Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Filmy dla sadoli, nieludzkie, nieetyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zdziwiłem się, że nie ma tutaj żadnego tematu jeżeli chodzi o filmy gore i podgatunki. Może zrobić taki kącik? Jestem pewny, że jest tu wielu ludzi, którzy oglądali filmy typu Martwica Mózgu, Srpski Film, Ludzka Stonoga, Martyrs etc. Jestem właśnie po w/w filmie Martyrs i mam pozytywne odczucie, jednakże jest kilka rzeczy dla mnie niezrozumiałych. 

Może ktoś by polecił kilka takich filmów, które niekoniecznie pozytywnie wpływają na psychikę, choć jak na razie żaden jeszcze nie wpłynął ani trochę na mój mózg. Ja sam mogę od siebie zaproponować kilka takich filmów, gdzie brutalność, sadyzm, nawet komedia i czasami wątki psychologiczne, przerażające są na miejscu.

Nadzy i Rozszarpani, Martwica Mózgu, Ludzka Stonoga, Martyrs. Skazani na strach, Srpski Film, Bez litości, Królik Doświadczalny, Zły Smak, Czarna Owca

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Oglądałem wszystkie wymienione przez ciebie filmy poza ostatnimi dwoma. Chętnie je obejrzę :D 

Od siebie mogę dodać Tokyo Gore Police oraz Machine girl.

Filmy które znam, ale ich nie oglądałem więc nie odpowiadam za to co się stanie z waszymi mózgami xD : Ichi the killer, Reipu zonbi, 

Opublikowano

na szczęście nie zostałem shejtowany  ^^ mileczenie owiec, hannibal nie oglądałem, ale to jest naprawdę takie obrzydliwe, ryjące psyche etc.? 

120 dni sodomy własnie miałem w zanadrzu obejrzeć, ale zapomniałem o nazwie. dzięki! ja za japonskie to chyba podziękuję  :(( może kiedyś. w sensie te konkretnie japan filmy, które mi się kojarzą osobiście z anime, ale kiedyś pewnie obejrzę jak zabraknie tytułów. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Martwica mózgu jest jednym z moich ulubionych horrorów gore  :) Dorzucę od siebie kilka tytułów:

Hei tai yang 731

Nekromantik

trylogia August Underground

seria Guinea Pig

seria Hellraiser + seria The Evil Dead (Bruce Campbell rządzi, a te nowy remake może się schować  :v )

I Spit on your grave

Dlaczego nikt nie polecił Teksańskiej Masakry Piłą Mechaniczną? Obowiązkowo do obejrzenia  :lenny:

Nie omijaj japońskich produkcji, bo najczęściej to one są uznawane za najbardziej poryte  ;) Poszukaj jeszcze czegoś o kanibalach, dużo tego naprodukowali po Cannibal Holocaust (raz lepsze a raz gorsze).

Opublikowano

august underground przynajmniej ten pierwszy był dla mnie z lekka nudny, opłaca się go oglądać? w sensie następne części. 

to też o to chodzi, że ja nie lubię się bać. nie cierpię się bać! 

@Cayadi

btw. jestem po srpski film i mogę rzec, że dość średniawy. 

Opublikowano

Nie lubisz się bać, ale chcesz filmów ryjących banię :D

To może napisz jaki film (z tych których oglądałeś) najbardziej Cię poruszył, to może będę znała coś podobnego. Bo w sumie wymieniłam takie klasyki z tego gatunku ;)

Opublikowano

Film ryjacy banie a obrzydliwy to dwie różne rzeczy. Oglądałem ten Hei Tai i chyba najbardziej wpłynął na mnie. Cannibal Holocaust był bardzo fajny, kilka jeszcze takich, ale łatwo daje się przestraszyć. Przecież Hei Tai, Holocaust, Martwica Mózgu, August Underground nie są straszne w ogóle. O takie mi chodzi.

Opublikowano

No to dorzucę Ci jeszcze:

Naked Blood 

The Butcher 

The Girl Next Door

Frontière(s)

Gurotesuku

À l'intérieur

Slaughtered Vomit Dolls

Faces of Gore

Miłego seansu  ;)

Opublikowano

stawianie ludzkiej stonogi obok serbskiego filmu to wręcz zbrodnia xDDD 

tam jak kobitka napisała wyzej "i spit on yr grave", solidny film, dobrze wykonany, ładnie pokazane szczegóły :D

poza tym... no ja moge ogladac takie filmy, ale jeżeli coś nie ma jakiejś złożonej fabuły i nie trzeba mysleć żeby coś wyciągnąć z filmu to dla mnie troche strata czasu. no a jeżeli chodzi o takie produkcje to zwykle ciężko jest sie zmieścić w 1,5-2h, musiałaby to być długa seria a chyba nie ma popytu na takie coś

jeszcze do kobitki, pjona za turystyke, super kierunek, uek pozdrawia eloelo

ae1d1005fe.png

Opublikowano

No to dorzucę Ci jeszcze:

Naked Blood 

The Butcher 

The Girl Next Door

Frontière(s)

Gurotesuku

À l'intérieur

Slaughtered Vomit Dolls

Faces of Gore

Miłego seansu  ;)

oj będzie z tego ładny seansik. na razie jestem przy buczerze na filmwebie i zapowiada się spoko. dziękuję jeszcze raz! 

tam jak kobitka napisała wyzej "i spit on yr grave", solidny film, dobrze wykonany, ładnie pokazane szczegóły :D

poza tym... no ja moge ogladac takie filmy, ale jeżeli coś nie ma jakiejś złożonej fabuły i nie trzeba mysleć żeby coś wyciągnąć z filmu to dla mnie troche strata czasu. no a jeżeli chodzi o takie produkcje to zwykle ciężko jest sie zmieścić w 1,5-2h, musiałaby to być długa seria a chyba nie ma popytu na takie coś

ktoś stawiał ludzką stonogę obok srpskiego filmu? to co napisałeś jest w sumie prawdą, bo jak oglądałem właśnie martyrs. czy ostatnio srpski film, to musiałem chwilę pomyśleć, ale i tak ten pierwszy bardziej mnie jakby skłaniał do refleksji i myślenia. 

P.S. faktycznie japonskie produkcje to chyba wzorce  :lenny:

Opublikowano

Co do "I spit on your grave" - faktycznie jest dobry. Jest jeszcze druga część, niestety nie oglądałam a nie chcę polecać czegoś w ciemno (bo później będzie że suabe i w ogóle co ja oglądam za badziewia  :v ). 

Piąteczka ziomeczku!  ^^

Japończycy mają totalnie zryte berety, nie ma co się oszukiwać. Z tego co się orientuję to "koneserzy" gatunku gore cenią sobie ich kino i stawiają na piedestale pod względem brutalności i chorej fabuły. Zresztą, kino azjatyckie jest dość specyficzne. Przy oglądaniu holiłódów to miła odmiana  ;) Dla mnie są bardziej takie.. Autentyczne? Ciężko sprecyzować, po prostu mają w sobie "to coś"  :)

Opublikowano

Co do "I spit on your grave" - faktycznie jest dobry. Jest jeszcze druga część, niestety nie oglądałam a nie chcę polecać czegoś w ciemno (bo później będzie że suabe i w ogóle co ja oglądam za badziewia  :v ). 

Piąteczka ziomeczku!  ^^

Japończycy mają totalnie zryte berety, nie ma co się oszukiwać. Z tego co się orientuję to "koneserzy" gatunku gore cenią sobie ich kino i stawiają na piedestale pod względem brutalności i chorej fabuły. Zresztą, kino azjatyckie jest dość specyficzne. Przy oglądaniu holiłódów to miła odmiana  ;) Dla mnie są bardziej takie.. Autentyczne? Ciężko sprecyzować, po prostu mają w sobie "to coś"  :)

urywkami chyba bez litości jedynkę widziałem, ale obejrzę jeszcze raz. a japonskie właśnie takie filmy to pewnie już padły? bo nawet nie zdążyłem popatrzyć gdzie one były robione, ale jeżeli są jakieś naprawdę zryte, to śmiało. byłem źle nastawiony do tych filmów, bo mi się jakoś kojarzą z taką grafiką w sensie rysowniczą? trochę z jakimiś konkretnie wyczajonych rzeczy, jakiś kosmos (dosłownie), nie wiem czemu...

a kojarzy ktoś taki film, gdzie bodajże był sobie las i oczywiście obok niedaleko mieszkał jakiś psychol. to był chyba las. wiem, że leciało w telewizji kiedyś. wracając do tematu, to on zabijał ich po kolei, w sensie więził w jakiejś piwnicy, widać było, że jest on pierdzielnięty i zachowywał się jak małpa. na koniec bodajże ktoś się uwolnił i zabił go. 

ja mam też takie wrażenie, że nic chyba mnie nie zdziwi już. naoglądałem się tyle materiału na sadisticu, w sumie chyba jedne z lepszych gore tj. Hei Tai (dla mnie było to faktycznie coś dobrego) no i Cannibal Holocaust, gdzie zabijanie zwierząt z tego co czytałem było autentyczne. dlatego oczekuję takiego filmu, który mnie w pewnym sensie zafascynuje, może zrazi(?) czy taki jest, ciekawe. (wybacz za składnie, dzisiaj jestem trochę rozkojarzony)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pachnidło? Mimo, że scen makabrycznych mało co pokazali (z czego co pamiętam), to jednak fakt robienia perfum z kobiet (skrót myślowy) dość ciekawy :P.

Co do I spit your grave - to chyba jest nawet już 3 film.

Ale 1 najhardziej mi się podoba, dwa razy obejrzane xD.

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...