Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Loss i choke

castielek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od paru tygodni mam problem z loss i choke tylko na serwerach 64 tickrate/valve. Loss nie przekracza 2% natomiast choke potrafi podskoczyć do 15%. Sprawdzałem spójność plików, formatowałem komputer, reinstal cs`a też był. Nie jest to wina internetu.

post-728625-0-06607000-1463081396_thumb.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie to jest wina internetu... ping z 15 skacze Ci do 42... to dużo - prawie 3x.

Co do loss to jest związane z netem głównie.

Masz na WiFi czy kablem?? Ja miałem takie problemy na internecie mobilnym.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Połączenie kablowe bezpośrednio od modemu. 

Pogrzebałem trochę dzisiaj i udało się pozbyć loss pomogło to :
Może komuś się przyda. Choke nadal jest ale z tym chyba raczej nic nie zrobie :P

Please complete the steps below to refresh your configuration files for Steam:

Exit Steam.

Please open Internet Explorer, Safari or Firefox and type steam://flushconfig then press Enter. (If asked to allow this website to open a program, please click 'Allow' or 'OK')

When prompted by Steam to reset your configuration, please click 'OK' to confirm.

Once done, login to Steam and re-test the issue.

If you have multiple installation folders for games doing this process will remove them. You will need to add the folders again in Steam so that your games will appear as installed.

In order to add the folders please do the following:

1. Open Steam
2. Click Steam > Settings (Preferences on Mac)
3. Navigate to the 'Downloads' tab
4. Click the 'Steam Library Folders' button
5. Click on 'Add Library Folder' and add the directory that contains your games
6. Click 'OK'
7. Restart Steam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...