Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ati Radeon x850 8x AGP - sterowniki

IssAc1996

Pytanie

Opublikowano

Siema, ostatnio odkurzylem swojego starego PC ( bardziej Wooden PC ale nie o to chodzi :D ) i pojawil sie nastepujacy problem. Aktualnie gram sobie w Tibie na ots, wiekszosc czasu gram na lapku ale czasami zdazy sie postawic bota wlasnie na tym drewniaku, i tu jest problem.

Gdy zainstaluje sterowniki, nie wazne czy najnowsze, czy najstarsze zawsze pojawia sie ten sam problem. Jezeli zainstaluje sterowniki, zadna gra mi sie nie włącza, probowalem roznych wersji sterownikow ( na plycie nie mam orginalnych, wymienialem sama karte x lat temu poniewaz stara sie spalila ) i za kazdym razem jest to samo. Ati Catalist Center musze wlaczac recznie, bo sam nie rusza wiec chyba cos jest nie tak, bez sterownikow taka tibia mi odpala, ale grafika jest tragiczna, a ze sterownikami nic nie ruszy, ktos ma jakis pomysl ? Ze stara karta nic sie nie dzialo, zaczelo sie wlasnie przy wymianie, reistalowalem system, rozne wersje XP ( win 7 nie idzie / vista tez ze wzgledu na mala ilosc ram ) a karta raczej dziala, bo w urzadzeniach pisze ze dziala poprawnie, nie mam mozliwosci sprawdzic jej gdzie indziej, licze na szybka odp.

System Win Xp SP3

Karta Ati Radeon x850 AGP

Procesor AMD Athlon 2500 +

1 GB RAM

( Złom jak c**j, ale działa :D )

P.S. probowalem AGP Hotfix, ktos polecal na forum ze moze pomoc, niestety nie w moim przypadku. Aktualnie mam zainstalowane sterowniki Ati 7,1, jedne ze starszych jezeli komus pomoze, wersje 10 + sprawdzone wszystkie zadna nie dziala

Metin2.Co.Kr

Kupie ! ;

Ku Czar. Ostrze

Pomoc Smoka ;

Fms +6 - 9 Kd Pod Expa ( najlepiej +5 )

Oz Błogo, Czarowana Zbroja

Zbroje Dla Sury ( Mistyczna, Mglista, Twarzy Ducha, Duchowa ) +0 - 6 + Pz + Defa +5

Branze Z Bialego Zlota + 1,5k - 2k Pz

Srebrny Naszyjnik + 1,5k - 2k Pz

Skorzane / Drewniane Buty + 1,5k - 2k Pz

Nick ; Spok0jnyWP

Lvl ; 47 +

Koń ; Bojowy ( 12 lvl )

Nick ; Nerw0wyBuff

Lvl ; 26

Koń ; Brak

JINNO !

Aktualizacja; 5 Sierpnia 2011

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7.1 to są najnowsze dla takich zabytków, 10.2 niby też ale powodowały problemy. 

Skoro na starociach działa to zostaw. 

Problem sam sobie stwarzasz bo 1 Gb RAM to już masakra dla kart na AGP

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

' Masz za mało ram by działały właściwie sterowniki '

Ciezko bylo tak odrazu napisac ?

Btw. Nie prosiłem o najnowsze sterowniki, pytalem o jakiekolwiek dzialajace wiec to tylko potwierdza twoj brak rozumowania, ale dobrze niech Ci bedzie panie komputerowy guru

Do zamkniecia.

Metin2.Co.Kr

Kupie ! ;

Ku Czar. Ostrze

Pomoc Smoka ;

Zbroje Dla Sury ( Mistyczna, Mglista, Twarzy Ducha, Duchowa ) +0 - 6 + Pz + Defa +5

Nick ; Spok0jnyWP

Lvl ; 47 +

Koń ; Bojowy ( 12 lvl )

Nick ; Nerw0wyBuff

Lvl ; 26

Koń ; Brak

JINNO !

Opublikowano

Dostałeś rozwiązanie, twoje wywodzenia że bez sterowników  działa  a ze sterownikami nie już o tym świadczą.

Masz za mało ram by działały właściwie sterowniki,  jak masz to gdzieś to sobie szukaj dalej rozwiązania bo innego nie ma. 

Naucz sie czytać, 7.1 są najnowsze dla tej wersji karty , w każdych innych są tylko wspierane stare chipsety bez zmian w samych sterownikach. Nie ma i nie będzie nowszych sterowników 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przepraszam Cie bardzo, prosilem o ocene mojego antyka, czy o pomoc w rozwiązaniu problemu ? Twój post nic nie wnosi, tak wiem ze 1 GB to mało, ale 2 kosci po 2 GB poszly z dymem, nie bede w nim nic wymienial bo stoi tylko do neta / cos druknac, a mialem stara 1 GB to wsadzilem i hula.

Ponawiam pytanie, czy jakies sterowniki pomogą, czy to poprostu nie ich wina a slabego sprzetu ? Chociaz to bylby paradoks, bez sterownikow gry sie uruchamiaja i działaja a ze sterownikami nic :D

@Edit @ UP

Nawet nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, nie powiedzialem ZE DZIALA NA 7.1, tylko, że AKTUALNIE MAM 7.1 I RÓWNIEŻ NIE DZIAŁAJĄ JAK POWINNY. Pozdro

Metin2.Co.Kr

Kupie ! ;

Ku Czar. Ostrze

Pomoc Smoka ;

Nick ; Spok0jnyWP

Lvl ; 47 +

Koń ; Bojowy ( 12 lvl )

Nick ; Nerw0wyBuff

Lvl ; 26

Koń ; Brak

JINNO !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...