Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się wracać na Metin2.pl?

mistereq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy opłaca się zacząć grać w metka ? na Globalu oczywiście. 
Jeśli tak to czy ktoś mógłby mi pomóc ze startem ? dawno nie grałem będzie z 3 lata ..

Opublikowano

Jak chodzi o globala to na maxa się nie opłaca obecnie grać, serwery od gf są centralnie pod zarobek i bez wydania kilku ładnych stówek na grę nie osiągniesz nic wielkiego. Pograć to możesz bez IS, bez kupowania Yangów i EQ czyt. "od nowa"... ale szybko ci się znudzi. Jednym słowem się nie opłaca i lepiej pograć na prywatnych serwerach które obecnie są na dosyć wysokim poziomie  ;) (nie każdy oczywiście)

Opublikowano

Jak chodzi o globala to na maxa się nie opłaca obecnie grać, serwery od gf są centralnie pod zarobek i bez wydania kilku ładnych stówek na grę nie osiągniesz nic wielkiego. Pograć to możesz bez IS, bez kupowania Yangów i EQ czyt. "od nowa"... ale szybko ci się znudzi. Jednym słowem się nie opłaca i lepiej pograć na prywatnych serwerach które obecnie są na dosyć wysokim poziomie  ;) (nie każdy oczywiście)

Nie tyle co nie każdy, a większość. Każdy serwer, privy też, są nastawione na zysk. Fakt są wyjątki, ale piszę to teraz uogulniając.

~~

Nie warto wracać na żadne globale. Nic nie osiągniesz na nich, stali wyjadacze wciąż tam siedzą, nie dościgniesz ich...

Też uważam, że lepiej grać na prywatnych serwerach, ale uprzedzam - przemyśl czy dany serwer to jest "to" i nie upadnie po kilku miesiącach.

Opublikowano

Szczerze mogę powiedzieć że warto grać nawet od zera lecz zacznij gdy będzie jakiś event na którym można zarobić. Ja zacząłem gdy był event na święta, dorobiłem się parę dodań i zmianek i do tej pory gram. Aktualnie mam 75lv główną postać oraz dropa 35 i nie narzekam na grę.

Opublikowano

Jak dla mnie ta gra stała się już tak rakowa, że ja nie gram w nią już od 2 lat i nie polecam wracać, bo nie ma poco, serwery prywatne nie będą stać wiecznie, a global to szkoda słów. Jest wiele innych gier lepszych i z lepszą grafiką, by tracić czas na Metina, ale to tylko moje zdanie ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Ja bym rozpoczął grę na globalu. Pewność, że serw nie padnie w przeciągu miesiąca dla mnie robi swoje xD A co do gry to polecam już zaczynać. Przy powolnym zdobywaniu eq, kaski, wbijaniu skili przygotujesz się do nadchodzących w dłuższej perspektywie czasu eventów, a na nich przy dobrym przygotowaniu naprawdę sporo zarobisz czy wybonujesz eq itp :')

Opublikowano

Wg mnie można dosyć dużo osiągnąć ale nie grając czysto :D

Jak by chciał grać z jakimis bocikami to może zdołasz cos osiągnąć.

Opublikowano

Jeżeli nastawiasz się dla czystej zabawy i dla zabicia czasu to się opłaca, natomiast jeżeli chcesz osiągnąć coś więcej musisz nastawić się na to, że będziesz musiał zainwestować trochę w itemshop.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...