Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Road to Shinigami | Custom RPG Bleach project

rafaeru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fa3796331ff81.png

Serwer Road to Shinigami jest to OTS wzorowany na anime pt. "Bleach".

Serwer posiada własny Client z patcherem przez co wszystkie grafiki oddają się klimatowi występującemu w Anime.

Grając tu możesz wcielić się w rolę bohaterów i przeżyć ich przygody. 

c64b267125d6c.png

W piątek (13.05.2016r) o godzinie 18.00 ruszają open beta testy serwera Road to Shinigami.

Wszyscy czujcie się zaproszeni.

Strona: http://rts.hopto.org/

Forum: http://roadtoshinigami.tk/

Fanpage: https://www.facebook.com/roadtoshinigami/

Nad projektem pracuje od stycznia 2015 roku. Oficjalnie w skład wchodzą 3 osoby:

Rafaeru - skrypter

Kadres - maper

Dzopek - grafik

Nieoficjalnie, przy projekcie pomagało o wiele więcej osób miedzy innymi:

Sedron, Świrus, Crisey, Kregox, Adriasho, Oskar, Etake, Azuu, cbrm, Flatlander, i wiele więcej ale już nie pamiętam :D

Postacie którymi można grać:

- Ichigo Kurosaki

- Kuchiki Rukia

- Abarai Renji

- Toshiro Hitsugaya

- Nelliel Tu Odelschwanck

- Ulquiorra Cifer

- Uryū Ishida

- Orihime Inoue

- Yasutora Sado

- Kenpachi Zaraki

- Byakuya Kuchiki

Każda z postaci posiada techniki wzorowane na tych z anime. Wszystkie spelle były pisane przeze mnie, więc są unikalne.

Od targetów, przez obszary po CC'ki (crowd control).

Na serwerze występuje bonus dla każdego członka gildi w postaci 5% dodatkowego expa za moby.

Itemy jak i spelle (dmg) są jeszcze w trakcie balansowania więc nie obiecuje, że od początku balans będzie idealny ale na tym mają się skupiać te beta testy na ogarnięciu jak najlepszego pvp i pve.

Również w itemach znajdziemy statystyki PvP i PvE.

f4cbc21f4fb11.png

A co najlepsze ? Działa ; )

Z takich głównych informacji to, że na serwerze jest attack speed i itemy pod attack speed więc jak ktoś by bardzo chciał prawdopodobnie zabije solo.

Skille które możemy skillować to:

Attack Speed

Jak działa attack speed ? Już tłumaczę. Powiększenie tej statystyki o 1 daje nam -16 milisekund do ataku czyli na 100 skillu (aktualnie max) wyprowadzamy atak co 500 milisekund czyli 2 ataki na sekundę. Dochodzą do tego itemy przez co możemy osiągnąć nawet do 5 ataków na sekundę.

Critical

Jeden poziom tej statystyki daje 1% szansy na atak krytyczny (około 1,5-2x większy niż podstawowy). Maksymalnie możemy osiągnąć 50 skill co daje nam 50% szansy na atak krytyczny.

Dodge

Jest to skill dzięki któremu możemy osłabić ataki fizyczne naszych przeciwników. Podniesienie tej statystyki o 5 poziomów daje nam 3% dodatkowej protekcji przed atakami fizycznymi.

Absorb

Jest to skill dzięki któremu możemy osłabić ataki magiczne naszych przeciwników. Podniesienie tej statystyki o 5 poziomów daje nam 3% dodatkowej protekcji przed atakami magicznymi od potworów jak i graczy.

Zanjutsu

Umiejętność posługiwania się katanami i mieczami. Zwiększa nasze obrażenia z tych oto broni

Strength

Zwiększa siłę naszych ciosów z pięści.

Reiatsu Level

Odpowiednik magicznego poziomu. Wskazuje jak dobrze posługujemy się i potrafimy pożytkować nasze reiatsu. Zwiększa obrażenia z naszych spelli.

003218fa592a1.png

Serwer jest nastawiony na PvP. Za zabójstwo gracza z przybliżonym poziomem dostajemy doświadczenie więc gildie czy teamy nie powinny się nudzić. Spelle zostały przystosowane do walenia mini-combo od 2 do 4 spelli. A walki są bardzo dynamiczne, czasem nie przypominają tych znanych z Tibi lecz rodem z bijatyki gdzie trzeba kogoś odepchnąć, przyciągnąć czy zestunować.

Jak wcześniej wspomniałem spelle są różnorodne od parali przez stuny po odepchnięcia. Każdy znajdzie coś dla siebie i myślę, że wymyślenie jakiejś taktyki czy strategi na wygraną wojnę pomiędzy 2 teamami może okazać się ciekawe.

7337d7bbae739.png

Mapa została przygotowana, a raczej jest tworzona pod kątem dużej ilości expowisk. Wzorowaliśmy się na mapie real Tibi gdzie nie masz 1 expowiska na dany poziom a jest ich parę. Poukrywane expowiska, miejsca z dostępem po wykonanym quescie czy lokacje za zabicie bossa to u nas normalność. Co prawda nie mamy ich dużo ale znajdą się i questy na przedmioty, nie koniecznie przebiegnij i zabij ale i fabularne. Nasz maper ma doświadczenie ponieważ robił mapy dla projektów takich jak: Naruto Ninja Way, Pokemon Galaxy, Dragon Ball Destination czy Shinobi Revolution.

bfc9c618184e2.png

06a573113597a.png

2d30a6019057e.png

25a28c10ee75f.png

a1282a9e01dcc.png

fcca4536f141c.png

7f3f1091c6717.png

c8e5ee7e7ebdd.png

Na serwerze nie poczujemy się samotni, ponieważ mogą towarzyszyć nam nasze pety. Aktualnie jest ich 11 i dają różne bonusy.

Jedne regenerują hp drugie reiatsu (mane) a jeszcze inne dodają speeda.

Nie mają znaczącego wpływu na rozgrywkę lecz dają te 1-4 % co sekundę. Nie są to jakieś pro-super pety które zabijają wszystko na hita.

Są raczej po to aby się pochwalić przed innymi, że ma się jakiegoś rare peta.

Co odróżnia nasz pet system od innych ? Chociażby to, że można nimi normalnie handlować i zmieniać je kiedy się chce.

b1ba1452da510.png

Opublikowano

serwer godny uwagi, powodzenia ;p

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od startu minęło 2 tygodnie a w dzień nadal jest około 50 aktywnych graczy, zapraszam wszystkich serdecznie do przetestowania serwera. Może akurat ty znajdziesz coś czego inni nie znaleźli.

Cały czas pracujemy nad balansem PvP i jeszcze pozostawia on wiele do życzenia.

13095963_1596231550667921_90017452840433

• 4 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

skoro jest sms shop to podejrzewam ze same postacie

bo rownie dobrze ktos moze miec jakies punkciki nie wykorzystane i potem przypal

ale nie wiem

.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę opóźnia się ten start, ogólnie nie miał bym nic przeciwko tylko z tego co pamiętam to ta beta trwa chyba od jakiś 5 miesięcy... trochę się to dłuży, mimo iż serwer imo jest gotowy już do startu (tylko exp mógłby być o jakies + x300 większy)

Opublikowano

Trochę opóźnia się ten start

mowilem ze start będzie we wrześniu, więc nic się nie opóźnia

ogólnie nie miał bym nic przeciwko tylko z tego co pamiętam to ta beta trwa chyba od jakiś 5 miesięcy

trwa od 3 miesięcy jak można łatwo policzyć z daty prezentacji

trochę się to dłuży, mimo iż serwer imo jest gotowy już do startu 

nie jest gotowy, jeśli porównujesz ten serwer do 90% anime crap otsów to w sumie możesz tam uważać ponieważ on był lepiej dopracowany w swojej pierwszej closed becie

tylko exp mógłby być o jakies + x300 większy

exp na oficjalu będzie około 2x mniejszy niż aktualny

Opublikowano

Z tymi datami to owszem trochę lipe dałem bo wydawało mi się to dłużej ale nie sprawdziłem daty prezentacji.

Jeśli chodzi o dopracowanie to jest w sumie na poziomie nnwots.pl który jest obecnie chyba najlepszy z anime ots, ja rozumiem że chcesz dodać więcej questow itp. ale to można już w trakcie dodawać a nie w becie.

Z tym expem to niestety lipa bo raczej taki serwer nie przetrwa niestety ale życze powodzenia bo mi sie podobał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...