Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana przeglądarki ale na jaką?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę nad zmianą przeglądarki, obecnie używam chrome lecz z każdą aktualizacją żre coraz to więcej ramu. Jaką polecaniei dlaczego?

Opublikowano

To chyba zźera ram z pamięci użytkownika takie twierdzenie.

W żaden sposób nie zźera RAM tylko go UŻYWA jak każdy program by odciążyć system. No chyba że masz gównianą ilość RAMU to ledwo wydala z system zasobami, wiec to nie jest wina przeglądarki tylko marnej konfiguracji sprzętu i miernej ilości ram.   

Zwykle narzekają ci co mają 8-16 Gb RAM a to już naprawdę popadanie w paranoję i głupotę, posiadając gigabajty RAM do wykorzystania płacze się nad programem co zajmuje do 1 Gb. 

Po cholerę wam ludzie więcej ramu w kompie skoro płaczecie nad zużyciem kilku procent przez przeglądarkę ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To chyba zźera ram z pamięci użytkownika takie twierdzenie.

W żaden sposób nie zźera RAM tylko go UŻYWA jak każdy program by odciążyć system. No chyba że masz gównianą ilość RAMU to ledwo wydala z system zasobami, wiec to nie jest wina przeglądarki tylko marnej konfiguracji sprzętu i miernej ilości ram.   

Zwykle narzekają ci co mają 8-16 Gb RAM a to już naprawdę popadanie w paranoję i głupotę, posiadając gigabajty RAM do wykorzystania płacze się nad programem co zajmuje do 1 Gb. 

8 GB ramu, bez przeglądarki 10% zużycia bez niczego z przeglądarką 35% bez niczego. 

Opublikowano

Ja Ci polecam Vivaldi - jest na silniku chrome ale działa bez zarzutu, więcej opcji, możliwości, przejrzyste menu, szybkość i możliwość wręcz pełnego dostosowania pod swoje wymogi i zachcianki :)

Odkąd korzystam nie używam niczego innego :D

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Najpierw podaj ilość ramu, bo jeśli masz przynajmniej 4gb, to na naprawdę nie ma co się przejmować, że przeglądarka ileś tam zabiera.

Opublikowano

Firefox jest spoko na co dzień ale ma czasem swoje odpały i można się wkurwić. Mi na lisie nie działa np. google maps w satelicie a na operze chodzi idealnie. Spróbuj opere kiedyś używałem i bylem zadowolony.

Cyrk.png

Opublikowano

Polecane przeglądarki to Firefox i Opera. Najważniejszym jest, aby przeglądarka obsługiwała HTML5.

Firefox posiada parę fajnych rzeczy jak np. możliwości wystylizowania listy rozwijalnej, ale Chrome za to obsługuje parę rzeczy więcej. Ale tym się raczej martwić nie musisz.

Osobiście NIGDY nie miałem więcej niż 4 GB RAM i NIGDY nie płakałem, że jakaś przeglądarka mnie diabelnie zamula. Dlaczego? Bo się do tego przyzwyczaiłem. :D Także to tego, że wiele urządzeń, z którymi miałem do czynienia, startowały 5 min. :D

19.jpg

Opublikowano

To może zacznij od wyjebania syfu z przeglądarki? 40% RAMu mam zajęte z innymi programami. W tym teraz mam otwartych 20 kart w chromie i z czego sam proces przeglądarki zabiera tylko 100 MB.

Opublikowano

Ja polecam Microsoft EDGE. Ewentualnie opera(Najnowsza na VPN wbudowany)

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...