Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze zmianą wiadomości BungeeCord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zmienić tę wiadomość

If you wish to use IP forwarding, please enable it in your BungeeCord config as well!

Pokazuję się jeżeli nie łączymi się przez bungee tylko bezprosrednio z serwerem. Chcialbym tu wtawic swoja wiadomosc :>

Opublikowano

Publiczne udostępnianie portów do serwerów podpiętych pod bungee, które to porty nie zostały odpowiednio zabezpieczone przed włamaniem, to ogólnie kiepski pomysł, więc lepiej postaraj się, żeby gracz nie miał szansy zobaczyć takiego info. ;)

Gość Dawid545
Opublikowano

Publiczne udostępnianie portów do serwerów podpiętych pod bungee, które to porty nie zostały odpowiednio zabezpieczone przed włamaniem, to ogólnie kiepski pomysł, więc lepiej postaraj się, żeby gracz nie miał szansy zobaczyć takiego info. ;)

@1361622928-U485574.pngGosiiia Nie pytałem się co jest źle tylko jak to zmienić ...

@krzukosz ale nawet jeżeli zrobisz to, to i tak nie zabezpiecza wejścia na serwer. Wystarczy podłączyć drugi bungeecord.

@topic musiałbyś wedytować klase od spigota.

Gość Dawid545
Opublikowano

W takim razie:

wyłącz opcje bungeecord w spigot.yml
zmień wiadomość whitelist
włącz whitelist

Gotowe!

Opublikowano

@Dawid545 Chcę zmienić wiadomość a nie włączyć whiteliste. Nie wiem może to do ciebie nie dociera no ale.

Hmm... Przecież ci napisał, że musiałbyś edytować klasę od spigota, żeby zmienić wiadomość. To chyba wystarczająco precyzyjna odpowiedź. 

Dalsza część była jedynie wyjaśnieniem, jak inaczej można osiągnąć, żeby pokazywała się inna wiadomość przy próbie połączenia. Może to do ciebie nie dociera, że ktoś ci próbuje pomóc, no ale.. ;)

Opublikowano

W takim razie:

włącz whitelist

Gotowe!

@1361622928-U485574.pngGosiiia To jest pomoc :> ? Hmm to chyba masz coś z głową

Opublikowano

Ty masz coś z głową... Te wiadomość edytujesz w klasie spigota odpowiadającej za obsługę bungeecorda innaczej tego nie zrobisz

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Gość Dawid545
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGosiiia Nie pytałem się co jest źle tylko jak to zmienić ...

@krzukosz ale nawet jeżeli zrobisz to, to i tak nie zabezpiecza wejścia na serwer. Wystarczy podłączyć drugi bungeecord.

Napisałem w tym poście, że nie zabezpiecza to wejścia na serwer a niżej podałem rozwiązanie zmiany wiadomości.

@Dawid545 To nie ma nic zabezpieczać tylko chcę napisać np "Nowe IP : "

A ty się mnie pytasz jak to zrobić, więc uznałem, że tamto rozwiązanie jest dla ciebie za trudne.

W takim razie:

włącz whitelist

Gotowe!

@1361622928-U485574.pngGosiiia To jest pomoc :> ? Hmm to chyba masz coś z głową

Nie, to ty nie rozumiesz, wszyscy mówią ci jak to zrobić a ty twierdzisz, że nikt ci nie próbuje pomóc..

Ale do czegoś takiego jest potrzebna umiejętność czytania ze zrozumieniem.

MUSISZ ZMIENIĆ WIADOMOŚĆ W ODPOWIEDNIM PLIKU .CLASS SILNIKA. MOŻESZ UŻYĆ PROGRAMU INCLASSTRANSLATOR.

https://www.youtube.com/watch?v=AEhTx9AteVs
http://www.mpcforum.pl/topic/519285-pytanie-jak-otworzyc-plik-class/#entry4793813

Opublikowano

@krzukosz jeśli nie potrafisz znaleść klasy w spigocie gdzie masz source na githubie to naprawde nie rób serwera. Koleś ci pomaga a ty " Nie wiem może to do ciebie nie dociera no ale. " napisał ci jak to zrobić a ty dalej swoje może najlepiej wrzucić ci gotowy spigot z przerobią wiadomościa...?

"

@topic polecam netbeansa i na projekcie ctrl + F i wpisać swoją wiadomośc powinno znaleść.

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

japie.... weź nie rób serwera bo ci to nie wyjdzie. No chyba że uzyjesz w ch** skryptów które są oczywiście lepsze od pluginów bo łatwiej się pisze.

Najlepsze jest to że ludzie ci mówią że jeśli ci wyskakuje (If you wish to use IP forwarding, please enable it in your BungeeCord config as well!) to masz pewnie jakiś bład a ty to olewasz, zapewne dlatego bo nie umiesz go naprawić go i próbujesz go maskować.... To jest tak jakby było kopiowanie koxów i zamiast go usunać robiłbyś tak że jeśli ma więcej w eq niż 10 to jak zje to mu po 2 usuwa czy coś-.-

@topic

hmm wydaje mi się że łatwiej było by użyć do tego kompilatora np net beans polecam bardzo :) w folderze troche ciężko może być

Co ja tutaj robie...

Gość Dawid545
Opublikowano

@Dawid545

Taka klasa nie istnieje :>

W spigocie 1.8 istnieje, nie powiedziałeś o jaki silnik ci chodzi. Miło by było jakbyś określił najlepiej dokładną wersję.

• 1 rok później...
Opublikowano

Pomoże ktoś w ecycji tego tekstu na inny? chciałbym tam zamieścić informacje ze trzeba wejść przez główne ip serwera.

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT

Wersja gry: 1.15.2-1.16.X - IP: MineAdventure.PL 

TRYB: Survival+Działki, SMOCZE itemy, drop waluty! Parkoury, Eventy i dużo Więcej!

ma.gif

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem ze zmianą wiadomości BungeeCord

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...