Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orange Internet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, możliwe że będę podpisywał umowę z Orange w sprawie Internetu do domu. Chodzi tu o zwykłą kartę, którą włożę do routera. Czytałem sporo negatywnych opinii, ale tak samo dużo jest w ich w sieciach, z których byłem zadowolony. Wiadomo, że każdy kto ma złą opinię to się będzie próbował pochwalić, natomiast pozytywów nie pisze się tak często, więc chciałbym o to spytać.

Czy miał ktoś z Was umowę w orange? Co o niej sądzicie, zmieniali jakieś warunki umowy podczas jej trwania, były jakieś problemy? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Do mnie w tym roku już chyba 2-3 razy przyjeżdżali naprawiać internet. Raz się zdarzyło, że nie miałem internetu ponad tydzień (tak samo jak cała moja okolica z internetem od Orange) przez jakieś problemy u nich (to wszystko w 2016 roku). Jak zużywam w ciągu dnia zbyt dużo transferu (np. 5-10 gb) to internet mi przerywa i działa raz na 10 minut z bardzo niską prędkością.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Chodzi o internet lte 150GB? Mam i nie polecam. Nie stabilny, wysokie pingi, raz internet 50Mb kilka minut pozniej 10, router ktory daja jest bardzo slaby, a limit 150GB w moim przypadku to o wiele za malo jesli chce myslec o pobieraniu wiekszych plikow, gier.

Opublikowano

Ja szczerze polecilbym Ci ofertę "Internet na Kartę od Play'a" bez umowy.

Wystarczy zakupić starter za 10zł lub 19zł i co miesiąc doładowywać konto za 50zł. Cena usługi "Miesiąc bez limitu" kosztuje 45zł, ale musisz mieć jeszcze pieniądze na koncie, żeby usługa działa oraz ważne konto.

Oferta jest super i nie zanotowałem jakiś problemów, jeżeli masz nie chcesz w Ciemno testować to możesz wykupić też dzień bez limitu za 4zł.

Polecam zakupić też starter za 19zł [w sklepie play powinny być w miesicie] Dlaczego?

Za doładowanie 30zł otrzymujesz bonus w postaci 5Gb internetu, który wykorzystuje się dopiero po wyłączeniu taryfy bez limitu.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Miałam z internetem od Orange styczność. Było mnóstwo problemów jak chociażby prędkość, częste awarie i brak internetu, ogromne pingi.. Odradzam Orange. Polecam internet z Plusa, sama teraz posiadam (LTE) i wszystko śmiga. Internet już dobre trzy miesiące jest i kiedy coś się dzieje to nie ma go może 10 minut, a bynajmniej jeszcze na większą awarię nie trafiłam. Nie miałam jeszcze sytuacji by prędkość diametralnie spadła nawet w weekendy a dzielony jest na dwa laptopy.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano
Miałam z internetem od Orange styczność. Było mnóstwo problemów jak chociażby prędkość, częste awarie i brak internetu, ogromne pingi.. Odradzam Orange. Polecam internet z Plusa, sama teraz posiadam (LTE) i wszystko śmiga. Internet już dobre trzy miesiące jest i kiedy coś się dzieje to nie ma go może 10 minut, a bynajmniej jeszcze na większą awarię nie trafiłam. Nie miałam jeszcze sytuacji by prędkość diametralnie spadła nawet w weekendy a dzielony jest na dwa laptopy.

Mam aktualnie Plus, niestety nadajnik jest daleko i działa na 800MHz.

Ja szczerze polecilbym Ci ofertę "Internet na Kartę od Play'a" bez umowy.

Testuję też aktualnie Play i działa dosyć średnio, o ile jeszcze jest powiedzmy na jakimś poziomie download, to upload i ping się nie nadaje.

Dzisiaj wróciłem z kartą orange na 5GB dla testu i powiem "wow". Tuż obok mnie jest ich nadajnik LTE 2600 z czystym zasięgiem przez jezioro. Nie mogę powiedzieć słowa złego o ping, dl/upload. Bo jest ponad dwukrotnie lepiej, niż z dwoma poprzednimi sieciami. 

Właśnie dlatego pytam akurat o Orange, nie chcę żeby mi ktoś podawał propozycje z Play'a. 

To mała wieś, postawili maszt, który fajnie działa, facet z salonu mówił, że był w wakacje i z samego telefonu wyciągał 37mb/s downloadu i wcale w to nie wątpię przy tym co sam widzę.

Dziękuję oczywiście za wszystkie odpowiedzi, poczekam - może ktoś jeszcze ma coś do dodania.

Opublikowano

Nie polecam Orange. Co chwile  coś się jeb*ie ,  ping w grach  to min.70  Ping na ts3:  min. 40  zależy od serwera 

2isw7yf.png

Opublikowano

Nie polecam Orange. Co chwile  coś się jeb*ie ,  ping w grach  to min.70  Ping na ts3:  min. 40  zależy od serwera 

To już zależy od położenia nadajnika obok Twojego miejsca zamieszkania. W plusie mam 56 w grach, w Orange ok. 40. Twój ping to stałe 70, czy raczej narzekasz na fakt, że był niższy i się podniósł?

Opublikowano

To już zależy od położenia nadajnika obok Twojego miejsca zamieszkania. W plusie mam 56 w grach, w Orange ok. 40. Twój ping to stałe 70, czy raczej narzekasz na fakt, że był niższy i się podniósł?

Tylko, że oni maja dziwną politykę peeringu etc.

Jeżeli faktycznie masz dobry net etc. to zarzuć nam tutaj SS z speedtesta.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Mój znajomy "miał" internet z orange i przez 2 miesiące nie byli w stanie pomóc mu w awarii. Przez cały ten okres nie byli w stanie wysłać technika, który mógłby stwierdzić, co jest przyczyną niedziałania internetu, co samo w sobie mówi o poziomie ich pomocy technicznej.

Opublikowano

Jak orange nie było jeszcze połączone z neostradą to miałem stały ping  30-40   

2isw7yf.png

Opublikowano

Mój znajomy "miał" internet z orange i przez 2 miesiące nie byli w stanie pomóc mu w awarii. Przez cały ten okres nie byli w stanie wysłać technika, który mógłby stwierdzić, co jest przyczyną niedziałania internetu, co samo w sobie mówi o poziomie ich pomocy technicznej.

To jeszcze nic. Ja słyszałam od znajomego, że za modem w Orange zapłacił 600zł kiedy nową "lepszą" umowę podpisywał. Ale to już kilka lat temu było. 

Widać autorze u Ciebie lepiej chodzi Orange. Wszystko jak mówisz, zależy od nadajnika i okolicy. Drzew, budynków etc.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Jeżeli chodzi o stosunek ping/download/upload to prezentuje się średnio następująco:

Plus: 33 / 5 / 2,2

Play: 33 / 9 / 2,2

Orange: 33 / 20 / 8,5 - http://screenshot.sh/mKLGOXIs4oV8e

Szczerze mówiąc to mam teraz kłopot lekki przez te opinie, natomiast bardzo jestem usatysfakcjonowany z karty, którą wziąłem na testy i zależy mi bardzo na uploadzie. 

Mieszkam w małej wsi, więc może tu spokojnie jest ;_; Chyba zaryzykuję i wezmę, jak coś się schrzani to zerwę umowę w ciągu tych 14 dni.

Bardzo dziękuję wszystkim za każdy komentarz, będzie to dla mnie na pewno przestroga i wezmę to wszystko co powiedzieliście pod uwagę. ;)

można cls.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o stosunek ping/download/upload to prezentuje się średnio następująco:

Szczerze mówiąc to mam teraz kłopot lekki przez te opinie, natomiast bardzo jestem usatysfakcjonowany z karty, którą wziąłem na testy i zależy mi bardzo na uploadzie. 

Mieszkam w małej wsi, więc może tu spokojnie jest ;_; Chyba zaryzykuję i wezmę, jak coś się schrzani to zerwę umowę w ciągu tych 14 dni.

Bardzo dziękuję wszystkim za każdy komentarz, będzie to dla mnie na pewno przestroga i wezmę to wszystko co powiedzieliście pod uwagę. ;)

można cls.

Dodam jeszcze tylko, żebyś za bardzo nie ufał im w tym okresie próbnym, teraz zapewniają ci w miarę stabilne łącze, a jak już podpiszesz umowę to zaczynają totalnie zlewać klienta i nie dbają o to co sie dzieje, wiem z własnego doświadczenia.

Opublikowano

można cls.

Dodam jeszcze tylko, żebyś za bardzo nie ufał im w tym okresie próbnym, teraz zapewniają ci w miarę stabilne łącze, a jak już podpiszesz umowę to zaczynają totalnie zlewać klienta i nie dbają o to co sie dzieje, wiem z własnego doświadczenia.

Aktualnie orange mam na kartę, żeby sobie sprawdzić, jak to w ogóle kręci.  Już zbyt długo mam ofertę, która mi nie wystarcza i wydaje mi się, że czas na zmiany, które oferuje mi jedynie orange, nikt inny. Mieszkam gdzie mieszkam, w sumie nadajnik praktycznie pusty, trzeba spróbować, bo kto nie ryzykuje ten nie je. ;) Dzięki za komentarz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...