Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Domena .tk jak podpiąć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry ,

Mam taki problem mam serwer na hostingu hostandplay.pl i mam domene xxx.hapgs.net, która się łatwo myli.

Wiec chciałbym mieć domenę .tk.

Zarejstrowałem domene xxx.tk zaznaczyłem opcje "Use dns" a następnie "Your own dns" wpisałem tam "FREEDNS1.REGISTRAR-SERVERS.COM" i "FREEDNS2.REGISTRAR-SERVERS.COM".Następnie zalogowałem się i dopisałem 3 następne.Po wpisaniu zarejestrowałem się na https://www.namecheap.com i wpisałem swoją domene tk (https://www.namecheap.com/domains/freedns.aspx). Następnie weszedłem w "Add new record" (według tego poradnika https://www.namecheap.com/support/knowledgebase/article.aspx/9247/2208/how-do-i-use-my-domain-with-my-tumblr-account) Wpisuję tam ip mojego serwera xxx.xxx.xxx.xxx:port i pojawia się komunikat "Please provide a vaild IP Addres"

Proszę o pomoc :D Jestem zupełnie zielony w tych sprawach.

Opublikowano

Rekord A to sam adres IP, bez portu. Jeżeli Twój serwer ma niestandardowy port (tzn. inny niż 25565) musisz użyć rekordu SRV.­

Opublikowano

Rekord A to sam adres IP, bez portu. Jeżeli Twój serwer ma niestandardowy port (tzn. inny niż 25565) musisz użyć rekordu SRV.­

Mam problem nie wiem co dokładnie wpisać w pola.

Jedynie wiem co wpisać w polu w D np. 1762 jeśli źle to mnie popraw. A w polu E należy wpisać chyba adres serwera tylko nie wiem czy z portem czy bez.

Załączam screena, na którym jest pokazane co mam wpisać.

Byłbym bardzo wdzięczny jeśli byś mi pomógł, jak pisałem jestem zupełnie zielony w tych sprawach.

Z góry dzięki za pomoc.

post-1510965-0-32048800-1462891149_thumb.jpg

Opublikowano

_minecraft

A _tcp­

0

5

<port serwera>

<IP serwera>

F zostawiasz

Zrobiłem tak i poczekałem 20h i nic gdy dodaje serwer w minecraft o tym ip nie działa.

Przesyłam dwa screeny. Jeden z strony w której zarejestrowałem domene tk a drugi z darmowego DNS namecheap.

post-1510965-0-95777300-1462944758.jpg

post-1510965-0-43864000-1462944761_thumb.jpg

Opublikowano

_minecraft

A _tcp­

0

5

<port serwera>

<IP serwera>

F zostawiasz

Zrobiłem tak i poczekałem 20h i nic gdy dodaje serwer w minecraft o tym ip nie działa.

Przesyłam dwa screeny. Jeden z strony w której zarejestrowałem domene tk a drugi z darmowego DNS namecheap.

post-1510965-0-32048800-1462891149_thumb

Tworzysz rekord A np. s1.twojadomena.pl i przekierowujesz go na adres twojego serwera bez portu!

Tworzysz rekord SRV jak u góry na zdjęciu, ale w zaznaczonie miejsca wpisujesz :

A  "_tcp"

B "0"

C "5"

D "port twojego serwera np. 185.62.190.108:1337 [to wpisujesz tylko 1337]

E "tu wpisujesz domene z rekodu A [ja wykorzystałem s1.twojadomena.pl]

Dziękuje

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Może tak trochę nie na temat, ale podpinasz darmową domenę, która niby jest na zawsze, lecz po miesiącu przestaniesz być jej właścicielem i dupa

.

Opublikowano

_minecraft

A _tcp­

0

5

<port serwera>

<IP serwera>

F zostawiasz

Tworzysz rekord A np. s1.twojadomena.pl i przekierowujesz go na adres twojego serwera bez portu!

Tworzysz rekord SRV jak u góry na zdjęciu, ale w zaznaczonie miejsca wpisujesz :

A  "_tcp"

B "0"

C "5"

Dziękuje

Teraz dobrze ?

post-1510965-0-44215000-1462973390_thumb.jpg

Opublikowano

_minecraft

A _tcp­

0

5

<port serwera>

<IP serwera>

F zostawiasz

A  "_tcp"

B "0"

C "5"

Dziękuje

Teraz dobrze ?

Powinno być dobrze :)

Jeżeli będą problemy to nawiń w odpowiedzi PW.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...