Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sety pve/pvp, stygmaty, zarobek, alchemia

Verlis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko :)
Gram Archerem na Barusie i zbliżam się do maxa.
Obecnie mam 58 i zacząłem się zastanawiać co mam robić po wbiciu 65.
Oczywiście muszę ogarnąć sety PvE i PvP na 65.
No i teraz moje pytania:

1. Jakie są najlepsze sety PvE i PvP?
2. Jak je zdobyć?
3. Jakie stygmy do PvP?
4. Jaki jest najlepszy zarobek? Słyszałem, że alchemia.
5. Skąd brać receptury do alchemii?

Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to zapytam :D
I jakbyście mogli to rozpiszcie mi to wszystko łopatologicznie xD

Opublikowano

Kolejny leniwy autor, który nie umie sprawdzić kilku postów niżej.
W tamtym tygodniu 2x odpowiadałem na wszystkie zadane pytania wyżej + jeszcze kilka tygodni wcześniej tłumaczyłem sposoby na zarobek, expienie, crafty...
Wystarczy najpierw sprawdzić forum zanim założy się kolejny temat z identycznymi pytaniami.

Opublikowano

No to Cię zadziwię, ale nim założyłem ten temat przejrzałem sporo innych tematów i nie znalazłem żadnej odpowiedzi na moje pytania.

Opublikowano

1/2.

Eq pvp na początek to eq za BM (medale walki) które można zdobyć w Reshancie i Akaron robiąc garnizony. Później jak będziesz dłużej grał to kupuje się eq za punkty abyss czyli punkty otchłani które zdobywa się na różnych instancjach pvp, arenach, zabijając asmo itp. niestety do takiego eq potrzeba odpowiedniej rangi.

Co do eq PvE, to nie będę się lepiej wypowiadał bo nie jestem jakimś wielkim znawcą a nie chce Cię wprowadzać w błąd.

4. 

Sposobów na zarobek jest dużo, tak jak napisałeś alchemia, jednak moim zdaniem jest to dosyć słaby sposób, ponieważ dużo osób myśli tak samo. Napiszę Ci teraz inne sposoby które znalazłem w internecie:

a) Najlepszy zarobek to jak wiadomo wydać pieniądze na IS

b ) Pangea nigdy tam nie byłem ale podobno można tam wymieniać punkty abyss na kinahy

c) Mroczna Poeta instancja na 48 lvl jednak po dłuższym czasie staje się nudna

d) Zabijanie wyznaczonych mobów w Heiron

e) Zabijanie mini bossów w Signii i Vengar

f) Zbieranie materiałów potrzebnych do craftowania (chodzi tu o ich sprzedawanie)

g) Runadium bonus (tutaj niestety potrzebujesz osoby która nigdy nie była, chodzi tu o klucz który ona posiada)

h) Craftowanie akcesoriów (jednak od patcha 5.0 mają coś z tym zrobić z tego co mi wiadomo i nie będzie to już opłacalne)

5.

Receptury się kupuje w sklepie który jest tam gdzie uczysz się alchemii albo też dostaje się z misji która jest w tym samym miejscu (chodzi tu o misje na wytworzenie czegoś)

Jeżeli w czymś się pomyliłem to proszę o poprawę przez bardziej doświadczonych graczy  

Co do sposób na zarobek to jak będziesz chciał wyśle Ci filmiki z których to brałem.

Opublikowano

1/2.

Eq pvp na początek to eq za BM (medale walki) które można zdobyć w Reshancie i Akaron robiąc garnizony. Później jak będziesz dłużej grał to kupuje się eq za punkty abyss czyli punkty otchłani które zdobywa się na różnych instancjach pvp, arenach, zabijając asmo itp. niestety do takiego eq potrzeba odpowiedniej rangi.

Co do eq PvE, to nie będę się lepiej wypowiadał bo nie jestem jakimś wielkim znawcą a nie chce Cię wprowadzać w błąd.

4. 

Sposobów na zarobek jest dużo, tak jak napisałeś alchemia, jednak moim zdaniem jest to dosyć słaby sposób, ponieważ dużo osób myśli tak samo. Napiszę Ci teraz inne sposoby które znalazłem w internecie:

a) Najlepszy zarobek to jak wiadomo wydać pieniądze na IS

b ) Pangea nigdy tam nie byłem ale podobno można tam wymieniać punkty abyss na kinahy

c) Mroczna Poeta instancja na 48 lvl jednak po dłuższym czasie staje się nudna

d) Zabijanie wyznaczonych mobów w Heiron

e) Zabijanie mini bossów w Signii i Vengar

f) Zbieranie materiałów potrzebnych do craftowania (chodzi tu o ich sprzedawanie)

g) Runadium bonus (tutaj niestety potrzebujesz osoby która nigdy nie była, chodzi tu o klucz który ona posiada)

h) Craftowanie akcesoriów (jednak od patcha 5.0 mają coś z tym zrobić z tego co mi wiadomo i nie będzie to już opłacalne)

5.

Receptury się kupuje w sklepie który jest tam gdzie uczysz się alchemii albo też dostaje się z misji która jest w tym samym miejscu (chodzi tu o misje na wytworzenie czegoś)

Jeżeli w czymś się pomyliłem to proszę o poprawę przez bardziej doświadczonych graczy  

Co do sposób na zarobek to jak będziesz chciał wyśle Ci filmiki z których to brałem.

Dziękuję! :)

Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło, ale po przeczytaniu Twojej wypowiedzi narodziło się kilka nowych pytań :p

1. Gdzie wymienić te medale walki na set? W Reshancie?

2. Co do zarobku postanowiłem pozostać przy alchemii, ale od utworzenia konta zebrałem może 2/3 roślinki, a mam 58 poziom..

Czy będę mógł to nadrobić cofając się do pierwszej wioski i zbierać tam rośliny?

Opublikowano

1. Tak w górnej Reshancie możesz je wymienić, NPC jest do góry jak wchodzisz po schodach i chyba jeszcze w innych miejscach ale niestety nie wiem gdzie.

2. Tak, po prostu szukasz od poety w górę (chodzi tu o miasta, kolejne jest Verteron) odpowiednich roślin na swój lvl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...