Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki telefon wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dylemat jaki smartfon do mnie pasuje najbardziej?

Macie propozycje? Szukam telefonu który musi mieć:

Dobry Aparat z przodu i z tyłu.

NFC

Czytnik linii papilarnych

Najbardziej podobają mi się Iphony 6/6s

Najlepiej jakby cena smartfonu była zbliżona 1500zł

dca3dc723cc51.png

Opublikowano

Człowieku to już twój trzeci temat... Nie możesz po prostu napisać pod starym tematem że nowy budżet? Co do tematu - Nexus 5X jest świetnym smartfonem za tą cenę. Świetny czytnik linii papilarnych z tyłu, ekran FHD co prawda nie amoled, ale też jest świetny :P NFC jest, czyli wszystkie wymagania spełnione, do tego mega płynny, wielkie wsparcie developerów i możliwość rootowania/ wgrywania rootów bez utraty gwarancji :D Sam mam i wiem co mówię, więc polecam. Lecz jego wygląd jest strasznie oddalony od tego z 6S/6SPlus. Jak byś chciał coś bardzo podobnego to zostaje ci Huawei P8/ bądź Mi5 który z tych wymienionych jest najlepszy :P A teraz wymienię ci kilka plusów Mi5:

- Najnowszy i aktualnie najlepszy procesor na rynku czyli Snapdragon 820;

- aktualizacje co tydzień;

- bardzo przyzwoity design i jakość wykonania;

- dobry aparat.

Ew. Nexus 6P jakbyś znalazł :D

Opublikowano

Mi5 wypada lepiej na papierze, lecz nie zapominajmy że nexus ma czystego andka i mimo swojej specyfikacji bardzo szybko i płynnie chodzi.

Opublikowano

@androidfanboy

Szczerze? Nie lubię czystego androida a nakładka od xiaomi mi bardzo przypadła do gustu tak poza tym nie będę telefonu katował bardziej przeglądanie internetu snapowanie chcę też kręcić filmy oraz robić zdjęcia i oglądać youtuba :>

A tak poza tym to skąd wiesz tyle o telefonach/podzespołach do urządzeń mobilnych? :)

dca3dc723cc51.png

Opublikowano

To weź Mi5. A co do tego skąd tyle wiem, to kwestia czasu i pasji ;) Ale w sumie i tak mało osiągnąłem, więc nie wiem czy można to nazwać jakąś wiedzą.

Opublikowano

Człowieku to już twój trzeci temat... Nie możesz po prostu napisać pod starym tematem że nowy budżet? Co do tematu - Nexus 5X jest świetnym smartfonem za tą cenę. Świetny czytnik linii papilarnych z tyłu, ekran FHD co prawda nie amoled, ale też jest świetny :P NFC jest, czyli wszystkie wymagania spełnione, do tego mega płynny, wielkie wsparcie developerów i możliwość rootowania/ wgrywania rootów bez utraty gwarancji :D Sam mam i wiem co mówię, więc polecam. Lecz jego wygląd jest strasznie oddalony od tego z 6S/6SPlus. Jak byś chciał coś bardzo podobnego to zostaje ci Huawei P8/ bądź Mi5 który z tych wymienionych jest najlepszy :P A teraz wymienię ci kilka plusów Mi5:

- dobry aparat.

Chwila. Od kiedy możesz wgrywać ROMy i rootować bez utraty gwarancji? Nie opowiadaj głupot, oczywiście, że się traci gwarancję. Jak odrootujemy to oczywiście inna sprawa, bo się nie połapią.

853561462981721867857.png

W tej cenie rzeczywiście najlepszy będzie Nexus 5X - sam mam i polecam bardzo cieplutko, wydajność na poziomie, a przede wszystkim świetne wsparcie. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

- dobry aparat.

Chwila. Od kiedy możesz wgrywać ROMy i rootować bez utraty gwarancji? Nie opowiadaj głupot, oczywiście, że się traci gwarancję. Jak odrootujemy to oczywiście inna sprawa, bo się nie połapią.

853561462981721867857.png

W tej cenie rzeczywiście najlepszy będzie Nexus 5X - sam mam i polecam bardzo cieplutko, wydajność na poziomie, a przede wszystkim świetne wsparcie. 

To fakt, lecz w Nexusach po wgrywaniu czegokolwiek lub rootowaniu, po prostu wystarczy wgrać stockowe obrazy romu i tyle.

http://forum.android.com.pl/topic/265975-odblokowywanie-rootowanie-flashowanie-zapisywanie-efs-w-nexus-5x/page-1

obczaj punkt 11 ;p

Opublikowano

Polecam LG G3 :) Pozdrawiam Anverek

A ja nie. Przestań już spamować tymi postami. qHD przy 2gb ram i takim procesorze to jakaś porażka. Poza tym same urządzenie przegrzewa się.

Opublikowano

Jak nie z Chin to polecam Nexus 5 lub Nexus 5X jak znajdziesz.

Opublikowano

Spróbuj Moto X 2 generacji.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...