Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Clannad After Story - Pytanie

RaVersoN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pytanie dla tych co oglądali:

Odrazu po porodzie Ushio, Nagisa zmarła przez swoje słabe ciało. W 22 odcinku Tomoya przenosi się razem z Ushio do alternatywnego świata i "cofa" się o kilka lat, znowu poznaje Nagisę i znowu scena z porodem. Lecz CO SIĘ ZMIENIŁO? Przez cały czas miała słabe ciało, więc jakim cudem ona dalej nie umarła?

Opublikowano

Odrazu po porodzie Ushio, Nagisa zmarła przez swoje słabe ciało. W 22 odcinku Tomoya przenosi się razem z Ushio do alternatywnego świata i "cofa" się o kilka lat, znowu poznaje Nagisę i znowu scena z porodem. Lecz CO SIĘ ZMIENIŁO? Przez cały czas miała słabe ciało, więc jakim cudem ona dalej nie umarła?

A to nie jest tak, że po cofnięciu się w czasie/pojawienie się alternatywnej rzeczywistości zmienił tok postępowania etc.? Dawno to oglądałem, ale coś takiego mi się kojarzy.

Opublikowano

Moim zdaniem

to on dostał szansę, aby zmienić trochę rzeczy w swoim postępowaniu i miał szansę na ''szczęśliwe życie''. Szczerze to się popłakałem jak ona przeżyła xD

Opublikowano

O ile pamiętam i kojarzę.

Gdy Tomoya pomagał za każdym razem jakieś postaci, w ostateczności pojawiały się takie światełka różne, jest to jakby symbolika pomocy, którą bohater zbierał. Przez to, że nazbierał ich trochę, wszystkie te światełka zwróciły się, aby spełnić jego pragnienie żywej Nagisy. 

Ew. mylę się :P.

Jutro ustna matura z polskiego, znając życie wybiorę coś, czego nie znam xD.

gfgdf

Opublikowano

O ile pamiętam i kojarzę.

Gdy Tomoya pomagał za każdym razem jakieś postaci, w ostateczności pojawiały się takie światełka różne, jest to jakby symbolika pomocy, którą bohater zbierał. Przez to, że nazbierał ich trochę, wszystkie te światełka zwróciły się, aby spełnić jego pragnienie żywej Nagisy. 

Ew. mylę się :P.

Jutro ustna matura z polskiego, znając życie wybiorę coś, czego nie znam xD.

To chyba najlepsza odpowiedź jaka mogła być i również myśle, że tak było. Dzięki za wyjaśnienie.

Moim zdaniem

to on dostał szansę, aby zmienić trochę rzeczy w swoim postępowaniu i miał szansę na ''szczęśliwe życie''. Szczerze to się popłakałem jak ona przeżyła xD

Gdzie tam, ja cały czas marzyłem o tym by to było Kyou/Tomoyo x Tomoya, a tu takie gówno mnie zawiodło. :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prawdę mówiąc zakończenie Clannad właśnie wyróżnia to anime względem Air czy Angel Beats!

Ogólnie Clannad w kategorii wyciskaczy łez wypada przeciętnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...