Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Culling - problem z plikiem dll

MiroPlayGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ,

Mój problem polega na tym że kupiłem na steam`ie The culling I po zainstalowaniu wyskakiwało powiadomienie iż nie ma 

pewnego pliku dll. Gdy go pobrałem i wrzuciłem do systemu 32 to wyskakuje powiadomienie " nie znaleziono punktu wejścia procedury ... " 

(jest w załączniku screen powiadomienia ) . Kiedy wyłacze to powiadomienie ( wyskakujące czterokrotnie ) gra odpala się pokazuje mi intro i wyłącza się .

Czy ktoś wie o co chodzi ? Jeśli ktoś ma pomysł jak to naprawić lub zrobić cokolwiek by gra działała ( dało się pograć :) ) to proszę o odpowiedź 

prostą i zrozumiałą gdyż nie jestem zaawansowany informatycznie . 

Z góry dzięki za pomoc .

post-1281286-0-55978100-1462914796.png

Opublikowano

Ze spójnością próbowałem przed pobraniem ( tego dll) i nic nie dało .

Spójność sprawdziłem też już po z kopiowaniu .dll do systemu 32 i nic

jutro spróbuje reinstallu i się odezwę .

Reinstalu nie próbowałem .

Opublikowano

@MiroPlayGames spróbuj pobrać ten plik .dll odzielnie z internetu po czym wrzucić go do lokalizacji gry

Jeżeli nie pomoże no to niestety reinstall ;/

@Edit spróbuj także uruchomić jako administrator, w trybie zgodności

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

@MiroPlayGames Dalej masz ten sam error? 

Jeśli tak to przeinstaluj Visual C++ Redistributable (najlepiej większość, i najnowsze) 

Jeżeli jesteś zielony w tym temacie to spróbuj zainstalować Driver Booster 3 który powinien zainstalować najnowsze

117-AwardImgMaster-1475160600.png

Opublikowano

A tym programem w wersji za darmo mogę wszystko uaktualnić ? czy mam ograniczoną liczbę tych aktualizacji ?

Bo te całe C++ pisze że niby zaktualizowane . Chyba że to nie to . Wiem że już praktycznie nękam ,

ale dałby ktoś rade napisać co konkretnie mam zaktualizować ?

post-1281286-0-98305900-1462999441_thumb.png

Opublikowano

W podobnym temacie było wspomniane :

Trzeba było naprawić te programy od microsoftu i zaisntalować dixecta z folderu z tą grą w steamie.

wie ktoś co konkretnie moge zrobić ? ( to z directem ogarniam jak by co )

Opublikowano

Googlując znalazłem drobną anglojęzyczną dyskusje na ten temat i te problemy zaczęły się po 

wprowadzeniu nowego patchu . Ktoś napisał że on i jego koledzy mieli ten sam problem i zmienili system operacyjny 

na windows 10 , problem znikł. Wydaje mi się że po prostu na obecnym kompie gra mi nie ruszy ,

I mogę się już z tym pogodzić , chyba że wejdzie nowy patch  w którym to naprawią .

Temat nie jest do końca zamknięty więc , jeśli ktoś jednak miałby jakiś twórczy pomysł co zrobić to sprawdzę czy 

zadziała  lecz wątpię . Dziękuje wszystkim , którzy zaangażowali się w ten temat.

Opublikowano

Wiesz w pewnym sensie naprawiłem problem a pojawił się następny ,

Odpaliłem głęboko schowane ( w folderze z grą ) Visual C++ z 2012 , 2013 i 2015 odpaliłem każde po kolei żeby się naprawiały.

Teraz gra uruchamia się mogę między innymi zmienić wygląd postaci zmienić perki , airdrop itp.

Ale gdy tylko kliknę " Play "  gra po chwili się wyłącza . I pojawia się okienko wysłania raportu.

Czyli w skrócie gra działa ale nie mogę sobie zagrać meczyka .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...