Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile osób utrzyma taki VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po linku nie mogę stwierdzić który vps ale chyba Ci chodzi o openvz?

Bez betów, różnych bajerów utrzyma Ci na lajcie do 200-250 osób, z bajerami 50? 

Tak możesz tam wszystko instalować ( z umiarem i z możliwością ).

Opublikowano

chodzi mi o postawienie na tym vps openvz tylko serwer teamspeak na osobnej maszynie mam zamiar podpiąc boty itp. na tamtej maszynie ma byc tylko teamspeak 

Opublikowano

Tak jak napisał Borygard, 200-250 osób online.

Tylko sobie zablokuj porty na apache itp., których nie używasz  aby ci vps-a exploity nie wykończyły.

Opublikowano

Borygard uważam że z tymi dodatkami przesadziłeś xD Ale pozatym podał ci dośc dokładną ocene

Serwer może mu się wyłączyć przy większej ilości osób jeśli zawali maszynę botami etc.

Opublikowano

Ten serwer ma przeznaczone jedynie 1 GHz i łącze zaledwie 30 Mbit.

Przy Opus Voice (estimated bitrate: 5.71 KiB/s) serwer będzie działał płynnie przy maksymalnie 150-200 osobach.

Od większej ilości użytkowników zaczną się z pewnością lagi i randomowe szumy podczas rozmów.

Mówię tu oczywiście, jeśli zoptymalizujesz odpowiednio serwer i na pewno nie będziesz trzymał tam nic innego poza TS'em - w innym przypadku może być jedynie gorzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...