Wyszło że prowokujesz bójkę, zaczynasz atakować, i walczysz jak ostatni samuraj...

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Zależy gdzie mieszkasz, jakich ludzi znasz. Tak czysto hipotetycznie możesz się zapisać na jakieś sztuki samoobrony - krav maga, sambo itp. Pałka przy kilku napastnikach jest bezużyteczna 

sygna.tan.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...