Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Leciał ktoś do Grecji linią Ellinair ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

W związku z tym, że zbliżają się wakacje, mam zamiar lecieć do Grecji. Niestety nie na każdą kieszeń są takie loty, ale na przeciw wychodzi linia Ellinair, która oferuje stosunkowo niższe ceny. No i moje pytanie... czy na pewno warto, bo opinii zero, jedynie nawalone kilkanaście informacji o otwarciu tej linii. Wiem, że nie ma się czego bać, ale mimo wszystko chciałbym usłyszeć jakieś opinie.

gra.png

Opublikowano

No tak, zakładając, że kogoś na to stać :D.

Nie oczekuję luksusów, ale żeby tylko doleciał z punktu A do punktu B bez żadnych problemów.

gra.png

Opublikowano

Czemu ma nie dolecieć? Firma lata od 2013 roku więc raczej żadnych "większych" problemów z nią nie było. Jeżeli faktycznie nie ma hajsu na lepszą linie lotniczą to skorzystaj z tej.

Opublikowano

Dopłacenie na bilet w droższej linii nic nie da, bezpieczeństwo się nie zwiększy.

Raczej ciężko będzie ci znaleźć na opinie o tej linii, bo dopiero wchodzi ona do Polski.  Możesz jedynie poszukać opinii obcokrajowców (głównie Greków, bo to ich linia).

https://www.facebook.com/Ellinair-582067598520057/reviews

Masz sporo opinii na ich profilu, musisz sobie tylko przetłumaczyć w translatorze.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

No faktycznie.

Linia lata już 3 lata, ale czy nie ma jakichś problemów z ich strony. Czy są godni polecenia? Bo wiecie, zamierzam lecieć z małym dzieckiem, a tu też liczy się bezpieczeństwo.

Chociaż tak sobie myślę, że gdyby było coś nie tak to by leciały same negatywne opinie w ich stronę.

gra.png

Opublikowano

Bezpieczeństwo w czasie lotu to kwestia losowa i nie ma tu różnicy czy to Lot czy Emirates. Samoloty które latają po europie muszą przechodzić regularnie bardzo restrykcyjne przeglądy tak więc nie ma opcji by jakakolwiek linia nawet czarterowa latała starymi zdezelowanymi samolotami. Jedyną różnicą może być obsługa owej linii. Trochę się po europie nalatałem i tanimi i normalnymi liniami i komfort jak i bezpieczeństwo jest na tym samym poziomie.

Cyrk.png

Opublikowano

Za ile kupujesz te bilety ? 

Z Raynair rodzinkę wywaliłem po 150zł na łeb w obie strony (Grecja, Saloniki), więc czasem można :p 

150zł na łebka ? To chyba poza sezonem ? Bo w wakacje ceny oscylują w granicach 5000zł za 4 osoby. Ja mam płacić 2460zł linią Ellinair w obie strony.

Tak jak mówiłem, nie zależy mi na jakimś mega komforcie, bo ja chce tylko swobodnie i bezpiecznie przelecieć z Polski do Salonik. Żeby nie było jakichś problemów, bo zabieram ze sobą małe dziecko... .

gra.png

Opublikowano

150zł na łebka ? To chyba poza sezonem ? Bo w wakacje ceny oscylują w granicach 5000zł za 4 osoby. Ja mam płacić 2460zł linią Ellinair w obie strony.

Tak jak mówiłem, nie zależy mi na jakimś mega komforcie, bo ja chce tylko swobodnie i bezpiecznie przelecieć z Polski do Salonik. Żeby nie było jakichś problemów, bo zabieram ze sobą małe dziecko... .

Wszedłem sobie teraz na stronę Ryanair. Wybrałem termin początek sierpnia (na lipiec ceny są podobne) - bilet w 2 strony z Warszawy do Aten kosztuje 408 złotych (ok. 1600 za 4 osoby).

Jak kupujesz bilety tydzień przed wyjazdem to najprawdopodobniej zapłacisz 5 tysięcy, jeśli jednak bilety kupujesz kilka miesięcy wcześniej, nie zapłacisz fortuny.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jak chcesz bezpiecznie dojechac to polecam autokar- ok. 150zl w jedna strone za osobe.

No tak, bezpiecznie. W końcu bardzo często słyszy się o katastrofach samolotów, a wypadki autokarów są rzadkością.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Wszedłem sobie teraz na stronę Ryanair. Wybrałem termin początek sierpnia (na lipiec ceny są podobne) - bilet w 2 strony z Warszawy do Aten kosztuje 408 złotych (ok. 1600 za 4 osoby).

Jak kupujesz bilety tydzień przed wyjazdem to najprawdopodobniej zapłacisz 5 tysięcy, jeśli jednak bilety kupujesz kilka miesięcy wcześniej, nie zapłacisz fortuny.

No faktycznie idzie wyrwać do 2000zł, ale problem w tym, że Ryanair nie lata do Salonik. No ale ceny przyzwoite muszę przyznać.

Znasz może jeszcze jakieś linie, które latają właśnie do Salonik ? 

Jak chcesz bezpiecznie dojechac to polecam autokar- ok. 150zl w jedna strone za osobe.

To najbezpieczniej dojadę na własną rękę samochodem, ale sęk w tym, że to bardzo daleko no i tak jak mówię... mam małe dziecko, więc dlatego wolałbym szybko dolecieć samolotem :).

gra.png

Opublikowano

No faktycznie idzie wyrwać do 2000zł, ale problem w tym, że Ryanair nie lata do Salonik. No ale ceny przyzwoite muszę przyznać.

Znasz może jeszcze jakieś linie, które latają właśnie do Salonik ? 

Lata. Warszawa Modlin - Saloniki. Przykładowo lecisz tam 4 lipca, a wracasz 14 (masz wtedy 478 złotych za osobę w 2 strony).

https://www.ryanair.com/pl/pl/tanie-loty/warsaw-modlin-do-saloniki?out-from-date=2016-05-15&out-to-date=2017-03-25

1398258449-U383457.png

Opublikowano

No faktycznie.

Linia lata już 3 lata, ale czy nie ma jakichś problemów z ich strony. Czy są godni polecenia? Bo wiecie, zamierzam lecieć z małym dzieckiem, a tu też liczy się bezpieczeństwo.

Chociaż tak sobie myślę, że gdyby było coś nie tak to by leciały same negatywne opinie w ich stronę.

Bezpieczeństwo będziesz mieć takie same we wszystkich liniach lotniczych na świecie a przynajmniej w większości. Skoro jest to nowa linia, to znaczy, że za wszelką cenę będzie próbować zdobyć zadowolenie klientów więc jedyne co może Ci się stać, to drobne opóźnienie.

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Za ile kupujesz te bilety ? 

Z Raynair rodzinkę wywaliłem po 150zł na łeb w obie strony (Grecja, Saloniki), więc czasem można :p 

150zł na łebka, wyjechali w zeszłym tygodniu w czwartek. 

Za 2,5 koła to można całą Europę oblecieć w 2 osoby jak się uprzesz ;)

https://www.ryanair.com/pl/pl/booking/home/WMI/ATH/2016-07-13/2016-07-27/2/0/0/0

Daleko nie szukając - 150-170zł w jedną stronę. Szkoda, że dopiero teraz zamawiswz bilety, bo pół roku wcześniej taniej by wyszło zdecydowanie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...