Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kartą pamięci.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako iż w końcu doczekałem się telefonu z wejściem na kartę pamięci (XT1541) to wygrzebałem z szafy to co miałem przygotowane już pół roku - kartę SDHC 32 GB klasy 10. Demon prędkości to to nie jest, ale mi wystarcza. Problem jest taki, że karta chyba jest uszkodzona. Czytnik w laptopie bez problemu ją czyta i formatuje, ale telefon już nie. Jak raz na 3 razy format pójdzie bez błędów i karta niby działa jako pamięć wewnętrzna, to próba zainstalowania na niej aplikacji lub przeniesienia czegoś kończy się błędem. Próbowałem komendy "sm partition 179_64 private" z pomocą PC, ale dało to błąd "java illegalArgument" czy jakoś tak. Ten sam błąd pojawia się czasem na telefonie przy próbie formatu. Przetestowałem kilka innych kart 2 GB i 4 GB i niektóre działały. Ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić?

@ edit

Dodam, że TWRP nie wykrywa karty.

Opublikowano

Usunąć partycje i zrobić je w telefonie

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Możesz rozwinąć? Dla kogoś kto nigdy nie miał slotu SD w andku to trudne.

@ edit

TWRP wykrył kartę. Zrobiłem z poziomu TWRP format i partycjonowanie. Logi z partycjonowania:

Partycjowanie Karty SD...
Usuwanie tablicy partycji...
Tworzenie FAT32 partycji...
Tworzenie EXT partycji...
Formatowanie SD-EXT jako ext4...
Aktualizowanie szczegółów partycji...
...ukończono
Nie można zamontować pamięci
Partycjonowanie zakończone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...