Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem eskplorator Windows! Pomocy!

toltiobi

Pytanie

Opublikowano

Witam.. Mam mały problem. Otóż od czasu kiedy to zawiozłem mój laptop do naprawy mam duuży kłopot. Reinstalowano mi system, wszystkie sterowniki itp. Ale od tamtego momentu explorer.exe przestaje działać.. Wyskakuje to irytujące okienko i wszystko się wyłącza i po chwili włącza. Od razu mówię że mam na komputerze program Advanced System Care Pro i przeskanowałem wszystko.. Naprawiłem. Niestety nic.. Przeniosłem się na Windows'a 10. (Jestem z niego zadowolony) bo miałem nadzieję że uwolnię się od tego dziadostwa! Nic z tego! Explorer.exe przestaje działać cały czas.. Mam aktualny program antywirusowy.. Nie ściągałem żadnych podejrzanych plików.. Nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc.

3c893855fa50416930a631c33912b469.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym jest problem, że Event id 1000 ma sporo rozwiązań. Zaktualizuj system, wyłącz antywirusa... Nie wiem co to może być, ale znalazłem na zagranicznym forum

"I realize I'm a little late to this thread but I figured I'd share my solution. Thanks to supasieu for pointing me in the right direction. None of the specific solutions mentioned did the trick but the solution was in internet options. The server's security settings rejected less secure protocols. By default my TLS1.1 and TLS1.2 options were not enabled in Advanced Internet Options. Enabling these protocols allowed me to reach my share."

Opublikowano

"Advanced System Care Pro"

i po co? to nic nie daje. Odinstaluj.

uruchom CMD z uprawnieniami administratora, wpisz sfc /scannow zatwierdź enterem

Opublikowano

W tym problem.. Że nawet bez antywirusa miałem ten sam problem.. System zaktualizowany.. Nic z tego.. Chyba zostanę z tym błędem na zawsze..

Opublikowano

"Advanced System Care Pro"
i po co? to nic nie daje. Odinstaluj.
uruchom CMD z uprawnieniami administratora, wpisz sfc /scannow zatwierdź enterem
Zrobiłem tak jak kazałeś. Odinstalowałem ten program i wpisałem w cmd.. Gdy proces dobiegł do 100% wyskoczyło mi takie coś : ''Windows Resource Protection did not find any integrity violations..

Dobra. Znalazłem źródło problemu, ale nie wiem jak to naprawić.. Wyczyściłem logi i specjalnie sprowokowałem błąd explorera włączając jakiś folder.. I mam!

lwWaEzj.png

Tylko problem w tym, że nie wiem co teraz mam zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...