Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik WarKing by RexuN

RexuN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Planuję (A właściwie już robię) nowy silnik oparty na grze Plemiona. Na chwilę obecną stworzyłem podstawowe funkcje, jednak zabierając się za rozgrywkę, postanowiłem napisać ten post, aby poznać waszą opinię.

Chciałbym wiedzieć, czego wam brakuje w obecnych silnikach? 

Link do strony z podglądem: (To jeszcze nie serwer!)

https://warking-rexun.c9users.io

Służy głównie do podglądu postępu z front-endem :v 

Jeżeli ktoś chce obejrzeć "bebechy" silnika:

https://ide.c9.io/rexun/warking

Opublikowano

­Dodałem link do gita. Tak więc można teraz bez problemu przeglądać moje postępy (Będę aktualizował gita jak najczęściej). Proszę pisać, jeżeli ktoś ma jakieś uwagi / propozycje. :)

Opublikowano

mi brakuje wojny plemiennych oraz flag...przydało by się opcja dodawania eventów tzn wygląd wioski się zmienia na święta i wg 

Wojny i flagi będą na 100%.

Co do eventów, to wprowadzę je, jednak w póżniejszym czasie (Tzn. nie pojawią się podczas testów i zaraz po ukazaniu stabilnej wersji)

­

Opublikowano

Fajnie by było jakiś dobry panel admina i żeby kod nie byl szyfrowany

Silnik będzie w 100% open source :)

O panel admina też się postaram, planuję dodać system kont i róznych poziomów uprawnień.

­

Opublikowano

Zająłem się trochę frontend'em. Tutaj chciałbym poznać waszą opinię na temat tego designu :D

Chciałbym nie używać na tym etapie żadnej grafiki (Głównie z powodu jej braku :D ), wszystko jest tutaj robione na czysto w CSS.

post-1376222-0-60194300-1463776471_thumb.png

­

Opublikowano

Standardowa grafika zalezy co dla kogo ja wole starocia. Btwa twoj silnik bedzie dostempny? Bez jakis zakogowanych dziadostw?.. bo raz rozkodowalem silnik barteza 8.3 i gdzies pliki mi uciekly a chcialem znowu postawic serwer.. i za ch nie moge rozkodowac. W sensie takim zeby swiat twozyl sie z nowym haslem do bazy nie starym.

Opublikowano

Standardowa grafika zalezy co dla kogo ja wole starocia. Btwa twoj silnik bedzie dostempny? Bez jakis zakogowanych dziadostw?.. bo raz rozkodowalem silnik barteza 8.3 i gdzies pliki mi uciekly a chcialem znowu postawic serwer.. i za ch nie moge rozkodowac. W sensie takim zeby swiat twozyl sie z nowym haslem do bazy nie starym.

Silnik będzie dostępny w 100% open source.

Połączenie świata z MongoDB będzie polegało na "sklonowaniu" głównego połączenia i użyciu innej bazy danych, tak więc ten problem nie będzie występował :)

­

Opublikowano

I jak prace ? Kiedy przewidujesz koniec ?

Miałem małą przerwę z powodu wycieczki, więc prace trochę staneły i dopiero wczoraj wieczorem zrobiłem kilka poprawek w rejestracji.

Zostało mi już teraz zrobić logowanie i ogłoszenia (Tylko frontend, backend już ukończony), potem biorę się za rozgrywkę :-)

Kiedy zakończę prace pewien nie jestem, ale do wakacji postaram się postawić serwer do testów i udostępnić pierwszą wersję (Nie będzie to wersja stabilna!)

­

Opublikowano

Prace trochę zwolniły, ponieważ musiałem przepisać od nowa kilka rzeczy. 

Obecnie zajmuję się tworzeniem kont na światach :)

Opublikowano

­

a dasz jakieś grafiki coś? a mam pytanie a będzie od nowa grafiki robione ?

Oddzieliłem na razie backend od frontendu, przez co nie mogę dać żadnego screena (No chyba że mojego edytora, lub konsolki z poleceniami curl :D)

Wcześniej wysyłałem już screena, nic się nie zmieni, tylko w grze to będzie trochę inaczej wyglądało :)

Opublikowano

Jak postępy? :)

Są, jednak małe, wolno mi teraz idzie praca. :/

Teraz zajmuję się frontendem na nowo, muszę wprowadzić poprawki, ponieważ wcześniej beznadziejnie zorganizowałem pliki. Jak skończę, będzie można na żywo podejrzeć jak prezentuje się design (Można powiedzieć, że to będzie demko :v).

­

Opublikowano

Trochę długo nic nie pisałem :v

Wprowadziłem dużo poprawek w działaniu silnika (Aczkolwiek nadal nie zacząłem rozgrywki :/). Niedługo powinienem być w stanie udostępnić wersję pokazową na serwerze domowym (Wolnym, niestety mój upload do świata zewnętrznego nie przekracza nawet 20 kB/s).

Załączam screena ze strony logowanie, prawie ukończone. Niestety prace idą dość wolno (Zbieram hajs na nowy komputer, ten biedaczek już ledwo wytrzymuje ;-; ).

post-1376222-0-05192200-1465500397_thumb.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakieś zmiany? :)

Ogółem skończyłem już wszystkie podstawowe funkcje i na razie działają bez błędów (Tzn. logowanie, rejestracja, tworzenie kont i logowanie na światy)  :)

Trochę teraz przyśpieszyłem, aktualnie zajmuję się designem strony na serwerach :) 

­

Opublikowano

Mniej więcej skończyłem design w grze :) 

Postanowiłem zrobić widoczny po prawej stronie panel - będzie można na nim przełączać się między kilkoma funkcjami. Będą to m.in statystyki użytkownika, wioski oraz powiadomienia (Tzn. raporty i wiadomości). Co o tym sądzicie? :) 

post-1376222-0-49914100-1467138230_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...