Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z pingiem

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio mam problem z pingiem, nie wiem co jest powodem ciągnie się to już od dwóch miesięcy i nic nie moge z tym zrobić, mianowicie ping jest stabilny, ale np. kiedy enemy castuje jakiegoś spella ping nagle skacze z 40 do 180 i dostaję laga, co może być przyczyną?

Opublikowano

Wina jest po stronie naszych dostawców :) , jest takie coś jak pakiety. Gdy pakiety są masowo wysyłane przez firmę z której korzysta nasz dostawca może dojść do tego że po prostu nie wszystkie pakiety trafiają do RITO :) . Po części jest to wina RITO że nie ma prywatnej firmy która by te pakiety przesyłała a daje możliwość wyboru naszym dostawcą ^>^, pozdrawiam.

4521609.png

Opublikowano

Wina jest po stronie naszych dostawców :) , jest takie coś jak pakiety. Gdy pakiety są masowo wysyłane przez firmę z której korzysta nasz dostawca może dojść do tego że po prostu nie wszystkie pakiety trafiają do RITO :) . Po części jest to wina RITO że nie ma prywatnej firmy która by te pakiety przesyłała a daje możliwość wyboru naszym dostawcą ^>^, pozdrawiam.

O pakietach to już się dawno zwiedziałem bo internet mam od kochanej neostrady i takie problemy miałem już wielokrotnie, ale nigdy przez tak długi czas. Cóż, chyba przyszła pora na rozwiązanie umowy ;)

Opublikowano

Nie nie nie, mam ten sam problem(a może miałem?), czasami ping był idealny czasami skakał jak zwariowany, pisałem do Riotu i dostałem odpowiedź, że jest to wina ich dostawcy, nazwy teraz nie podam bo nie pamietam ale jest to ogolny dostawca do topowych gier online. Dodatkowo aktualnie pracują nad własnym połączeniem serwerów, które ma zniwelować lagi na EUNE miało to trwać kilka miesięcy, czy już to zrobili - nie mam pojęcia. Dla pewności czy mówię dobrze, możesz sprawdzić swój ping na EUW - tak jak ja to zrobiłem ;) U mnie było wszystko w porządku jedynie EUNE, cały czas coś nie halo, lecz aktualnie jest już OK :)

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Opublikowano

Sprawdź czy WTFast naprawi problem, program ogólnie odciąża łącze i zmniejsza zauważalnie ping (mówiąc najprostszym językiem).

Opublikowano

Sprawdź czy WTFast naprawi problem, program ogólnie odciąża łącze i zmniejsza zauważalnie ping (mówiąc najprostszym językiem).

WTFast to bujda na resorach, wcale to nie pomaga bo próbowałem, ping zwiększył się tylko bardziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...