Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rek'Sai Jungle Poradnik

Trivor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PORADNIK REK'SAI JUNGLE

A więc przejdźmy do poradnika. Rek'sai jest to postać strasznie mobilna, z dość dużym dmg oraz tankowata, w sam raz na jungle.

Początek:

87309145952429315793.png

Spellsy:

SummonerFlash.pngsmite.png

Runy/Masterki najlepsze w tym sezonie:

59003072398948293883.png

Zaczynamy od potworów obok Red Buff'a, musimy użyć Smite'a, by otrzymać buff'a od nich (dla początkujących w jungle'i), później oczywiście Red, jednak zawsze podążamy do jungle'i za botem. Rek'Sai jest bardzo dobrym championem do gankowania w early game'ie poprzez jego E, które powoduje zanurzenie się Rek'Sai'a i pokonanie szybko małego dystansu, gdzie z połączeniem z W, które pod nosi enemy daje dużo czasu, by zadać na prawdę duży damage.

Umiejętności: 

68369263313714207838.png

Itemy do złożenia do Rek'Sai ułożone w kolejności

1408.png1400.png3009.png3111.png3053.png3071.png3190.png3068.png3075.png3742.png3143.png3026.png3156.png

Są to oczywiście Itemy, które się na niego składa, jednak w zależności od naszego trybu gry oraz okoliczności np. Team AD lub AP

Co do samej gry Rek'Sai jak dla mnie jeden z najlepszych junglerów, chociaż teraz o wiele mniej grany, nadal bardzo mocny i gankowo silny. Jego W anuluje Ulti Katariny, Malzahara itp. Myślę, że chociaż trochę pomogłem nie którym osobom i, że skorzystacie ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Dlaczego nie dales 200%rege w masterkach przeciez to podstawa dla 90%junglerow

nie napisales jak nim grac jakie ma skille

na rek sai warrior jest slaby lepiej chyba pod tanka i dodaj do buildu solari

ja rek sai nie oplaca sie kupywac czarnego tasaku rek sai jest najlepszy full tanky

Opublikowano

Ponieważ te masterki oraz runy są najlepsze i sprawdzone, grają na nich i na tych buildach jedni z najlepszych junglerów? :) + ja + za nie czytanie powinnaś/powinieneś mieć ostrzeżenie, ponieważ jakie ma skille widać na obrazku oraz jak je plusować. Co do gry każdy chyba gra inaczej? Powiedziałem jak zacząć.

//Jak będę w domu poprawię go i zaktualizuje, co do warriora, że niby jest słaby, z tym itemem robię na prawdę duże dipsy, więc w tym się mylisz + całkowicie tankowaty nie ma żadnego dmg w late game'ie

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Chodzi mi o to co daje np pasywka co daja skille

ze jak nie jestesmy w walce chodzimy pod zidmia bo dostajemy hp i takie rzeczy

Netvatien kiedys napisal ze grajac na jungli zawsze idziemy zaczynac na bota bo mamy pomoc od supporta i adc a nie tylko od topa a ty napisales ze zawsze na redzie

sprawdzilem u 3 najlepszych graczy ktorzy grali rek sai i kazdy do masterek dal 200%masterek a dwoch jako 2/3/4 item zbudowalo solari

jednym slowem twoj poradnik jest ubogi malo rzeczy kazdy moze sobie sprawdzic na probuilds czy na innych stronach buildy i jak maxowac skille

Opublikowano

Ja jednak preferuje budować reksai pod full tanka ewentualnie można dać do buildu hydrę dla tanków. Lepiej się spisuje według mnie.

Opublikowano

Dlaczego nie dales 200%rege w masterkach przeciez to podstawa dla 90%junglerow

nie napisales jak nim grac jakie ma skille

na rek sai warrior jest slaby lepiej chyba pod tanka i dodaj do buildu solari

ja rek sai nie oplaca sie kupywac czarnego tasaku rek sai jest najlepszy full tanky

Gówno prawda. Rek'Sai pod tasaka robi siekę. Mainuje ją od dnia jej wejścia na live serwer, więc skończ. Warrior aktualnie jest dobry na Rek'Sai tylko w momencie bardzo dużego feeda w early albo chęci zrobienia jak najwięcej presji.

Chodzi mi o to co daje np pasywka co daja skille

ze jak nie jestesmy w walce chodzimy pod zidmia bo dostajemy hp i takie rzeczy

Netvatien kiedys napisal ze grajac na jungli zawsze idziemy zaczynac na bota bo mamy pomoc od supporta i adc a nie tylko od topa a ty napisales ze zawsze na redzie

sprawdzilem u 3 najlepszych graczy ktorzy grali rek sai i kazdy do masterek dal 200%masterek a dwoch jako 2/3/4 item zbudowalo solari

jednym slowem twoj poradnik jest ubogi malo rzeczy kazdy moze sobie sprawdzic na probuilds czy na innych stronach buildy i jak maxowac skille

A po co Ci blue na Rek'Sai w early? Każdego preferencja od czego zacznie.

@top Ja osobiście aktualnie składam Warriora/Cindera i idę w Tytanic Hydrę i full tanka. Poradnik mało estetyczny, ale mniej więcej bym się zgodził. Jedyne co, to wolę czerwony smite na Rek'Sai. Ona ma tak duży potencjał do duelowania, że bardziej go lubię. :)

Opublikowano

Czemu niby W się drugie maxuje? Ja zawsze drugie maxowałem E bo daje truedmg

Wieksze dmg w early ma W a E ma wieksze dmg jak jest wystakowane. To tyle.

Opublikowano

Już mówiłem, że wszystko zmienia się podczas gry tak samo może być z skillami, zależy jak lubimy grać, co nam bardziej pasuje, jak przystosujemy się do enemy, czy grają defensywnie, czy ofensywnie.

y8HqE13.png                             

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...