Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lulu - Poradnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lulu  -  Wróżkowa Czarodziejka    league_of_legends___wicked_lulu_by_theme

Umiejętności

Lulu_PixFaerieCompanion.png

Pasyw Pix Duszek Towarzysz

LuluQ.png

[Q] - Lśniąca Lanca

- Pix i Lulu wystrzeliwują magiczny pocisk, który spowalnia trafione jednostki. 

LuluW.png

[W] - Fanaberia 

- W przypadku rzucenia na sojusznika daje mu krótkotrwałą premię do prędkości ruchu, natomiast gdy trafia wroga przemienia go w istotę, która nie może atakować ani używać umiejętności.

LuluE.png

[E] - Na pomoc, Pix!

- W przypadku użycia na sojuszniku, zapewnia mu tarczę oraz wspomaga jego ataki, natomiast przy użyciu na przeciwnika zadaje mu obrażenia, a następnie podąża za nim i daje nam wizje.

LuluR.png

[R] - Szalony Rozrost

- Lulu powiększa sojusznika, wyrzucając pobliskich wrogów w powietrze i dając mu dużą premię do zdrowia, oraz spowalnia wrogów w okolicy przez określony czas.

Pozycje gry

TOP - styl gry na tzw. drugiego supporta, taktyka gry bazująca na wspieraniu "hyper carry" np. vayne

MID - gra nastowiona na poke(obijanie przeciwnika umiejętnościami zasięgowymi), oraz na szybki wave clear(szybkie zabijanie potwórów- minionów - ciekawa opcja w przypadku gdy się bronimy, ale także atakujemy.

Support - preferowana linia, aktualnie mniej grana ze względu na zwiększenie kosztów many

Style gry

Górna aleja (TOP)

- "Drugi support" - w przypadku gdy skupiamy się na bronieniu swojego hyper carry (ADC) w walkach 5vs5.

-"Zamiana ról" - jeśli mamy w swoim zespole na środkowej alei postać AD typu zed, yasuo itp. Lulu jest jedną z najlepszych opcji na wybranie górnej alei, jedynym warunkiem jest tank jungla/support.

Środkowa aleja (MID)

- "Drugi support" - -II-

- "Szybki wave clear/poke" - idealna opcja, do gry defensywnej bądź też szybkiego pushowania linii

-"Assasin killer" - lulu jest jednym z najlepszych picków na typowych assasynów typu zed, yasuo bądź też Talon.

Dolna aleja (Support)

- Standardowy styl gry wspieranie swojego carry, jednak tak jak mówiłem mało grana ze względu na obecne koszty many jej umiejętności.

Build'y

Górna aleja (TOP)

3285.png  / 3165.png  3157.png  /  3089.png  - dalej oczywiście itemy sytuacyjne (AP pen itp.)

Środkowa aleja (MID)

3092.png / 3165.png > 3100.png3089.png / 3157.png- dalej itemy sytuacyjne

Dolna aleja (Support)

2301.png / 3050.png / 3174.png / 3060.png / 3190.png- itemy kupujemy obserwujac nasza mecz

Rozwijanie umiejętności

Rozwijanie umiejętności wygląda wszędzie standardowo, jedynie na supporcie możemy zamienić kolejność z uwagi na to, czy nastawiamy się na poke [Q] , uciszanie przeciwnika [W] czy też chronienie swojego carry [E].

Standardowo -

LuluQ.png  > LuluE.png > LuluW.png

Polecane czary przywoływacza

SummonerFlash.png +SummonerDot.png/SummonerTeleport.png/SummonerExhaust.png

Pro Tipy

- Użycie [E] na minionie a następnie [Q] w przeciwnika wydłuży Twój zasięg umiejętności.

- Użycie [W] na ADC/APC/JNG przeciwnika, umożliwi Twojej drużynie szybkie zabicie jednostki, oraz  uniknięcie masy obrażen otrzymanych od niej.

- Nie zapominajmy, że użycie [R] nie przyznaje tylko i wyłącznie HP Tobie bądź Twojemu sojusznikowi. Dodatkowo przy użyciu "wyrzuca" wszystkich w pobliżu co także daje całkiem ciekawy efekt gdy użyjemy go na gracza w środku team fight'u - domyślnie naszego tanka.

-----------------------------------------------------------------------

Poradnik dla zielonych, wszelkie błędy i propozycje możecie podawać w kom :) Pozdrawiam!

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Opublikowano

Dodam, że używanie E na minionie by następnie użyć Q trzeba używać rozważnie, bo zarówno może wydłużyć jak i skrócić zasięg jednego z dwóch pocisków. Cały poradnik ogółem fajnie wykonany, do tego opisujący trzy pozycje, estetyczny. Jedynym minusem jest tylko dosyć mała liczba informacji zawarta w treści, to są podstawy podstaw.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

@554461402688252517908.png Synek

Q Lulu jest podzielone na 2 strumienie, Pixa oraz samej Lulu, tylko jedno z nich zadaje obrażenia, czyli jeśli użyjemy E na minionie i ten Pix się "przyczepi do niego" na kilka s to pocisk od Pixa jest duzo dluzszy od Lulu i takze zadaje obrażenia :) I dzięki za uwagi, pomyślę co by dodać i myslę, że będę rozwijał

Opublikowano

Dobry poradnik. Dla mnie Lulu sama w sobie, gdziekolwiek się ją nie weźmie, jest supportem jakiegoś carry. Sama w sobie nie ma zbytnio większych predyspozycji do carrowania. Mógłbyś dodać mechaniki podbijania, flash+R2 etc. 

@Mateusz# już dawno nie gra się Lulu pod AD. :p Oczywiście, jeżeli mówimy o graniu dla wygranej.

Opublikowano

­

Dobry poradnik. Dla mnie Lulu sama w sobie, gdziekolwiek się ją nie weźmie, jest supportem jakiegoś carry. Sama w sobie nie ma zbytnio większych predyspozycji do carrowania. Mógłbyś dodać mechaniki podbijania, flash+R2 etc. 

spróbuj zagrać AD Lulu na topie xD

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

­

spróbuj zagrać AD Lulu na topie xD

Ja grałem na ADC,

ogólnie spoko poradnik :)

Opublikowano

Dodałem, summoner spelle oraz tip na temat ulta. Postaram się dodać style gry w poszczególnych fazach rozgrywki, i co tam mi przyjdzie jeszcze do głowy :)

I dzięki za oceny :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...