Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupić Xboxa One?

MacroMAN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,szukam powodów dla ,których warto kupić tę konsole.Wszyscy,których pytam polecają mi PS4 np. ze względu na obsługę rozdzielczości 1080p,co przekłada się na lepszą jakość grafiki w grach,drugim argumentem są lepsze exclusivy takie jak Uncharted,Gran turismo i ratcher n clank na XBOX'a podobno tylko forza jest dobra.Jestem ciekaw co was skłoniło do kupna XBOX one i pod jakimi względami bije ona PS4 na głowe?  :)

Opublikowano

C***a prawda, że na ps4 grafika jest w 1080p, a na xo nie.

Obie konsole obsługują tą rozdzielczość. Ja ci poradzę, żeby nie patrzeć na oceny innym, bo nie w tym dogra jest.

Wejdź na strony:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_One_games

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_4_games

Oceń exclusive'y na obie konsole jakie ci się podobają - nie słuchaj kogoś, bo każdy ma inny gust.

Jeśli masz więcej hajsu na gry - lepsze ps4.

Jeśli masz mniej hajsu na gry - lepsze xo.

Nie oceniaj tych dwóch powyżej zdać od razu przy wyborze konsoli. Na tym polegają te zdania, że w ps+ nie dają gier tylko gówno. Więc za 150 chyba rocznie masz gówno + multi. Na xboxie one dają fajne gry, więc za około 120 (taniej) rocznie masz lepsze o wiele gry + multi.

Jeśli masz mało hajsu przyjrzyj się bardziej xboxowe. Jeśli masz dużo to oceniaj obie konsole jednakowo - oprócz exclusive'ów, za którymi powinieneś kupić konsole.

Dlaczego warto?
Niska cena - z 50zł?
Tanie gry - gry są drogie tak samo - jeśli chcesz używane to do ps4 są łatwiej dostępne.
Szybkość pobierania - lol
Wygodny kontroler - kwestia gustu - go pada da się przyzwyczaić, do gier już nie.
Konsola rodzinna jeśli chodzi o ruch - lol

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

O muj bosze 180 pikseli wincej ja ni moge to po prostu bustwo! To gówno prawda, jak coś zmienia to nieznacznie, poza tym tylko niektóre gry na xo są w 900p. Akurat ps4 pod względem exów kuleje, jedyny sensowny to chyba uncharted ;p A w xo masz forza, halo + dużo promocji i o wiele lepsze gry w gwg. Dodatkowo w DS4 gumki się szybko ścierają.

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej kupic PS4

Min.dla takich gier jak

Uncharted4

Bloodborne

The last of us

Killzone

A Xboxa dla takich gier jak:

Forza Horizon 2

Forza Motorsport 6

Halo 5

Sunset Overdrive.

Nie ma lepszej konsoli, wybór to tylko kwestia exclusive-ów.

I pada.

Opublikowano

Mysle,ze na PS4 sa lepsze exclusivy niz na XONE

To, że ty myślisz, to autora to gówno może obchodzić. To, że dla ciebie są lepsze, to nie znaczy że innym też się spodobają. Osobiście sam mam dwie konsole i w sumie wszystkie gry które są dostępne na obie platformy gram na xo, ps4 tylko do exów ;p Ten Uncharted na PS4 jest mega, ale nie zapominaj o forzy i halo na xo :)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi,wychodzi na to ,że obie konsole nie różnią się od siebie zbytnio,oprócz decyzji dot. gier i pada chciałbym jeszcze dowiedzieć się  ile kosztuje abonament dla obu konsol czy są różne abonamenty np. zwykłe i premium ,jakie korzyści przynoszą ,czy można grać w gry dla jednego gracza bez logowania się na konto(tryb offline) oraz która konsola ma wydajniejsze wychłodzenie? 

Jeśli chodzi o grafike,nie widzę różnicy.

https://www.youtube.com/watch?v=91S4FCyJWB4

Opublikowano

Abonament dla obu konsol kosztuje tyle samo. W XO są lepsze gry w GwG. Bynajmniej według mnie, ostatnio był nawet Sunset Overdrive, a na PS4 same indory. Korzyści w przypadku XO to GwG, i jeszcze jakieś zniżki ale nie pamiętam nazwy.  Chłodzenie jest lepsze w xo, ponieważ jest więcej otworów. 

Opublikowano

Jeśli chodzi o grafikę to przy 40 calach TV FULLHD nie ma żadnej różnicy.

Ja od zawsze xbox więc tak tym razem i jestem zadowolony.

Pad dla mnie jest dużo wygodniejszy, gry nie są drogie (jak ktoś nie ma Wiedźmina 3 to polecam bo jest za 90zł cyfrowo :D )

Używane gry są też dobrze dostępne.

Co do gier to zobacz jeszcze jakie exclusive'y cie interesują.

Ja osobiście wybrałem xboxa one i jestem mega zadowolony :) 

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

Xbox one tez ma plusy, zapomniales poza tym o takich hitach jak HALO, zreszta forza jest bardzo mocnym exem, podwojnie, z racji tej ze na PS4 nie ma porzadnej scigalki.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Co do XO , to wypowiedziałem się w pewnym temacie na temat ps4 : http://www.mpcforum.pl/topic/1523681-pierwsza-konsola/#entry13066011

Tak więc zacytuję co tam napisalem : 

"Jeśli chcesz :

-Słabe serwery

-Wolne pobieranie gier

-Co miesiąc słabe gry

-Support mówiący ,że u nich jest wszystko dobrze i że to ty masz słaby internet  

Wybierz PS4 - Polecam ...  

Miałem PS4 i już raczej nie kupię, same problemy ...

Jeśli miałbym kupować to raczej byłby to xbox one .

Nie ma problemów ze ściąganiem jak i z serwerami .

Co miesiąc są dodawane dobre gry np w tym miesiącu z tych takich lepszych był GRID 2.

A w czerwcu ma być :

-Goat Simulator

-The Crew

-Super Meat Boy

-XCOM Enemy Unknown  

Jest także EA Access dzięki której mamy fajne gry za jedyne 80 zł rocznie .  

Więc taka jest moja opinia "

Tak więc to by było na tyle :)

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P

Opublikowano

Co do XO , to wypowiedziałem się w pewnym temacie na temat ps4 : http://www.mpcforum.pl/topic/1523681-pierwsza-konsola/#entry13066011

Tak więc zacytuję co tam napisalem : 

"Jeśli chcesz :

-Słabe serwery

-Wolne pobieranie gier

-Co miesiąc słabe gry

-Support mówiący ,że u nich jest wszystko dobrze i że to ty masz słaby internet  

Wybierz PS4 - Polecam ...  

Miałem PS4 i już raczej nie kupię, same problemy ...

Jeśli miałbym kupować to raczej byłby to xbox one .

Nie ma problemów ze ściąganiem jak i z serwerami .

Co miesiąc są dodawane dobre gry np w tym miesiącu z tych takich lepszych był GRID 2.

A w czerwcu ma być :

-Goat Simulator

-The Crew

-Super Meat Boy

-XCOM Enemy Unknown  

Jest także EA Access dzięki której mamy fajne gry za jedyne 80 zł rocznie .  

Więc taka jest moja opinia "

Tak więc to by było na tyle :)

Miales obie konsole? Sytuacja wyglada tak samo dalej jak do cholery na 7 generacji: na ps3 super darmowe granie online!111oneone na gownianych serwerach, vs platne, ale bez lakow, dobre serwery xa. ;) SMB juz kazdy chyba ogral, spoko indyk za pare groszy, ktorego ludzie oddaja za friko, the crew i od biedy xcom moze byc tylko... 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Dlaczego warto?

Niska cena

Tanie gry

Szybkość pobierania

Wygodny kontroler

Konsola rodzinna jeśli chodzi o ruch

większej głupoty nie czytałam. W którym miejscu xbox one jest tańszy? Gdzie masz gry tańsze na one  ? ... ( no chyba że cyfrowe )

Dzięki za odpowiedzi,wychodzi na to ,że obie konsole nie różnią się od siebie zbytnio,oprócz decyzji dot. gier i pada chciałbym jeszcze dowiedzieć się  ile kosztuje abonament dla obu konsol czy są różne abonamenty np. zwykłe i premium ,jakie korzyści przynoszą ,czy można grać w gry dla jednego gracza bez logowania się na konto(tryb offline) oraz która konsola ma wydajniejsze wychłodzenie? 

nie ma różnicy są w takich samych cenach. 

Co do pada, nie wiem jak one albo 360 miał wygodniejszy od ps3/4. Ale to już kwestia przyzwyczajenia. 

Jeśli chodzi o chłodzenie to nie mam pojęcia, mam ps4 w weekendy gram dość często chodzi cicho, nic nie szumi, robi się lekko gorąco ale to wiadomo, jak prawie każda. 

Ja bym poleciłam brać ps4, co do microsoft już się raz przejechałam ale na 360 co do one nie wiem ;)

Xbox one tez ma plusy, zapomniales poza tym o takich hitach jak HALO, zreszta forza jest bardzo mocnym exem, podwojnie, z racji tej ze na PS4 nie ma porzadnej scigalki.

to tak jak byśmy mieli mówić o fajnych klasykach na sony. God of War.

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Dlaczego warto?

Niska cena

Tanie gry

Szybkość pobierania

Wygodny kontroler

większej głupoty nie czytałam. W którym miejscu xbox one jest tańszy? Gdzie masz gry tańsze na one  ? ... ( no chyba że cyfrowe )

Co do pada, nie wiem jak one albo 360 miał wygodniejszy od ps3/4. Ale to już kwestia przyzwyczajenia. 

Jeśli chodzi o chłodzenie to nie mam pojęcia, mam ps4 w weekendy gram dość często chodzi cicho, nic nie szumi, robi się lekko gorąco ale to wiadomo, jak prawie każda. 

Ja bym poleciłam brać ps4, co do microsoft już się raz przejechałam ale na 360 co do one nie wiem ;)

A w czym się różnią gry cyfrowe od tych z płyt podczas rozgrywki? Znaczy niby ich później nie można sprzedać, ale mogą się porysować, zgubić itp a cyfrowa gra zawsze będzie bezpieczna na twoim koncie. A co do exow, to gow jest chyba jednym z pieciu tych dobrych na ps4.

Opublikowano

Dlaczego warto?

Niska cena

Tanie gry

Szybkość pobierania

Wygodny kontroler

A w czym się różnią gry cyfrowe od tych z płyt podczas rozgrywki? Znaczy niby ich później nie można sprzedać, ale mogą się porysować, zgubić itp a cyfrowa gra zawsze będzie bezpieczna na twoim koncie. A co do exow, to gow jest chyba jednym z pieciu tych dobrych na ps4.

już nie przewiduj czarnych scenariuszy no chyba że Ty tak masz. Zazwyczaj jest tak jeśli ktoś kupi coś za własne pieniążki, to dba o to ;). A plus tego jest też taki, że kupując chociażby gry używane, załóżmy przejdziesz ją i chciałbyś coś innego możesz iść i wymienić grę, a przy cyfrowym co ? Wymienisz konto ? Ohh widać jak grałeś klasyki gdzie nie masz wgl pojęcia o tym ;) 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Dlaczego warto?

Niska cena

Tanie gry

Szybkość pobierania

Wygodny kontroler

już nie przewiduj czarnych scenariuszy no chyba że Ty tak masz. Zazwyczaj jest tak jeśli ktoś kupi coś za własne pieniążki, to dba o to ;). A plus tego jest też taki, że kupując chociażby gry używane, załóżmy przejdziesz ją i chciałbyś coś innego możesz iść i wymienić grę, a przy cyfrowym co ? Wymienisz konto ? Ohh widać jak grałeś klasyki gdzie nie masz wgl pojęcia o tym ;)

mowie o tych na ps4, po co przechodzic na czworce jeszcze raz to samo co bylo na trojce? poza tym gry cyfrowe nawet na promocje kosztuja o wiele taniej, np wiesiek 3 ostatnio kosztowal jakies 120zl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...