Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - przedmioty same się przemieszczają

Eftar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem.

Wróciłem sobie do Skyrim i już mam problem. Przedmioty same się ruszają. - Wchodzę do jakiegoś pomieszczenia i nagle wszystko się rozpierdala. Otwieram drzwi i nagle tracę hp, a sterta przedmiotów wylatuje z pokoju. Czasami przenosi mnie samo z siebie za tekstury. Nie miałem modów i problem występował. Steam naprawił mi niby 1 plik i nadal mam coś takiego... Co jest?

Opublikowano

To chyba błędy kolizji w grze. Wgrywałeś jakieś mody na tekstury/nowe przedmioty?

Początkowo były to tekstury HD oferowane jako DLC. Dokładniej Skyrim: High Resolution Texture Pack (Free DLC). Później dograłem mody:

• skyui,
  • na większą ilość krwi,
  • na więcej animacji finiszerów,
  • na pokazanie dróg na mapie,
  • na anulowanie animacji kopania w skale.

/edycja

Dowiedziałem się, że tak dzieje się po przekroczeniu 60 FPSówm, albo gry na odświeżaniu 144, albo na obu. Pytanie, jak zablokować wyświetlane FPSy w tej grze?

Opublikowano

Jak używasz workshopa to go nie używaj, używaj nexus mod managera. A ten błąd jest bardzo łatwy do pokonania. Wgraj FPS Limiter, lub jeśli masz ENB to w konfiguracji blokujesz. Ten problem występuje również gdy fps'y są niestabilne. Po prostu muszą być stałe. 

Opublikowano

Jak używasz workshopa to go nie używaj, używaj nexus mod managera. A ten błąd jest bardzo łatwy do pokonania. Wgraj FPS Limiter, lub jeśli masz ENB to w konfiguracji blokujesz. Ten problem występuje również gdy fps'y są niestabilne. Po prostu muszą być stałe. 

1. Dlaczego workshopu nie używać?
  2. Dąłem ograniczenie poprzez software od GPU i zmieniłem odświeżanie na 60 i prawie nie występuje to zjawisko.
  3. Skąd ogarnąć ten ENB? Fajny mod pod to jest, a strona główna tego projektu jest bardzo nieprzyjazna dla nowych.
Opublikowano

1. Często zostawia resztki modów. Nie widzisz czy mody się nadpisują. W razie problemów technicznych reinstall gry to konieczność.

Możesz sobie zablokować klatki gdzie chcesz, byleby były stałe. 

Na stronie nexusmods masz masę różnorakich enb. Na oficjalnej stronie enbdev masz wersję podstawową. Wg. mnie wygląda dosyć sztucznie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...