Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kompilator w Visual Studio Community

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, cześć i czołem, pytacie skąd się wziąąąąąłem.... Taki żarcik :P

Mam problem ponieważ  mimo ustawienia trybu kompilacji MT, to tak czy siak wyskakuje potem blad z brakiem dll w systemie. Chciałem pokazać znajomym program, ale co bym nie zrobił waży on 30 kb i wyskakuje ów błąd.Nie mam pojęcia co zrobić.....

Opublikowano

Wchodzisz we właściwości projektu > C/C++ > Code Generation > Runtime library > Multi-Threaded (bez DLL)

RAsfepN.png
Opublikowano

Wchodzisz we właściwości projektu > C/C++ > Code Generation > Runtime library > Multi-Threaded (bez DLL)

Z tego co widze to nabijasz sobie posty... Napisałem że ustawiłem taki tryb...

Opublikowano

Moze zamiast wytykac palcami osoby ktore staraja ci sie pomoc napisalbys JAKIEJ BIBLIOTEKI ci brakuje?

Strzelam ze u znajomych brakuje VCRedist-ow zainstalowanych  :)

Opublikowano

Z tego co widzę to nie napisałeś nawet jak to zrobić? Skoro to jest osoba początkująca i pisze, że nie wie gdzie to ustawić to czemu miałbym nie napisać dokładnie tego?

RAsfepN.png
Opublikowano

Moze zamiast wytykac palcami osoby ktore staraja ci sie pomoc napisalbys JAKIEJ BIBLIOTEKI ci brakuje?

Tak, właśnie ich brakuje.

Z tego co widzę to nie napisałeś nawet jak to zrobić? Skoro to jest osoba początkująca i pisze, że nie wie gdzie to ustawić to czemu miałbym nie napisać dokładnie tego?

Napisałem, że ustawiłem tryb MT (wiec logiczne ze wiem jak to zrobic); pytalem jak ustawic Release (no chyba ze wiaze sie to z trybem MT)

Opublikowano

Tak, właśnie ich brakuje.

Napisałem, że ustawiłem tryb MT (wiec logiczne ze wiem jak to zrobic); pytalem jak ustawic Release (no chyba ze wiaze sie to z trybem MT)

Prosze bardzo: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145

Jesli chcesz by aplikacja nie potrzebowala tych Redistow. Zrob statyczne linkowanie: /MT dla Release, /MTd dla Debug

Moze sie zdarzyc ze aplikacja nadal bedzie wolac o jakies pliki, normalne :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...