Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zakładaniem serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Niedawno zmieniałem dostawcę internetu, przez co mój adres ip uległ zmianie. Prawdopodobnie mam teraz wewnętrzne ip i zakładanie serwera nie przychodzi już tak łatwo. Niby odblokowuje porty, sam na serwer wejść mogę, jednak kolegom w ogóle nie wykrywa ip serweru. Co mam dokladnie zrobić, żeby znowu moglibyśmy pograć swobodnie?

Opublikowano

Masz router?

Potrzebujesz pomocy przy pisaniu pluginu?

Potrzebujesz pomocy przy konfiguracji pluginu?

Napisz DO MNIE! Chętnie służę pomocą.

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Laptop: Lenovo y700-17ISK Intel Core i7-6700HQ/GTX960m/16GB/256GB SSD+ 1TB HDD

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale się chyba wyłączało powershella ( jeżeli masz Okienka ).

...

Opublikowano

@up

Już odblokowałem na routerze, a wczoraj jeszcze na zaporze. Czekam na kumpla, żeby sprawdził czy mu wyszuka mu serwer po odblokowaniu portów w zaporze.

Opublikowano

I jeszcze pytanie: @krzukosz

Dlaczego gdy chce wejść na swój serwer muszę wpisać ip wewnętrzne (chybva xD: zaczyna się na 192.168....), natomiast tego drugiego ip nie wykrywa w ogóle?

Opublikowano

No właśnie dlatego się pytałem czy masz router. Potrzebujesz swojego zewnętrznego IP. Wejdź w ustawienia routera i tam poszukaj po zakładkach adresu IPv4 o ile dobrze pamiętam.

Ustawiłeś przekierowanie portu do urządzenia?

Potrzebujesz pomocy przy pisaniu pluginu?

Potrzebujesz pomocy przy konfiguracji pluginu?

Napisz DO MNIE! Chętnie służę pomocą.

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Laptop: Lenovo y700-17ISK Intel Core i7-6700HQ/GTX960m/16GB/256GB SSD+ 1TB HDD

Opublikowano

@up robie wszystko w porządku, znalazlem IPV4 juz dawno i robie wsyzstko jak na poradnikach. Przekierowywanie portów też zrobione

Opublikowano

Spróbowałem tym razem na hamachi, wszystko działa piękne, ale kolega wchodzi, jest na serwerze okolo 30 sekund i serwer go wyrzuca. Wyskakuje komunikat: 'istniejące połączenie zostało zamknięte przez zdalnego hosta'. Mam online mode na false, nie mam też whitelist. O co chodzi? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...