Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja opinia o serwerze iMetin

RedViceVersa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cała prawda o serwerze iMetin

iMetin s1

Metin,kiedyś jeden z najlepszych serwerów prywatnych w Polsce.

Jeden z pierwszych serwerów,które powstawały.

Co obecnie na nim słychać w skrócie wam o nim opowiem.

Na serwerze panuję całkowite bezprawie.

Serwer jest podporządkowany,dwóm "moderatorom",cięzko to nazwać administracją,która ma się nim zajmować.

Na serwerze głównym,administratorem jest " Tenior" ,który poprostu założył,serwer nic na nim nie zrobił,wziął ludzi,którzy wszystko robią za niego.

Administratorem,który zajmuję się sprawami graczy jest kolega o nicku Fifolski,jest również użytkownikem tego forum mpc.

Co w takim razie skłania mnie do napisania tego tematu?

Otóż gracz na tym serwerze nie ma żadnego poszanowania ze strony administracji.

Wyrażanie swojego zdania,na tym serwerze jest negowane.

Na forum serwerowym iMetina,siedzi około 15 użytkowników

Wiecie dlaczego?

Dlatego,że moderatorzy,którzy są tam zwani pod nazwami "Coke i Piotro" blokują,warnują,każdego użytkownika,który mówi o nich prawdę.

W grze dani moderatorzy mają postacie [GO] [MOD]

Mogą robić na nich marmury,spuszczać bossy.

Ci moderatorzy,mają własne postacie w grze,oraz swoją "gildie".

Osoby,które są w tej gildi,mają spuszczane bossy,dostają marmury,wszystko za darmo od moderatorów.

Jeżeli osoba,która o tym wie napiszę to publicznie,dostaję warna,bana na team-speak po 30 dni,chcą się takiej osoby,oni pozbyć.

Co się dzieje na Team-Speak iMetina.

Osoby,która ma odmienne zdanie niż "moderatorzy zajmujący się serwerem" o nazwach Coke i Piotro,jest banowana,wyzywana.

Do użytkownika,który nic się nawet do nich nie odezwię lecą wyzwiska.

Jeżeli użytkownik jeszcze odpowie,takim popychadłom,na ich grozby,zostaję od zablokowany na 30dni z powodem (obraza administratora)

Osoby,te mają własną gildie,z której żadna osoba,nie ma,ani nie miała nigdy blokady.

Dlaczego?

Bo są oni pod ochroną 2 moderatorów

A to,że wasz użytkownik Fifolski,tam jeden z głównych administratorów,ma gdzieś,skargi na nich i opinię o nich graczy,to odczuwa serwer,na którym jest online 300 użytkowników,a było ponad 1000.

Osoby,chronione (oszuści na tym serwerze)

Na serwerze są osoby (chronione),których regulamin nie obowiązuje.

Więc wypiszę kilka takich użytkowników.

Osoba o nazwie "Gerrard"

Która handluje,perłami na allegro,z tego serwera jest to były GO,który stracił swoją rangę,bo każdy miał na niego już dowód,że robi perły,a pózniej je sprzedaje.

Osoba,ta tylko straciła,rangę nadal sprzedaje zarobione perły dzięki tej postaci [GO]

A na serwerze widoczny jest punkt regulaminu (zakaz handlu za PLN) osoby dostają za to stałe blokady konta,ten użytkownik,jest chroniony też przez "osoby udające moderatorów"

Hiszpan - taką nazwę nosi postać,która na tym serwerze ma chyba już wszystkie unikaty.

Ma unikaty ze średnimi,umiejętnościami,posiada,rzeczy,które są w tej grze nie do zdobycia dla nowego gracza.

Widać to jest w pojedynkach,że jest "odpalony" bardziej niż reszta.

Mówi,że nic nie ma a oczywiście moderatorzy potwierdzają to on nic nie ma.

Nie mówimy tutaj o bugu szarfy,czy innych bugach,z ktorych korzysta tylko gildia "administratorów"

Bugi,które występują na serwerze iMetin:

1. Bug na wbijanie 70% doświadczenia,bez expienia.

Jak on działa?

Tworzycie "grupę" pt 2 osobowe.

Na metinach na piętrze w dt bijemy metiny z pięsci,wylatuje po ubiciu 50% doświadczenia.

Bug działa nawet na 250poziomie i można 2x przejść i wbić 251 poziom (na serwerze iMetin tych poziomów jest 260)

2.Bug na dt,darmowe ulepszacze na itemy na tym serwerze.

Jak on działa?

Przechodzicie całe dt,zabijacie dwa bossy [króle demonów]

Pojawi wam się kowal,czekacie 60sekund zostajecie przeniesieni na mapę z 3 metinami na dt.

Zabijacie 3 metiny,które wam się pojawią.

Po zabiciu ich pojawi wam się "Metin moderstwa",który będzie respił się cały czas w tym samym miejscu.

Lecą z niego szkatułki z zagadką i wieksząść ulepszaczy na itemy na tym serwerze.

Bug działa od 1 do 150 lvl,do tego lvl'a lecą tylko ulepszacze z tego metina.

3.Bug [dmg,zbugowany kostium]

Jak on działa:

Działa on w taki sposób,że zakładamy wędkę odpalamy ostrze u sury [WP] nakładamy szybko kostium (broni) i wedle życzenia bijemy po 40k w innych użytkowników.

4.Fishbot

Jak on działa:

Na serwerze żeby wbić poziom od 257 do 258 potrzebne nam będą rybki.

Oczywiscie,każdy fishbot na tym serwerze działa,nie ma żadnego zabezpieczenia,więc każda osoba,może ustawić fishbota i sprzedawać,zarabiać na tych rybkach.

Nie powinno tak być!

5.Unikaty

Na czym one polegają:

Na serwerze konta [MOD , GO] mogły robić na początku sobie itemy.

Oczywiście porobili itemy ze (średnimi,umiejętnościami) bonami do walki.

Na serwerze jest z 10 osób,które mają unikaty,biją więcej niż inni użytkownicy,ale oczywiście,najlepiej jest udawać,że nic nie ma a osoby,które coś wiedzą banować.

Na serwerze,poświęciłem masę czasu.

Chciałbym,żeby coś się tam zmieniło.

Ale na chwilę obecną,jestem rozczarowany,tym serwerem.

iMetin s2.

Serwer iMetin s2,od którego zacznę,był najbardziej "promowanym serwerem" na każdym forum.

Serwer miał być stabilny,miał być "uniwersalny" stara odsłona starego iMetina.

Co się stało?

Na serwerze obecnie gra 10 osób.

Administracja jest nie poradna,bo nie potrafi,zamknąć,tego serwera?

Trzyma się ten serwer dla 10 osób,którzy są tam online?

Co z graczami,którzy wpakowali tam masę pieniędzy,oni są najbardziej poszkodowani.

Ten serwer jest już do zamknięcia,nie wypalił,jeżeli będzię ta administracja tworzyć nowe odsłony tego serwera,nie polecam tracić na ten serwer czasu.

Opublikowano

Pięknie tylko darmnie bo i tak Fifolski będzie mieć w poważaniu a Ten Coke i Piotro powiesz im że źle postąpili albo źle robią to z TEKSTEM NIE PASUJE CI GÓWNIARZU ZMIEŃ PIASKOWNICE

Jeżeli im coś odpowiesz licz się z banem na 30 dni .

Administracja idio...tów dEb....ili  Cioł@s.....ów .

Kiedyś taka mocna gildia topowa Oblivious Odeszła z tego ze względu właśnie na administracje jednostronną 

Kolega UP ma + . Ale tu już naprawdę się nic nie zmieni Pozdrawiam Część .

Opublikowano

Tak,serwer iMetin od pewnego czasu nie reprezentuję nic sobą,oprócz swojej,starej nazwy.

Może przejrzą,na oczy znajdą administrację i zaczną przejmować się tym serwerem?

Opublikowano

Imetin to legenda :D Pamiętam jak tam kiedyś grałem. Aż się ździwiłem jak tam znowu weszedłem i dodali jakieś nowe zbroje , bronie i te zbroje rubinowe czy jak one się nazywały teraz tak potaniały ;]

Opublikowano

Gerrard ten przeszczep sprzedawał perły na allegro,sam je robił i gra sobie dalej xD

Ten serwer już jest spierdolony,nie to co kiedys. Administracja ma na niego kompletnie wyjebane i tak jak powiedziales,tylko coke i piotroo sie tam bawią ze swoimi znajomymi a komu sie nie podoba to jest usuwany

79160594027661829163.png

Opublikowano

Dokładnie,na serwerze jest coraz gorzej.

Jeżeli nie zaczną czegoś robić,nie polecam nawet oglądać ich amatorskiej strony głównej.

Opublikowano

prawda jest taka że iMetin od początku był maszynką do zarabiania pieniędzy

w IS można kupić bronie których nie da sie zdobyć w grze :)

kiedyś to się przyjęło bo na rynku polskich privów nie było dużego wyboru

ale dziś taki serwer nie ma prawa istnieć

Opublikowano

Zanim zaczniecie oglądać ich projekty,możecie przeczytać całą prawdę o tym serwerze,od środka!

Tego,czego żaden z nich wam nie powie!

Zachęcam do lektury o najgorszym serwerze.

Opublikowano

Nie będę komentował wypowiedzi osoby która wysyłała mi moje zdjęcia z Facebooka na gadu-gadu.

Najgorsze jest to że wybrał jakieś takie mało kompromitujące z cytryną w pysku :P

Ja rozumiem że barwna ze mnie osoba, ale nikt nie zrujnuje mi życia tematami na MPC.

Bugi są łatane konsekwentnie, ale skupiamy się teraz na nowym projekcie.

Lista owszem długa ale rework iMetina stawiamy na nowych plikach, więc stare błędy niestety będą nieaktualne.

S1 nie planujemy zamykać, niech sobie będzie, bo przecież trzeba o czymś pisać posty na MPC.

Tyle w temacie.

Autorowi bardzo dziękuję za wyrażenie opinii a moderatora proszę o zamknięcie tematu celem uniknięcia dalszego spamu.
Pozdrawiam, F

f.png

Opublikowano

i nic ujac nic dodac Fifolski olał opinie o modach na forum i ich postepowaniach  jak zawsze 

zapomnieliscie doda gildie MSWiA kiedys te patałachy tez byly podejzewane o wspułprace z administracja (jest pare filmikow jak kolesie buguja z piesci smoka w av)

fifol i tenior skonczcie olewac graczy bo jak napisales planujecie rework ale jak tak dalej bedziecie robic nikt tam nie zagra 

ps w dupie mam otr pisze jak mi pasuje 

Opublikowano

Panowie, proszę nie zaśmiecajmy tematu :)

Z powodu prywatnych pobudek nie będę wymieniał całego teamu serwera, bo ktoś dostał warna.

Poza tym z jednej strony chcecie być traktowani serio, z drugiej piszecie takie posty. Nie tędy droga.

Oddzielmy temat S1 od nowego projektu grubą kreską bo zarówno forum, TS jak i cała reszta będą INNE.

Naprawdę cieszę się że zależy Wam na tym żeby projekt wypalił i wierzę w Wasze dobre intencje ale nie mylmy pojęć :)

f.png

Opublikowano

Panowie, proszę nie zaśmiecajmy tematu :)

Z powodu prywatnych pobudek nie będę wymieniał całego teamu serwera, bo ktoś dostał warna.

Poza tym z jednej strony chcecie być traktowani serio, z drugiej piszecie takie posty. Nie tędy droga.

Oddzielmy temat S1 od nowego projektu grubą kreską bo zarówno forum, TS jak i cała reszta będą INNE.

Naprawdę cieszę się że zależy Wam na tym żeby projekt wypalił i wierzę w Wasze dobre intencje ale nie mylmy pojęć :)

Kolego,tutaj mylisz pojęcia,czy ja tylko wyrażam taką opinię?

Taką opinię słyszysz od połowy swoich użytkowników,którzy wspierają ten twój serwer,którym się zajmujesz.

Wiesz dlaczego taki temat powstał na mpc?

Dlatego,że graczy traktujecie za nic i wszystko to co robi ta administracja,zle wypisałem.

Korygujesz błędy na serwerze?

Czy potrafisz co kolwiek,zrobić związanego z clientem serwerowym?

Skoro sam mówisz,że zgłosisz błędy technikowi.

Administracja na serwerze iMetin będzie taka sama jak na nowym waszym projekcie.

Wy nie interujecie się niczym.

To jest serwer Coke i Piotro,przez,których na serwerze zostali tylko oni?

Czy serwer,który ty promujesz?

Zastanów się nad tym co piszesz,bo ja napisałem samą prawdę i jeżeli tego nie zmienisz,moim zdaniem nie warto jest wchodzić na waszą nową stronę pod nazwą Reworka,bo wszystko jest ustawione pod użytkowników,których regulamin nie obowiązuje.

Jestem ciekawy,czy użytkownicy mpc forum o tym wiedzieli.

Co może dziać się na serwerze prywatnym tej gry.

A tematu,proszę nie zamykać,bo to jest moja opinia,użytkownika,który czuję się poszkodowany,takimi moderatorami,których trzymasz,a tym bardziej poczekam na twoją reakcję,według odmiennej opinii niż twoja.

Opublikowano

Kolego,tutaj mylisz pojęcia,czy ja tylko wyrażam taką opinię?

Taką opinię słyszysz od połowy swoich użytkowników,którzy wspierają ten twój serwer,którym się zajmujesz.

Przeczytałem kilka razy. Odszedłem od monitora. Zapaliłem papierosa.

Chyba masz na myśli to że nie tylko Ty tak myślisz i że takich osób jak Ty jest więcej tak?

Serwer nie jest MÓJ, ja jestem prostym inżynierem :)

Sporo osób pisało mi że potrzebny jest nowy iMetin, zgadzam się z Tobą dlatego go tworzymy.

Wiesz dlaczego taki temat powstał na mpc?

Dlatego,że graczy traktujecie za nic i wszystko to co robi ta administracja,zle wypisałem.

Gdybym "traktował Was za nic" to dawno by mnie tutaj nie było :)

Doceń proszę to że nie zajmuję się tylko rozmowami z graczami, ale mam też na głowie cały team, facebooki i nadzór nad pracami.

To że czasem nie zgadzam sie z Waszą opinią nie znaczy że Was nie szanuję.

Korygujesz błędy na serwerze?

Czy potrafisz co kolwiek,zrobić związanego z clientem serwerowym?

Skoro sam mówisz,że zgłosisz błędy technikowi.

Coś tam bym jeszcze potrafił, ale nie mam na to czasu i nie zrobię tego tak dobrze jak technik. Od poprawek są inne osoby i to nie jest żadna tajemnica.

Administracja na serwerze iMetin będzie taka sama jak na nowym waszym projekcie.

Wy nie interujecie się niczym.

To jest serwer Coke i Piotro,przez,których na serwerze zostali tylko oni?

Czy serwer,który ty promujesz?

Wyraźnie napisałem wyżej że nie rework będzie zupełnie innym serwerem.

Adrministracja (może nawet łącznie ze mną) będzie nowa. Nie zmieni się jedynie właściciel.

Zastanów się nad tym co piszesz,bo ja napisałem samą prawdę i jeżeli tego nie zmienisz,moim zdaniem nie warto jest wchodzić na waszą nową stronę pod nazwą Reworka,bo wszystko jest ustawione pod użytkowników,których regulamin nie obowiązuje.

Jestem ciekawy,czy użytkownicy mpc forum o tym wiedzieli.

Co może dziać się na serwerze prywatnym tej gry.

A tematu,proszę nie zamykać,bo to jest moja opinia,użytkownika,który czuję się poszkodowany,takimi moderatorami,których trzymasz,a tym bardziej poczekam na twoją reakcję,według odmiennej opinii niż twoja.

Osoby (również te które były w teamie) rozstawały się z nami w różny sposób.

Jedni wstawiali mój numer na tablicę (okazało się że mam Golfa III na handel), drudzy mówili że było fajnie i dziękowali za współpracę.

To samo dotyczy graczy. Jedni byli zawsze pomocni drudzy ciągle szukali bugów.

Wiem kim jesteś i dziękuję za Twoją opinię

Mam nadzieję że na nowym serwerze będzie Ci się grało lepiej a moderatorzy i cała reszta teamu przypadnie Ci do gustu.

Pozdrawiam i kończę dyskusję, F :)

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...