Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Jak przenieść grę?

FrozenBlood

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiliśmy z kolegami 3 x grę Trine na Steam aby pograć w nudne wieczory, problem w tym, że jeden z kolegów ma za słabego neta, żeby pobrać grę więc chcieliśmy mu jakoś zgrać na pendrive cały folder gry i wrzucić do folderu \steamapps\common ale gra nadal uruchamia się z pobieraniem :/ jak możemy przenieść grę z jednego PC na drugi, tak aby dało się ją uruchomić? Do gry nie wychodziły póki co żadne patche.
Dodam jeszcze, że próbowałem na Steam utworzyć kopię zapasową gry i faktycznie została utworzona ale nie mam pojęcia co z nią dalej zrobić. Steam proponuje, żeby nagrać ją na płytę DVD ale wydaje mi się, że przez Daemona też chyba dałoby radę ale nie mam pojęcia jak :c Próbowałem montować obraz za pomocą Daemona ale otwierał się tylko folder gdzie są pliki kopii zapasowej (rozszerzenia *.csd, *.csm oraz *.sis). Gdy chciałem u siebie przywrócić tę kopię (nie w .iso) to Steam wskazywał "Brak kopii zapasowej". Co robić? :c

PCaF9zN.png

XArOQ2a.png

Kopia była tworzona w folderze domyślnym i próbowałem otworzyć ją także z domyślnego folderu, jak i z folderu \Backups\Trine

Opublikowano

Wybierasz partycje na której zainstalowałeś bibliotekę steam, następnie wchodzisz w folder  steamapss, a następnie do common i tam masz wszystkie zainstalowane gry.

xygwoZt.png

Opublikowano

Nie będzie żadnego ISO. Z zaznaczeniem ilości płyt chodzi o to na ile partów ma zostać podzielona spakowana przez ten kreator kopii zapasowej Steam.

Jeśli robiłeś kopię zapasową nie zmieniając lokalizacji to w folderze X:\Program Files (x86)\Steam\Backups został utworzony folder Trine.

Jeśli podzieliłeś kopie na kilka płyt np. 2 w folderze Trine będziesz miał podkatalogi Disc_1 i Disc_2. Kompletnie jest to bez znaczenia.

Kopiujesz katalog Trine z lokalizacji wyżej czy jakiejkolwiek innej gry na pendriva, a potem na innym komputerze przywracasz wskazując właśnie dokładnie ten katalog. 

No to nie jest jakaś zaawansowana magia. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...