Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 pytania dotyczące BF3

Hadouken!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Kiedyś załapałem się na darmowego Battlefield'a 3. Grę nadal mam na koncie. I właściwie to naszła mnie ochota żeby sobie w tego BF'a pograć.

Ale.. Jak go kiedyś zainstalowałem to zawieszał mi się, po prostu obraz się ''zamroził'' (nie wiem jak inaczej to nazwać :P ), a w tle był zapętlony dźwięk, za każdym razem musiałem wyłączać menedżerem zadań. Grę usunąłem. Ale wtedy nawet nie ustawiłem żadnych opcji. Więc może to przez to.

I teraz specyfikacja mojego komputera..:

System operacyjny: Windows 7 Home Premium 32 bit :P

Karta graficzna: ATI Radeon HD 4500 Series

RAM: 2 GB

Procesor: Intel Pentium Dual Core E5300 2.60GHz   1.60 GHz

I tak, tak.. wiem, że mam bardzo, ale to bardzo słaby komputer.. nie musicie mi tego powtarzać.. tyle się tego nasłyszałem.. więc proszę nie piszcie mi tego xD

I teraz moje pytanie nr 1: Czy jeśli bym ustawił wszystko na low / off + zmieniłbym rozdzielczość na mniejszą + coś jeszcze pozmieniał, to czy dałoby radę grać normalnie? W miarę płynnie? Naprawdę na grafice ani niczym mi nie zależy, żeby tylko pograć na tym multiplayerze :).

Pytanie nr 2: Dużo ludzi gra jeszcze? :P

Dziękuję za odpowiedzi, mogą się posypać się lajki :D

Opublikowano

Pobierz i ustaw wszystko na low i off wszystkie opcje dodatkowe. Jeśli PC nie odpala na ustawieniach standardowych  zaraz po zainstalowaniu to nie wróży nic kolorowego i nie opłaca się na ogół brać za takie gry na danym sprzęcie. Tak PC masz słaby i jeszcze ten 32 bit system. Na tym PC wątpię czy jak wszystkie będzie na low i off to i tak czy normalnie zagrasz, ale nie przekonasz się jak nie pobierzesz i nie sprawdzisz bo takich fachowców na 100% tu nie ma.

I tak gra sporo ludzi jeszcze.

Opublikowano

Jeżeli mam być szczery, to na twoim miejscu darowałbym sobie tego BF3 póki nie zmienisz komputera. Założę się, że za nie dużą gotówkę mógłbyś złożyć w tych czasach pc, który bez problemu trzymałby Battlefielda.

Opublikowano

Pobierz i ustaw wszystko na low i off wszystkie opcje dodatkowe. Jeśli PC nie odpala na ustawieniach standardowych  zaraz po zainstalowaniu to nie wróży nic kolorowego i nie opłaca się na ogół brać za takie gry na danym sprzęcie. Tak PC masz słaby i jeszcze ten 32 bit system. Na tym PC wątpię czy jak wszystkie będzie na low i off to i tak czy normalnie zagrasz, ale nie przekonasz się jak nie pobierzesz i nie sprawdzisz bo takich fachowców na 100% tu nie ma.

I tak gra sporo ludzi jeszcze.

Jeżeli mam być szczery, to na twoim miejscu darowałbym sobie tego BF3 póki nie zmienisz komputera. Założę się, że za nie dużą gotówkę mógłbyś złożyć w tych czasach pc, który bez problemu trzymałby Battlefielda.

No to nawet nie ściągam.. Pamiętam, że przecież od razu po zainstalowaniu się odpalił, i mogłem grać w multiplayer i singleplayer, w multi gorzej, w singla lepiej. Więc może jednak by poszedł?

A czy mógłby mi ktoś złożyć jakiś komputer do grania za 1000 zł? Wiem, że może to być niemożliwe do zrobienia (no bo przecież jak komputer do grania za tysiaka? :P ) , ale bieda u mnie w portfelu aż piszczy, a to dlatego, że jestem 13 letnim gimbuskiem :P Więc raczej nie przyjmą mnie do żadnej pracy, żebym coś zarobił..

W sumie to ostatnio sprzedałem rower: wpadło trochę kasy (370 zł) + dołożyłem swoje oszczędności = to mam teraz ponad 400 zł. Ale to i tak jest mało :( .

Boli mnie to, że nie mogę pograć w jakieś nowsze gry typu BF4,BF3, ARMA 3 (w sumie to nie wiem czy taka ARMA 3 jest wymagająca) i inne gry.

Może być nawet komputer do 2000 zł. Jestem cierpliwy, więc postaram się jakoś uzbierać :)

Opublikowano

Odpowiedź na wszystkie pytania: 

- Tak :)

A możesz uzasadnić? Grałeś kiedyś na takich specyfikacjach czy coś innego? :)

Tak, grałem..

Wszystko było świetne.. i grafika, i grywalność.

Multiplayer także niesamowity..

Na medium spokojnie sobie pograsz ;) 

Opublikowano

Tak, grałem..

Na pewno? Ale przecież większość mi pisze że na low jedynie co pogram xD Jednak ściągne sobie i zobacze. :)

Opublikowano

Tak, grałem..

Na pewno? Ale przecież większość mi pisze że na low jedynie co pogram xD Jednak ściągne sobie i zobacze. :)

Zależy też, czy będziesz miał fchuj programosów odpalonych, czy nie.

Opublikowano

Nie troluj go... Nie pogra płynnie na tym sprzęcie. Odpalisz gre i nie będziesz miał z tego funu bo będziesz miał spadki i tylko na 16osobach będziesz miał komfortową grę.Szczerze to kup karte graficzna procesor i jeszcze jedna 2gigowa kosc ramu i stacje dysków zasilacz weź ze starego kompa i od biedy sobie zagrasz płynnie. Przyjdą urodzinki czy coś to ci rodzice sprezentują kompa

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@kewineeqtv wez wyjdz... takie bzdury.. nie podales dokladniej karty, w bf3 gra duzo osob, bo byl za friko, powiem Ci tylko ze nawet jesli pograsz w kampanie, to na multi przy duzej ilosc graczy albo np czolg bedzie strzelal w budynek obok Ciebie to pc Ci chyba sie zwiesi, ale polecam Ci battlefielda bad company 2, bardzo fajna gra, sa normalnie dalej pelne serwery, a wymagania bardziej realne dla Twojego komputera niz bf3. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ja w bf'a 3 grałem na :

Procek: Core i-3 1.4 GHz

Grafa: Nvidia GeForce 720M

HDD: 1 TB

RAM: 8GB

I wszystko ładnie, płynnie chodziło, nawet w wakacje w bf'a 4 mogłem grać :D

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Ja w bf'a 3 grałem na :

Zazdro :D Czyli widzę, że nadal musze grać w BF2 :D Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Ja w bf'a 3 grałem na :

No i co z tego? Masz duzo lepszy sprzet..

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...