Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie o serwerze Vesteris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od jakiegoś czasu gram na ravii ( kto gra wie co tam się dzieje) i po ostatnich wydarzeniach stwierdziłem że pora zbierać manatki z tego serwera. Szukałem czegoś zwykłe do ravi podobnego ale nic takiego co by mi odpowiadało albo nie było by taką sama kupą jak ravia nie znalazłem. Wiele osób jednak poleca vesteris sam nie jestem do końca przekonany co do tego serwera i prosił bym o wasze opinie czy warto zaczynać tam grę czy nie? Gram bez is.

b6b78815.png

Opublikowano

Powiem tak, do 100 lv jest co robić, od 100 lv latając razradory moment masz full eq 115+9, 

gra tam sporo osob  ale mysle ze to sie moze skonczyc niedlugo jak ruszy kilka ciekawych hardow, czekaj na  serwer od grubego  :D

Opublikowano

Skoro serwer trzyma się już prawie rok to na pewno jest to jeden z lepszych, raczej nie powinieneś się zastanawiać czy zaczynać tam grę.

Opublikowano

Wiadomo Vesteris bardziej rozbudowany od Ravii, więcej sposobów zarobku wszystko zależy od Ciebie jak będziesz zarabiać czy to zmianki czy to WO. Serwer ogólnie spoko ludzi gra też nie mało.

Opublikowano

Serwer nawet spoko, ale po tym jak pospadały ceny ku/ulepek, jedyne słuszne zarobki to razador/nemere, ale to na 80+, do tego lvla gra jest średnia.

Ludzie pozarabiali masę hajsu na dt, teraz drop jest kiepski i itemki tańszę.

Opublikowano

Gram z kolegami i właśnie planujemy się przenieść i jeśli by się udało sprzedać eq/postacie za yangi na vesteris i głównie chodzi o to czy warto te yangi przenosić na vesteris czy próbować sprzedać za $ na steam. Więc jak by się udało wymienić 1:1( mniej więcej ta sama cena yangów na allegro) to bym miał około 3-4kkk na start i właśnie nie chce popełnić takiego błędu jaki popełniłem z ravia

b6b78815.png

Opublikowano

Pograłem i jednak odradzam gry tam, gracze są bardzo nie mili, chcą kantować jak się da, każdy kto się dorobił niższe lvl traktuje jak gó*no, Więc jeśli  chcecie tam grać to radze szukać dalej

b6b78815.png

Opublikowano

Serwer bardzo stabilny, dużo graczy, administracja się serwerem zajmuje.

Nie jest to projekt "byle zgarnąć hajs i zamknąć serwa" :D

Gracze jak gracze, środowisko metina jest takie a nie inne i nie będzie każdy miły i pomocny, większość graczy na wielu serwerach jest zwyczajnie chamska.

Tak ich wychowali i tak się zachowują :)

Opublikowano

To, to jeszcze żyje? Gdy chciałem wrócić tam jakieś 5 miesięcy temu to było w m1 shinsoo 5 osób na krzyż, sklepów bardzo mało.

To ciągle jest ten sam serwer, czy może jakiś nowy pod tą samą nazwą o.O?

/żeby nie było spamu to powiem tak (bo pewnie nie dużo się zmieniło):

Grałem kiedyś, bardzo fajny serwerek, da radę grać, aczkolwiek trzeba się troszkę natrudzić na początku. Potem to masz już lajt i bawienie się, chociaż sposoby zarobków są bardzo zbalansowane, tak po prostu raczej od 0 jest trudno zacząć bez wkładu finansowego. Ale dla chcącego nic trudnego więc...

Opublikowano

Pograłem i jednak odradzam gry tam, gracze są bardzo nie mili, chcą kantować jak się da, każdy kto się dorobił niższe lvl traktuje jak gó*no, Więc jeśli  chcecie tam grać to radze szukać dalej

Widziałeś gdzieś serwer na którym byli inni? ;)

Opublikowano

Dobry serwer, lecz najlepsze są zawsze początki. Osobiście polecam, bo Endy i gwarancja, że nie grasz na jakimś odgrzewanym kotlecie.

Opublikowano

Odradziłbym Ci grę na nim miałem ogromny problem z clientem gry, pytałem na fb czekałem 4 dni, czytałem forum dużo osób ma ten problem i żadnej sensownej odpowiedzi nie otrzymali. A na stronie głównej nie działa zakładka administracja oraz na forum zakładka support no po prostu śmiech na sali.

Opublikowano

Taki trochę c*****y serwer... Niby jak to niektórzy mówią "najlepszy" serwer medium w Polsce. Zacząłem gre na Vesterisie w marcu, dokładnie 5. Po paru godzinach gry odkryłem buga na sekrety, tym o to sposobem dorobiłem się całego eq75 exp i wielu innych rzeczy nie wychodząc z m1... Niestety kilka dni temu ktoś ujawnił tego buga :< i tu moja przygoda z tym oto fantastycznym, zajebistym oraz w ogóle nie zabugowanym serwerze się skończyła. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...